reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból krocza od kilku dni

CiesiaKlesia

Fanka BB :)
Cześć. Jestem w 22 tyg ciąży
Od środy mam ciągły ból krocza przy jakimkolwiek ruchu
W czwartek miałam wizytę kontrolną i lekarz powiedział tylko, że może się rozchodzić
(Ale co i czy to okej to nie wiem 😅😅)
Najgorzej jest przy chodzeniu, a ze dziś miałam trochę długi spacer tak teraz nie da się ruszyć w żaden sposób bez bólu.
Dodam też, że brzuch robi się twardy i boli w krzyżu
Miałyście tak? Co to było i czy przeszło?🥺

reklama
Miałam tak, ale nie przypomnę sobie teraz, od którego tygodnia się zaczęło. U mnie było tak, że córka przez większość ciąży (na pewno na każdej wizycie od powiedzmy połowy) była ułożona głową w dół. W pewnym momencie utknęła w kanale i nie szło prawidłowo zmierzyć wymiarów głowy (nawet lekarz w szpitalu się dziwił że co ta głowa taka mała). I też bolało mnie krocze. Miałam też twardnejący brzuch - dziecko wypychało mi się do przodu, bardziej z prawej strony (teraz mam ten brzuch asymetryczny 😆 z prawej jest go więcej). U mnie konieczne było kontrolowanie długości szyjki, bo od 33 tc zaczęła się niebezpiecznie szybko skracać

Czy czujesz Kłucie jak boli Cie krocze? ogólnie to pachwiny czasem potrafia bardzo dokuczać w ciazy wiec moze stąd ból krocza?
Ograniczeń trochę spacerów takich długich. mnie np. meczy kosc ogonowa i m. gruszkowy.... podczas spaceru to dzisiaj chyba z 7 razy musialam usiąść... masakra jakaś.

Miałam tak, ale nie przypomnę sobie teraz, od którego tygodnia się zaczęło. U mnie było tak, że córka przez większość ciąży (na pewno na każdej wizycie od powiedzmy połowy) była ułożona głową w dół. W pewnym momencie utknęła w kanale i nie szło prawidłowo zmierzyć wymiarów głowy (nawet lekarz w szpitalu się dziwił że co ta głowa taka mała). I też bolało mnie krocze. Miałam też twardnejący brzuch - dziecko wypychało mi się do przodu, bardziej z prawej strony (teraz mam ten brzuch asymetryczny 😆 z prawej jest go więcej). U mnie konieczne było kontrolowanie długości szyjki, bo od 33 tc zaczęła się niebezpiecznie szybko skracać
na kartce z usg mam napisane, że ułożenie główkowe dziecka
I szyjka w 18 tyg miała 27-28 teraz na 22 miała już 31 czyli się wydłużyła

Czy czujesz Kłucie jak boli Cie krocze? ogólnie to pachwiny czasem potrafia bardzo dokuczać w ciazy wiec moze stąd ból krocza?
Ograniczeń trochę spacerów takich długich. mnie np. meczy kosc ogonowa i m. gruszkowy.... podczas spaceru to dzisiaj chyba z 7 razy musialam usiąść... masakra jakaś.
mam wrażenie, że ten ból to już pachwiny, jak i wzgórek łonowy i tam gdzie wargi sromowe tylko jakby głębiej. Sama już nie wiem

reklama
Cześć. Jestem w 22 tyg ciąży
Od środy mam ciągły ból krocza przy jakimkolwiek ruchu
W czwartek miałam wizytę kontrolną i lekarz powiedział tylko, że może się rozchodzić
(Ale co i czy to okej to nie wiem 😅😅)
Najgorzej jest przy chodzeniu, a ze dziś miałam trochę długi spacer tak teraz nie da się ruszyć w żaden sposób bez bólu.
Dodam też, że brzuch robi się twardy i boli w krzyżu
Miałyście tak? Co to było i czy przeszło?🥺
Też tak miałam i nie pocieszę ale pod koniec ciąży było jeszcze gorzej. Ale to jest zupełnie normalne bo miednica się rozszerza.

Do góry