reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No to faktycznie ciężko tam masz :( ciekawe co ta mała u Ciebie taka. Ja mam wrażenie, że mój przez nerwy w ciąży niespokojnie śpi i jest taki niespokojny i krzykliwy ogólnie.
Mówię sobie, że to kwestia tych kupek i brzuszka bo to mu głównie spać nie daje - pręży się i stęka biedulek :( widać że zmęczony a brzuszek przeszkadza.
Ja mam nadzieję że to skok rozwojowy i jej przejdzie 🤣 pociesza mnie że dziewczyny mają podobnie chcociaz nie aż tak ciężko jak ja ale to daje nadzieję że to po prostu taki etap

reklama
@Alexis124 moze czasami dla ulgi uzywac rurek windi? Aczkolwiek nie jest to zalecane do codziennego uzywania, ale moze pomoc gdy jest jakies apogeum.

U nas jest za to budzenie sie co chwilke jak mamy nie ma w odleglosci 5mm od nosa wiec mysle ze zaczynamy skok rozwojowy. Mam ochote go wystawic na taras i niech se tam marudzi 🙈 i tule i cycusia co 5 min podaje i nawet bujam w wozku i nosze ... i wszystko jest be 🥴 ale i tak jest mniej hardkorowo niz przy pierwszym synku wiec dajemy rade. Matka wklada w chuste i wszystkie bolaczki swiata znikaja. Szkoda ze w nocy sie tak nie da 🤷‍♀️ pomarudzic sobie dobra rzecz.

U nas chyba tez juz początek tego skoku rozwojowego na 5-6 tydzień 🙈
Aż jestem ciekawa, co z tego wyjdzie, bo umiejętności, które powinien miec po, już opanowal wcześniej 😂

Tez maruderek?
U Was nie jest juz dalej w las niz skok 5 tygodnia?
Liczy sie skorygowane tygodnie u wczesniakow czy aktualne?

Tez maruderek?
U Was nie jest juz dalej w las niz skok 5 tygodnia?
Liczy sie skorygowane tygodnie u wczesniakow czy aktualne?
Wczoraj miał jakieś apogeum marudzenia. Przez cały dzień spał łącznie 40min. W nkcy tez budził się co godzinę z wrzaskiem. A zwykle przesypiamy całe noce z 2 pobudkami na jedzenie.
U nas jest 16 tygodni urodzeniowo i skończone 4 korygowane. U wcześniaków rozwój liczy suę korygowanymi, czyli łapiemy suę na skok w 5 tygodniu i od 2 tygodnia korygowanego książkowo mamy kolki wieczoren 😂
Tyle, że wcześniak może trochę wyprzedzać wiek korygowany i właściwie Staszek już wodzi wzrokiem za przedmiotami, odwraca się do źródła dźwięku i podnosi głowę leżąc na brzuchu. Zapachy też rozpoznaje, bo jak poszłam do fryzjera ostatnio i mnie wypsikali jakimiś specyfikami, to mnie nie poznał i wpadł w histerię, dopiero jak oczy otworzył, to się zorientował, że to ja. Więc jestem ciekawa, co będzie po skoku.

W sumie jak tak czytam, to mamy umiejętności z 1 i 2 skoku i powoli z 3 też 😂

Starszek to As wiec nie dziwota ze i 1 i 2 i nawet 3 skok ogarnia. Gorzej ze mama dostaje rykoszetem, ale chyba na to czekaliscie z mezem nie?:-) wszystko mija... pozniej pyskuja za szybko 😎😅

reklama
Asia - szczerze, to się da przeżyć. U nas najstarsza ma prawie 9 i jak dla mnie już zachowuje się jak nastolatka. A 7 letni syn to od świętego do bandyty się prezentuje. Oszaleć można

Do góry