reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle ciążowe

Chybra

Fanka BB :)
Witam BabyBoomowiczki :-)
Na pewno macie czy miałyście bóle związane z powiększaniem się brzucha i dzidziusia. Mam na myśli nie tylko te, które są związane z powiększaniem się macicy, bo te, tak myślę, umiem rozpoznać i wiem z czego wynikają. Chodzi mi mianowicie o to, że od ok dwóch tygodni mój bobo bardzo kopie i przewraca się jak z betoniarce, a w nocy gdy ja z kolei przekręcam się na prawy bok odczuwam ból tak jakbym miała siniaki od środka. Mam nadzieję, że ta porządna ruchliwość młodego nie jest spowodowana tym, że mu coś nie odpowiada w środku :/ A tak poza tym jestem w 28 tyg ciąży.
Miałyście coś podobnego i może dowiedziałyście się z czego to wynika? Pytam gdyż z moją dr widzę się dopiero za tydzień, a chciałabym się dowiedzieć czegoś od pań w tym samym stanie.
Pozdrawiam

reklama
u mnie siostra jak miala skracajaca szyjke macicy to lezala od 4go miesiaca na wygodnej super mami poduszce, musiala ma lezaco jesc nawet, ale wszystko sie dobrze skonczylo

w ciazy najwaznieszy jest komfort, jesli jej na supermami poduszce jest wygodnie to lezy na takiej, kazdy ma swoje upodobania

ostatnio z mezem na famili days duzo o supermami poduszkach uslyszelismy, i utwierdzilam się tylko, ze naprawde pomagaja kobietom przetrwac bole ciązowe

reklama
No proszę, u mnie te bóle ponoć są czymś normalnym, moja dr w ogóle się tym nie przejmuje :-p I właściwie raz na jakiś czas się pojawiają przy przekręcaniu na drugi bok, dlatego zawsze jestem w stanie czuwania podczas nocy i wszystko powoli robię i staram się to kontrolować. O podusiach też słyszałam, ale jakoś radzę sobie bez nich, tworze swoje niestworzone pozycje :-p Teraz w sumie jak już jestem prawie w 36 tyg to bóle są związane z tym, że młody nie ma dużo miejsca i ładuje mnie z jednej strony po żebrach, a z drugiej po miednicy także tym się nie przejmuję ;-)

Do góry