reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

bolesne ruchy dziecka podczas ciąży

Moja malutka w nocy mnie tak skopała, że się obudziłam, a że zlana byłam potem i przykryta po uszy to wnioskuję, że jej było za gorąco ;-). Też się aż boję co będzie za parę tyg. jak już teraz daje nieźle popalić. Na razie jest bardzo rozczulające, ale boję się że stanie się bolesne. I też układa sie asymetrycznie- raczej po prawej stronie brzucha (moja wątroba!!!) - może na jakąś prawniczkę wyrośnie?

moj tak samo reaguje na ciepło,jak za bardzo jestem przykryta i jak biorę cieplejsza kąpiel i jest mi ciepluteńko :-) to mały zawsze protestuje :-D
Ale jakoś nie doświadczyłam bolesnych kopniaków,czasami trochę poboli jak mały prostuje nóżki,ale wystarczy,ze sie tam złapie ręką pomasuje a mały cofa nóżki ;-)

reklama
nie ma nic w tym złego to normalne he mnie od wczoraj tak mocno kopie ze usiedziec nie moge....z wszytskich stron cały czas...wrazenie jakby miało wyskoczyc przez brzuch czasami bolesne :-D coz ten maluch tam wyprawia :szok::-D:-D:-Dnawet w tym momencie tak kopie ze usiedziec nie moge hehehehe az mi wystaje brzuch cały taki dziwny kształt hehehhe

nie ma nic w tym złego to normalne he mnie od wczoraj tak mocno kopie ze usiedziec nie moge....z wszytskich stron cały czas...wrazenie jakby miało wyskoczyc przez brzuch czasami bolesne :-D coz ten maluch tam wyprawia :szok::-D:-D:-Dnawet w tym momencie tak kopie ze usiedziec nie moge hehehehe az mi wystaje brzuch cały taki dziwny kształt hehehhe

to mój też kopie jak siedze i to głównie przy kompie :-D
a ostatnio tak się ułożył,że mój brzuch przypominał kształtem hmm nie wiem co...ale śmiechu mieliśmy sporo,bo co mój zerknął mi na brzuch to miał polewke ze mnie straszną a ja z niego,bo mały jakieś schodki zrobił mi z brzucha :-D

to mój też kopie jak siedze i to głównie przy kompie :-D
a ostatnio tak się ułożył,że mój brzuch przypominał kształtem hmm nie wiem co...ale śmiechu mieliśmy sporo,bo co mój zerknął mi na brzuch to miał polewke ze mnie straszną a ja z niego,bo mały jakieś schodki zrobił mi z brzucha :-D
hehehehe no moj to robi takie jakies jajo he ze z ani z prawej ani lewej w ogole nie mam brzucha tylko taki do góry sie robi heheheh a znasz płeć juz?:)

no tak, to jest ból spowodowany kopniakami Małego.
w brzuchu też mi zie tak dziwnie mały układa :) zabawnie to wyglada.
aha i jeszcze jedno, dzidzia kopie mnie zawsze w prawy bok brzucha- rzadko się zdarza żebym czuła po lewej stronie. No może jedynie jak się na bok położę. Czuje też, że woli przebywać na prawym boku mojego brzucha. I lubi się strasznie wypinać.
heh u mnie Julka od 6 mca ułożona była pupcią w dół więc jej pupa na pęcherz cisnęła, nózki w żebra a głowka nad pępkiem i tam wciaż mialam górkę, że aż kiedyś jakaś kobitka w autobusie spytała co to:-D często mialam jej nózke pod żebrami, ale w miejscu gdzie pępek wiecznie pusto:eek: najgorzej bolały kopniaki w zebra i pęcherz. mam nagranych kilka filmików jak mała fika i moj brzuch się pręży , jak będzie starsza to jej pokażę co wyprawiała z mamusią:tak:
Hej!
Moja mała też mnie nieźle kopała i też w prawy bok. Wieczorem byłam tak obolała, że mogłam już tylko leżec, o siedzeniu nie było mowy. Bolało mnie zwłaszcza żebro po prawej stronie. Szok! Ale jak po porodzie odwinęłam ją z pieluszek i zobaczyłam jak się pręży i wyciąga, to już wiedziałam, dlaczego tak bolało:-D
Pozdrawiam i życzę zdrówka!
no ja tak samo jak dmuchawiec, jak zobaczyłam małą podczas pierwszego przebierania jak ona macha rączkami i nóżkami to wiedziałam już dlaczego byłam taka okopana:-D:-D:-D

No to ja się ostatnio zastanawiałam co to za część ciała wypina w okolicy mojego pępka. Wczoraj na USG dowiedziałam się, że pupkę, bo pięknie mi ją lekarz uwiecznił na płytce z wszelkimi detalami ;-) a główkę miała na dole twarzą do krzyża. Czasami jak się wypnie to ją posmeram i chyba ją to bawi bo podskakuje, chowa się i znów wypina ;-)

No to ja się ostatnio zastanawiałam co to za część ciała wypina w okolicy mojego pępka. Wczoraj na USG dowiedziałam się, że pupkę, bo pięknie mi ją lekarz uwiecznił na płytce z wszelkimi detalami ;-) a główkę miała na dole twarzą do krzyża. Czasami jak się wypnie to ją posmeram i chyba ją to bawi bo podskakuje, chowa się i znów wypina ;-)

hihihi skad ja to znam.... raczka w doku dupcia na pepku no dzidzie to potrafia :):):):) ale nie ma nic piekniejszego :):):)

reklama
Do góry