reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bóle podbrzusza w ciąży

Olafasola1990

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny! Jestem w 13 tygodniu ciąży i od wczoraj czuje dziwne pobolewanie w podbrzuszu. Głównie czułam to w nocy gdy spałam i zmieniałam pozycje z jednego boku na drugi. Dosłownie pobolewa tak jakbym sobie coś naciągnęła… nie jest to ból stały, ale gdy się naciągam lub przewracam na boki to boli. I to wlasnie podbrzusze pod pepkiem. Zaczęłam się martwić a wizytę mam dopiero we wtorek bo nie wiem czy to nie oznacza czegoś złego. Dbam o siebie i nie dźwigam żadnych ciężkich rzeczy ani nic 🤷🏼‍♀️

reklama
też mam różne dziwne pobolewania od 13 tygodnia, ale bardzo delikatne - ćmiące. kontaktowałam się z lekarką, zaleciła 3x dziennie magnez i ewentualnie zwiększenie duphastonu, ale to standardowe pobolewania, myślę, że związane z rozciąganiem :) skontaktuj się ze swoim lekarzem może dla spokoju ducha?

Rośniesz. Jeśli to nie skurcze tylko takie naciąganie to norma :)
też mam różne dziwne pobolewania od 13 tygodnia, ale bardzo delikatne - ćmiące. kontaktowałam się z lekarką, zaleciła 3x dziennie magnez i ewentualnie zwiększenie duphastonu, ale to standardowe pobolewania, myślę, że związane z rozciąganiem :) skontaktuj się ze swoim lekarzem może dla spokoju ducha?
To na pewno nie jest taki ból podbrzusza jak na okres tylko bardziej takiej kłucie. Zaczęłam się tez zastanawiać czy to nie są przypadkiem jelita bo najadłam się wieczorem tostów z serem a same wiecie jak to jest z trawieniem w ciąży. W pierwszych tygodniach ciąży pobolewalo mnie podbrzusze tak podobnie jak przed miesiączka, teraz to bardziej coś zakłuje.

Ps. Jak odróżnić skurcze? Naprawde pytam z ciekawości bo to moja pierwsza ciąża i każda pierdoła się martwie…

mysle, ze to zmora ciezarnych, tzn wiązadła obłe macicy sie odzywaja, u mnie tez zaczely doskwierac od 2 trymestru. To takie coś w dole brzucha co boli przeokropnie (jestem w 33 tc i ten bol czasem nie daje w nocy spać), a jak kichniesz to masz wrażenie, ze sie zwiniesz z bólu😅 ale głowa do góry, to normalne.

mysle, ze to zmora ciezarnych, tzn wiązadła obłe macicy sie odzywaja, u mnie tez zaczely doskwierac od 2 trymestru. To takie coś w dole brzucha co boli przeokropnie (jestem w 33 tc i ten bol czasem nie daje w nocy spać), a jak kichniesz to masz wrażenie, ze sie zwiniesz z bólu😅 ale głowa do góry, to normalne.
Mnie ani razu tak prędzej nie bolało 😅 zaczęło sie wlasnie jak zaczęłam 2 trymestr 🫣

reklama
To na pewno nie jest taki ból podbrzusza jak na okres tylko bardziej takiej kłucie. Zaczęłam się tez zastanawiać czy to nie są przypadkiem jelita bo najadłam się wieczorem tostów z serem a same wiecie jak to jest z trawieniem w ciąży. W pierwszych tygodniach ciąży pobolewalo mnie podbrzusze tak podobnie jak przed miesiączka, teraz to bardziej coś zakłuje.

Ps. Jak odróżnić skurcze? Naprawde pytam z ciekawości bo to moja pierwsza ciąża i każda pierdoła się martwie…
Skurcze jak brzuch robi się twardy plus ból ;) jak zrobi się tylko twardy to też na spokojnie. Ewentualnie zwiększyć dawkę magnezu.

Do góry