reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Niezbyt.Cześć od kilku dni mam ból lewego biodra podczas chodzenia aktualnie 6+0
Czy taki ból biodra może mieć związek z ciążą ?
Florense
Początkująca w BB
Tez mi się tak zdaje ale wole zapytaćNiezbyt.
Lady Loka
Jeżeli bylaś już na USG i wiesz, że ciąza jest w macicy, to bym się nie przejmowala. I bez ciązy biodro moze bolec.Tez mi się tak zdaje ale wole zapytać
Kwiatuszek34
Tak u mnie tak było. Rwa kulszowa powodowała ogromny ból przy chodzeniu, złym siedzeniu czy złym leżeniuCześć od kilku dni mam ból lewego biodra podczas chodzenia aktualnie 6+0
Załączniki
Piq
11 tydzień i też tak mam już od dłuższego czasu, objawy jak rwa kulszowa i z tego co czytałam to właśnie spowodowane rozszerzaniem się miednicy, ja się umówiłam do fizjoterapeuty i zobaczę co mi powie, nasila się właśnie przy długim chodzeniu
Zaczyna się produkować relaksyna w większych ilościach, ona rozluźnia więzadła a to z kolei może predysponować do urazów, przestawiania się kręgów zwłaszcza jak masz.ubogi gorset mięśniowy i gdy miewalas problemy z kregpslupem przed ciąża.
Ja zarówno w 1 i 2 ciąży bóle kręgosłupa od 6 tygodnia a rwe kulszowa miałam już na początku 8/9 tc. W 2 ciąży to był dramat, wyłam z bólu, bo niestety paracetamol na takie bóle słabo działa a 1 trymestrze bałam się brać inne leki.
Polecam wizytę u DOBREGO fizjoterapeuty, który zbada Cie najpierw, stwierdzi w czyn problem, bo może to nie rwa tylko blokada stawu krzyżowo biodrowego itd
Ewentualne masaże, taping i jak trochę odpusci to ćwiczenia wzmacjanjace.
Ja zarówno w 1 i 2 ciąży bóle kręgosłupa od 6 tygodnia a rwe kulszowa miałam już na początku 8/9 tc. W 2 ciąży to był dramat, wyłam z bólu, bo niestety paracetamol na takie bóle słabo działa a 1 trymestrze bałam się brać inne leki.
Polecam wizytę u DOBREGO fizjoterapeuty, który zbada Cie najpierw, stwierdzi w czyn problem, bo może to nie rwa tylko blokada stawu krzyżowo biodrowego itd
Tak, miałam ból biodra i pachwiny w dodatku. Polecam wizytę u fizjoterapeutyCześć od kilku dni mam ból lewego biodra podczas chodzenia aktualnie 6+0
reklama
G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
Ja też tak miałam. Bywały momenty, że nie mogłam stanąć na nogę, wstać z toalety czy wyjść z wanny. I to wcale nie było na końcu ciąży tylko właśnie 1/2 trymestr.Zaczyna się produkować relaksyna w większych ilościach, ona rozluźnia więzadła a to z kolei może predysponować do urazów, przestawiania się kręgów zwłaszcza jak masz.ubogi gorset mięśniowy i gdy miewalas problemy z kregpslupem przed ciąża.
Mi bardzo pomógł wspomniany przez Ciebie taping. Fizjoterapeuta zrobił mi też baaardzo delikatny masaż, ale myślę, że to taśmy głównie zadziałały.
reklama