reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

O tak. KP ma te moc 💪 my sie bujamy z katarem juz tydzien i na szczescie dzieki kp nie zszedl na plucka a tak sie balam zapalenia pluc bo u maluszkow to nie sztuka. Nie bierzemy tez zadnych lekow tylko inhalacja i odciaganie i nawilzanie. Tak wiec potwierdzam co napisala Lady :-)
Kpi tez ma te moc, tylko trzeba sie podwojnie napracowac 💪

reklama
KP ma moc, ale też wiadomo - z głową, bo KP nie uchroni przed wszystkim.
P86 - pewnie dostarczasz nie tylko w postaci leków probiotyki, ale też w jedzeniu zwykłym, więc wszystko będzie dobrze :)

Ehh no nie wiem jak mi te kp pójdzie, u mnie w rodzinie są presyspozycje do problemów z kp. Laktator kupiony , próbować będziemy:D Jakie używacie laktatory ?
Ja staram się wpychać w siebie masę probiotyków , vivomixx , lactovaginal 2 x dziennie, estabiom mama itd.
Pomimo że stosuje ten lactovaginal i jeszcze taki zel z kwasem mlekowym to te ph wychodzi wysokie stąd znów w mojej głowie zmartwienia. Powinno być o wiele niższe skoro tam cały czas jest jakiś kwas mlekowy.

Odnośnie kpi, to ja myślałam, że juz będziemy konczyć przygodę, bo ilości coraz mniejsze, Staszek coraz więcej je, nie miałam czasu na siedzenie z laktatorem, ale kupilam muszle hands free i jestem w szoku, jakie to wygodne :D wprawdzie karmienie w trakcie odciągania odpada, bo Staszek się rozprasza, ale moge odciągać np. przewijająv albo czytając mu ksiązeczki, trzymając go na kolanach, nie trzymam laktatora, nie wiszą mi butelki, jest super.

Mm tez mam kupione na wszelki wypadek, ale póki contestowaliśmy już 3 marki i żadna mu nie siadła, więc już miałam spinę, co on będzie jadł. A tu muszle mam od wczoraj i wczoraj większość posiłkow miał świeżych, nawet nie z lodówki. Zobaczę, jak będzie dalej.

Wczoraj się szczepiliśmy, to odreagowywał też i cały dzień spał na mnie. Teraz tez czekam, aż przyśnie porządnie po karmieniu, żeby go odłożyć.

Ja mam niezawodny lansinoh ale to kolumbryna i sciagam 1-2x na wieczor bo mam mega bomby i musze ulzyc sobie. Ale sprzet niezawodny byl 4 lata temu i teraz. Mam rowniez biedronke chinska i porownania nie ma. Planowalam rowniez muszle w razie gdyby....

Przy pierwszym synku bylam bardzo nastawiona na kp. Niestety wyszlo kpi.
Przy tym Bąblu liczylam ze dam rade kpi a jest glownie kp i troszke kpi. I z tej perspektywy ktora przeszlam... kpi to mega ciezka praca kazdej mlecznej mamy 💪
Jak mozna uwolnic rece jak Lady Loka to mega polecam.

@P86 rzut beretem do bezpiecznego terminu. Moze czas odpuscic glowie troszke? Martwisz sie strasznie wszystkim a dziecko odczuwa kazda emocje.

Ciesz sie, korzystaj! Ten czas juz nie wroci a jedyne wspomnienia bedziesz miala z zamartwiania, sprawdzania i analizowania. Glowa do gory !:-)

@Nursov a Ty juz rozpakowana?

@wielomatka @gooskaw zadzwonię tam w poniedziałek, bo wtedy powinni mieć wyniki. Teraz jesteśmy u rodziny to nie chcę przy wszystkich tego ogarniać. Musi być dobrze.
Mały od wczoraj znów marudny cyckoholik. Ostatnio było lepiej i lepiej spał. Chyba znudziło mu się udawanie przed dziadkami, że jest spokojny i cichutki 😂

Co sie bedzie szczypal?
Moi tesciowie tez dlugo mysleli ze pierwszak to grzeczne dziecko.... "no co Ty mama, jak mozesz mowic ze to Szogun jak to grzeczne dziecko?" Taaa... odkad maja go codziennie - bo wybudowalismy sie z 50m od nich - to juz mowia ze Franus to taki troszke nie koniecznie grzeczny 😂😂
Zobaczymy co powiedza o mlodszym jak zacznie byc mobilng 🙈😂

A ze ja patologiczna matka to na wiele pozwalam dzieciom :-)))))))))

@P86 rzut beretem do bezpiecznego terminu. Moze czas odpuscic glowie troszke? Martwisz sie strasznie wszystkim a dziecko odczuwa kazda emocje.

Ciesz sie, korzystaj! Ten czas juz nie wroci a jedyne wspomnienia bedziesz miala z zamartwiania, sprawdzania i analizowania. Glowa do gory !:-)

@Nursov a Ty juz rozpakowana?
tak 🤩 ogarniamy życie 🤦🏼‍♀️ w sobotę odeszły mi wody, a w niedziele mnie indukowali i po 3h mały był z nami 🙂 walczymy obecnie z żółtaczka i przystawieniem do piersi, bo mały nie chce ciągnąć i tak go oszukuje, ze wkładam pierś, daje boczkiem mleczko do dziubka i wtedy wie ze ma ciągnąć i pije 🤦🏼‍♀️ co do lansinoh to potwierdzam, tez mam ten podwójny - dawal radę 4lata temu i obecnie tez👌jest niezawodny. Odkryciem tego karmienia są dla mnie muszle lakatacyjne, dla nas idealne bo jak z jednej pije, wkładam do stanika do drugiej i na strzykawkę mamy świeże mleczko 💪🏼 jutro mamy położna, ktora jest również doradca laktacyjny także będę z nią kombinowała jak moznaby go oszukać 🫢

@P86 jeszcze troszkę i już maleństwo będzie z Tobą. Zobacz ile już za Tobą ❤️

tak 🤩 ogarniamy życie 🤦🏼‍♀️ w sobotę odeszły mi wody, a w niedziele mnie indukowali i po 3h mały był z nami 🙂 walczymy obecnie z żółtaczka i przystawieniem do piersi, bo mały nie chce ciągnąć i tak go oszukuje, ze wkładam pierś, daje boczkiem mleczko do dziubka i wtedy wie ze ma ciągnąć i pije 🤦🏼‍♀️ co do lansinoh to potwierdzam, tez mam ten podwójny - dawal radę 4lata temu i obecnie tez👌jest niezawodny. Odkryciem tego karmienia są dla mnie muszle lakatacyjne, dla nas idealne bo jak z jednej pije, wkładam do stanika do drugiej i na strzykawkę mamy świeże mleczko 💪🏼 jutro mamy położna, ktora jest również doradca laktacyjny także będę z nią kombinowała jak moznaby go oszukać 🫢

Zoltaczka i piers to faktycznie nie wspoldziala. Tez to przerabialismy na szczescie wszystko mija:-) trzymam kciuki za rzeke mleka i aby wszystko szlo do przodu:-) gratuluje!

reklama

Gratulacje ❤️❤️❤ A jeszcze pamiętam te chwilowe czasy grozy jak w 36 tygodniu balas się, że zacznie się wcześniej :D

Do góry