reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak brzuszka ciąża

Kajakoo

Zaciekawiona BB
Jestem w 12+6 tygodniu ciąży , czyli za chwilę zaczynam drugi trymestr, termin mam na 12 czerwca i coraz bardziej się zamartwiam bo wciąż mam płaski brzuch , tylko jak się najem to coś odstaje ale nie wygląda to prawie na ciążę , oglądam różne filmiki i kobiety które mają termin na czerwiec mają już pokaźny brzuszek :( Dodam że jestem niska i szczupła i to moja pierwsza ciąża. Czy któraś z was miała może podobnie a później wystrzelił fajny okrągły brzuszek ?

reklama
Też nie mogłam się doczekać brzuszka. Pojawił się bardzo późno. jednak wygodniej było bez. Właściwie nawet w 37 TC przy luźniejszym ubraniu nie było widać. Musiało być coś obcisłego żeby ktoś zauważyły, że jestem w ciąży.

W pierwszej ciąży dopiero ok 20 tyg widać było cokolwiek, właściwie tylko się trochę zaokrąglił, a później właśnie wystrzelił i z dnia na dzień rósł 😄 Jeżeli wszystko inne jest ok to nie ma się czym martwić.

W pierwszej ciąży zaczął być widoczny dopiero w piątym miesiącu, ale nie „wystrzelił” - był mały do porodu, a kilka dniu po już nie było po nim praktycznie śladu :)

A mi szybko było widać brzuch, ale za to na końcu był raczej z tych mniejszych. 12tydzien to naprawdę wcześnie.

Jeszcze może być tak, że będziesz się dziwila, że czekałaś na brzuch. Ja pod koniec już bardzo chciałam żeby on zniknął a córka była ze mną...

U mnie w pierwszej ciąży ludzie zaczęli się orientować, że w niej jestem w połowie 7 miesiąca, czyli gdzieś ok 30tc ;-) Do ok 26tc mogłam nosić większość ubrań sprzed ciąży.

W drugiej ciąży zaś już ok 10tc musiałam przejść na ciążowe ciuchy, a ludzie zaczęli zauważać ciążę jakoś po 20tc 🤷‍♀️

Także to zupełnie normalne, że w 12tc nic nie widać.

Też nie mogłam się doczekać brzuszka. Pojawił się bardzo późno. jednak wygodniej było bez. Właściwie nawet w 37 TC przy luźniejszym ubraniu nie było widać. Musiało być coś obcisłego żeby ktoś zauważyły, że jestem w ciąży.
Ciesz się ile możesz, że możesz się jeszcze w miarę ruszać i funkcjonować:D. Wejdziesz w 2 trymestr to zobaczysz co znaczy brzuszek, u mnie w 5 miesiącu nie było prawie nic widać, a teraz w 7 to mam już duży brzuch, także spokojnie:).

Hej, spokojnie. Ja mam 1.70m wzrostu i przed ciążą miałam lekką nadwagę, pierwszy trymestr mnie tak dojechał, że zaczynając drugi trymestr byłam szczuplejsza niż przed ciążą. Termin miałam na końcówkę lipca, dopiero w maju miałam śliczny mały okrągły brzuszek, w czerwcu byłam balonem, a na początku lipca modliłam się o jak najszybszy poród 😆

reklama
Cześć. Jestem w 15 tygodniu i zaczęłam już wyczuwać brzuszek (mam nadwagę przed ciąża też miałam dość widoczny brzuch). Była to taka "kulka" poniżej pępka. Od 2 dni jakby się zmniejszył. Już go tak nie wyczuwam
Czy, któraś z Pań też tak miała? Albo podpowie mi jaki powinien być to brzuszek? Na ostatniej wizycie(prenatalne) 14.01 było wszystko ok. Teraz mam wizytę w poniedziałek, ale zaczynam się martwić.

Do góry