reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Bóle jak przy miesiączce w 27 tc.

Lil.

Fanka BB :)
Cześć dziewczyny. U mnie aktualnie 27 tc. Wczoraj wieczorem zaczęło mnie boleć podbrzusze jak na miesiączkę. Dzisiaj wstałam, ale jak zaczęłam robić śniadanie po 5 min. znów zaczęło mnie boleć jak wczoraj, właśnie jak przy miesiączce. Jest już wieczór, a to podbrzusze boli mnie cały dzień bez przerwy, jak leżę również. Czy miałyście takie bóle miesiączkowe ok 27 tc.? Czy to normalne? Oprócz tego miałam też dzisiaj takie silniejsze ukłucie w pochwie, ale tylko raz i przeszło. Niedawno miałam też silniejsze skurcze, ale biorę Aspargin i mi przeszły, to znaczy przeszły te najsilniejsze, bo czasem jeszcze coś czuję i brzuch jakby się naprężał na dole, ale nie jestem pewna czy to skurcze czy mały buszuje. Niecałe dwa tyg. temu byłam na izbie przyjęć z powodu plamienia i wszystko było dobrze, szyjka również. Teraz niepokoi mnie ten ból podbrzusza, bo nie przechodzi. We wtorek mam wizytę.

Ostatnia edycja:
reklama
Bole podbrzusza sa raczej normalne w ciazy. Dobrze, ze masz we wtorek ta wizyte. Powinien cie lekarz uspokoic.

Dziecko rośnie, macica się rozciąga, to ból może się pojawiać. Możesz wziąć więcej magnezu i nospe. Ale przede wszystkim postaraj się poleżeć.
Ja pierwszą ciążę lepiej przechodziłam, nie kojarzę też żebym aż tak bardzo odczuwała brzuch, teraz jest gorzej. Ja ma dziś 23+5.

A ja powiem tak - jedź na IP, bo żadna z osób nie weźmie potem odpowiedzialności na siebie.
Jeśli czujesz kłucie w pochwie, to może skracać Ci się szyjka. Moim zdaniem powinien obejrzeć Ciebie lekarz. Najwyżej stwierdzi, że wszystko jest dobrze, a ty będziesz spokojniejsza. To jeszcze zdecydowanie za wcześnie na poród.

Tak potwierdzam kłucie w pochwie plus ból brzucha to może skracać się i rozwierać szyjka. Ja tak miałam w 23 tyg i było tak źle że mogłam w każdej chwili zacząć rodzic

Dziewczyny z dzieckiem wszystko dobrze, szyjka też ok 😊 Lekarz kazał mi brać dodatkowo Nospe Max trzy razy dziennie. Teraz zaczęłam czytać o Nospie w ciąży i wszędzie pisze, że może wywołać przedwczesny poród, zaburzenie oddechu u dziecka po porodzie oraz zbyt małe lub zbyt duże napięcie mięśniowe u dziecka. Czy też brałyscie takie duże dawki codziennie w trzecim trymestrze?

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny z dzieckiem wszystko dobrze, szyjka też ok 😊 Lekarz kazał mi brać dodatkowo Nospe Max trzy razy dziennie. Teraz zaczęłam czytać o Nospie w ciąży i wszędzie pisze, że może wywołać przedwczesny poród, a ja się tego bardzo boje. Czy też brałyscie takie duże dawki codziennie w trzecim trymestrze?
Zdania są podzielone jednej lekarz przepisze drugi zabroni. Ja brałam tylko sporadycznie teraz staram się nie brać

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry