reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

brak miesiaczki

Witam.Spoznie mi się miesiączka 2 dni choć od dłuższego czasu zawsze miałam na czas.Robilam 2 testy i są negatywne. Sex był z zabezpieczeniem ale w dni płodne. Piersi i glowa bolą jak zawsze na miesiączka ale strasznie się już denerwuje

reklama
Witam.Spoznie mi się miesiączka 2 dni choć od dłuższego czasu zawsze miałam na czas.Robilam 2 testy i są negatywne. Sex był z zabezpieczeniem ale w dni płodne. Piersi i glowa bolą jak zawsze na miesiączka ale strasznie się już denerwuje
A skąd ciąża? Skoro była antykoncepcja?

Miesiączka może się spóźnić nie tylko z powodu ciąży.

Więc nie jesteś w ciąży. Zresztą na objawy ciąży byłoby zdecydowanie za wcześnie.
Właśnie tak myślę czy bół piersi jest nie za wcześnie. Dodam że zawsze przed miesiączka bolały.Ale strasznie się już denerwuje. Byłam w górach w zeszłym tygodniu i zatrulam się z mężem. Miałam wymioty i bardzo źle się czułam i nadal mam ten dziwny niesmak i wszystko mi smierdzi .Myslalam ze to moze pierwsze objawy.

Strach przed ciążą. Nie spóźnia mi się ostatnio zawsze miałam wcześniej. Jeszcze wszystko mi inaczej pachnie
No ale to, że się nie spóźnia, nie znaczy, że się nie spóźni nigdy. W przypadku cyklu kobiecego nie ma czegoś takiego jak "zawsze" i "nigdy". Cykl jest podatny na leki, infekcję, zmianę diety czy stres chociażby. Poza tym miesiączka może nie przyjść z powodu np. torbieli, mięśniaków czy nawet nowotworu. Możliwości jest wiele, nie tylko ciąża. Już nie wspomnę i tym, że skąd ciąża skoro seks był z antykoncepcją?

Objawy ciąży przy negatywnych testach są NIEMOŻLIWE.

A dwa dni spóźnienia, to żadne spóźnienie.

Ja jeszcze dodam, że 2 dni to żadne spóźnienie, chyba że dokładnie wiesz, kiedy wystąpiła owulacja. Każdy cykl może różnic się od siebie o około 7 dni i nadal będą to cykle regularne. Wszystkie objawy o których piszesz z pewnością są spowodowane podwyższonym poziomem progesteronu. Skoro testy negatywne, to nie są to objawy ciąży.

reklama
Ja jeszcze dodam, że 2 dni to żadne spóźnienie, chyba że dokładnie wiesz, kiedy wystąpiła owulacja. Każdy cykl może różnic się od siebie o około 7 dni i nadal będą to cykle regularne. Wszystkie objawy o których piszesz z pewnością są spowodowane podwyższonym poziomem progesteronu. Skoro testy negatywne, to nie są to objawy ciąży.

reklama
Ostatni okres miałam 15 lipca jeżeli dobrze pamiętam. Sex był 1 sierpnia ale najpierw chwilę byl bez zabezpieczenia a później z prezerwatywa wiec głowie sie ze moglo cos sie wydarzyć juz. Bola mnie piersi i nogi ,nie mam apetytu jestem w ciaglym stresie

Do góry