reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny , dziś urodziłam:)
2960 g i 52 cm. 10/10. Od 5 mocne skurcze, około 6 odeszły wody... męczyłam się okropnie. Szwu nie umieli zdjąć, a skurcze były tak mocne, że bali się że szyjkę rozerwie. Po cc czuje ulgę.... nie dałabym chyba rady naturalnie, chociaż podobno musieli się bardzo spieszyć, żebym nie urodziła naturalnie 🤣🤣 Wiec od 10 jestem mamą i jestem szczęśliwa.
gratulacje ❤️🙂

reklama
Chyba już mało nas tutaj zostało nierozpakowanych ❤
Na szczęście od kiedy tutaj trafiłam, to do tej pory były same szczęśliwe zakończenia - mniej lub bardziej problematyczne ale ostatecznie szczęśliwe 🥰

@Alexis124 hehehehheheh alez sie usmialam z pierwszego zdania 🤭 przeciez nie zaliczasz sie juz do nierozpakowanych 🤭

A nierozpakowanym zyczymy szybkiego 37tc:-)
Nas miałam na myśli uczestniczek forum ogólnie :D a nie, że nas w tym ja nierozpakowana 😂

No takie miałam przemyślenie, że ze wszystkich co się udzielały ostatnio to chyba mało kto został

Hej dziewczyny. Podczytuje was ks jakiegoś czasu i stwierdziłam że czas się przywitać. To moja druga ciąża, mam w domu dwulatka. Od 24 tygodnia zaczęła mi się skracać szyjka, od 26 tygodnia miała 2,5 cm, pozniej w 2 tyg skrocila ske o 1 cm. Aktualnie skończyłam 32 tydzień. Szyjka 13mm, i dziś zostałam przyjęta do szpitala na podanie sterydów na płucka malucha. Jestem po 1 dawce i badaniu usg, zaczął robić mi się lejek od wewnątrz a jeszcze w poniedziałek go nie było. Mam nadzieję że uda mi się z wami jeszcze trochę tutaj wytrwać :)
trzymam za was kciuki, u nas obecnie 33+1, szyjka 1,4 cm ❤️ jak u Ciebie z wagą maluszka?

Hej dziewczyny czy można dołączyć ☺️ jestem obecnie 25+1 na ostatniej wizycie tydzień temu lekarz stwierdził skrócenie szyjki z 5 do 3cm i kształt litera Y. Od tego czasu biorę magnez, progesteron besins i duphaston. No i leżę 🙄 jutro kolejna kontrola 🙏

Jes
Hej dziewczyny czy można dołączyć ☺️ jestem obecnie 25+1 na ostatniej wizycie tydzień temu lekarz stwierdził skrócenie szyjki z 5 do 3cm i kształt litera Y. Od tego czasu biorę magnez, progesteron besins i duphaston. No i leżę 🙄 jutro kolejna kontrola 🙏
Jeśli to nie pomoże to poproś o założeniu pessaru albo szwu zawsze to jakieś zabezpieczenie

Daj znac po wizycie. Oby przystopowalo🤞

reklama
Dziewczyny , dziś urodziłam:)
2960 g i 52 cm. 10/10. Od 5 mocne skurcze, około 6 odeszły wody... męczyłam się okropnie. Szwu nie umieli zdjąć, a skurcze były tak mocne, że bali się że szyjkę rozerwie. Po cc czuje ulgę.... nie dałabym chyba rady naturalnie, chociaż podobno musieli się bardzo spieszyć, żebym nie urodziła naturalnie 🤣🤣 Wiec od 10 jestem mamą i jestem szczęśliwa.

Tak patrze ze Nasze dzieciaczki takie same. My urodzeniowa 2930 i 54cm tez 37tc. Chlopiec czy dziewuszka?

Do góry