reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból uda

Miasto
Aviemore (Szkocja)
Drogie panie, czy ktoś ma podobny problem? Jestem w 18 tyg i od ponad 4 tyg doskwiera mi ogromny ból lewego uda, ból jest z przodu i z boku. Zaczął się jako mrowienie a teraz jest strasznie piekący. Lekarze mówią ze to dziecko na nerw naciska i nic nie można zrobić, staje się to już nie do zniesienia. Czy któraś z was ma podobny problem?

reklama
Rozwiązanie
Drogie panie, czy ktoś ma podobny problem? Jestem w 18 tyg i od ponad 4 tyg doskwiera mi ogromny ból lewego uda, ból jest z przodu i z boku. Zaczął się jako mrowienie a teraz jest strasznie piekący. Lekarze mówią ze to dziecko na nerw naciska i nic nie można zrobić, staje się to już nie do zniesienia. Czy któraś z was ma podobny problem?
Tak. Ale nie w ciąży. Mnie wysuwa się dysk. Z takim bólem chodziłam pół roku. Wysuniety dysk uciskał nerw. Zniknęło tak samo jak przyszło. Z dnia na dzień. Mojej matce ja uciskałam na nerw. Kuśtykala do porodu...
Miałam niestety i z tego co mnie mówiono to rwa kulszowa. Nic nie pomagało. Trzeba przeczekać. Mnie bolało ciągiem 2 tygodnie.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Rwa kulszowa ciągnie z tyłu uda, tutaj mamy ból z przodu- przyczyna ta sama tylko nerw ucisnięty i nazwa inna, rwa udowa. Jeśli ciąża jest niepowikłana warto za zgodą ginekologa wybrać się do fizjoterapeuty na masaż ciążowy, dużo dobrego daje też regularna gimnastyka ciążowa. Dodatkowo warto poszukać pozycji leżącej, w której nie będzie dolegliwości- często na plecach z uniesionymi zgietymi nogami lub na boku w pozycji embrionalnej- i odpoczywać w niej jak ból będzie się nasilał. Są przypadki którym nie da się pomóc ale to mały odsetek, warto spróbować ;)

Tak. Ale nie w ciąży. Mnie wysuwa się dysk. Z takim bólem chodziłam pół roku. Wysuniety dysk uciskał nerw. Zniknęło tak samo jak przyszło. Z dnia na dzień. Mojej matce ja uciskałam na nerw. Kuśtykala do porodu...

Rozwiązanie
Do góry