reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bol po owulacji

kasia20021

Fanka BB :)
Miasto
Liverpool
Witam:)
Dziewczyny mam problem,a mianowicie chodzi o owulacje i bol PO owulacji. No wiec staramy sie o dzidziusia tabletki anty odstawilam poczatkiem marca 3 dniowa miesiaczka przyszla mi 3-4 dni po odstawieniu. Pozniej sledzilam swoja owulacje poprzez testy owu no i kiedy zaczely sie po malu pokazywac 2 kreski to z narzeczonym dzialalismy. 29 marca byl TEN dzien ten najwlasciwszy no i wlasnie...dzien pozniej okolo wieczora zaczal sie bol w podbrzuszu ktory sie caly czas utrzymuje i nie wiem o co chodzi. Nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam...moze ktos bedzie umial mi wyjasnic,pomoc o co z tym bolem chodzi...

reklama
Rozwiązanie
Ból okołoowulacyjny może wystąpić przed, w trakcie jak i po owulacji. Nic nadzwyczajnego. Dlatego na jego podstawie nie stwierdza się owulacji. Ból okołoowulacyjny może czasem występować nawet jeśli zazwyczaj nie występuje. Też żadna to dziwna rzecz, tak jak i inne anomalie w cyklu (czasem się zdarzają, nawet jeśli do tej pory było jak w zegarku - nie jesteśmy robotami). Ale... Nie masz pewności co tak na prawdę boli. Jeśli będzie się utrzymywał to najrozsądniej iść to skonsultować, bo może to jednak jakieś problemy.
Niestety nikt Ci raczej nie udzieli jednoznacznej odpowiedzi. Jeżeli ból się będzie utrzymywał powinnaś zgłosić się do lekarza. Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na różne bodźce.

Ból okołoowulacyjny może wystąpić przed, w trakcie jak i po owulacji. Nic nadzwyczajnego. Dlatego na jego podstawie nie stwierdza się owulacji. Ból okołoowulacyjny może czasem występować nawet jeśli zazwyczaj nie występuje. Też żadna to dziwna rzecz, tak jak i inne anomalie w cyklu (czasem się zdarzają, nawet jeśli do tej pory było jak w zegarku - nie jesteśmy robotami). Ale... Nie masz pewności co tak na prawdę boli. Jeśli będzie się utrzymywał to najrozsądniej iść to skonsultować, bo może to jednak jakieś problemy.

Rozwiązanie
Do góry