reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziewczyny mam do was pytanie . Dziś mój 5 dzień antybiotyku dożylnego .. w sumie dalej takie żółte uplawy.. Co o tym myślicie ?? Czy w 5 dniu już powinno ich nie być?
A co na to lekarz albo położne? Konsultowałaś z nimi? Przyjmujesz coś dopochwowo, jakieś probiotyki, luteinę? Może żółte upławy wcale nie są od infekcji?
Hm... Czy skracająca się szyjka boli ?
Mam na myśli, aplikując np. luteinę, to czy można dotknąć tam daleko szyjki i czy to ma prawo boleć ?
U mnie skracanie szyjki przebiegało zupełnie bezbolesnie. Aplikujesz luteinę palcem czy aplikatorem? Bo to drugie jest zabronione podczas ciąży z racji na zbyt głęboką aplikacje.

reklama
Mnie nie bolało nic, a na IP było na palec rozwarcie. A może nie wpychaj tak głęboko?

No dziś u mnie niezbyt wesoło, zawsze jak mi się więcej ,,uleje" (może trochę za dużo powiedziane), to sprawdzam paseczkami ph. Dziś rano wydawało mi się, że na pasku są 2 błękitne plamki (czyli wody płodowe lub infekcja). Fakt faktem, mamy słabe światło w łazience, a byłam ok. 5 rano więc ciemno. Później jeszcze 2 razy robiłam test i już było wszystko ok, na żółto. Dziś mój lekarz przyjmuje od 16:00, napiszę do niego niedługo o wizytę dodatkową. Wczoraj byliśmy na wizycie u okulisty 100 km, żeby uzyskać zaświadczenie, że mogę rodzić naturalnie, mam nadzieję, że to nie przez to :(, bo jednak trochę się nasiedziałam w samochodzie i poczekalni, trochę chodzenia. Z drugiej strony szyjka długa i zamknięta, nie mam nakazu leżenia w tej ciąży, tylko oszczędny tryb życia. Dziś mamy 33+0.
Poleż dzisiaj więcej poobserwuj czy się sączy jak leżysz. Choć to pewnie fałszywy alarm. U mnie tez często po aktywnym dniu zwiększają się upławy a później wszystko wraca do normy.

A co na to lekarz albo położne? Konsultowałaś z nimi? Przyjmujesz coś dopochwowo, jakieś probiotyki, luteinę? Może żółte upławy wcale nie są od infekcji?

U mnie skracanie szyjki przebiegało zupełnie bezbolesnie. Aplikujesz luteinę palcem czy aplikatorem? Bo to drugie jest zabronione podczas ciąży z racji na zbyt głęboką aplikacje.
Skarżę się już od 3 dni ,że dalej mam objawy i lekarz olal . Powiedział że jutro i tak będzie wymaz .... drugi lekarz powiedział że może coś celowanego mi dać dodatkowo , a drugi lekarz machnął ręką... Dzisiaj są zielone więc myślę że jakaś bakteria tam dalej bytuje. Nigdy nie doczekam się tego szwu
..

Skarżę się już od 3 dni ,że dalej mam objawy i lekarz olal . Powiedział że jutro i tak będzie wymaz .... drugi lekarz powiedział że może coś celowanego mi dać dodatkowo , a drugi lekarz machnął ręką... Dzisiaj są zielone więc myślę że jakaś bakteria tam dalej bytuje. Nigdy nie doczekam się tego szwu
..
A czemu nie masz już celowanego, skoro wiedzą co to za bakterie? Za mocny antybiotyk, czy jak?

P86 - w dziwnym szpitalu leżysz..

Mika - nawet gdyby to było sączenie się wód, to jeszcze do porodu daleka droga. Dobrze, że na wizytę dodatkową idziesz.

Wieczorem mam u znajomej teściowej si zgłosić na ktg. Ciekawa jestem co tam wyjdzie.

P86 strasznie dziwne podejście tam mają… to nie ma jednego lekarza który będzie „organem decyzyjnym” w Twojej sprawie? Bo to trochę wygląda tak jakby po omacku wszystko robili, niby coś podają, niby coś robią, ale chyba sami nie wiedzą co… niech się w końcu ogarną i oby z tego posiewu nic już nie wyszło.

Wielomatka daj znać jak coś więcej będziesz wiedziała :)

U mnie niby coś wczoraj mówili o KTG, ale do tej pory nikogo nie było w tej sprawie. Rano czynności serca malucha nie sprawdzali, więc nie wiem w końcu czy coś będą w tym zakresie działać.

..
Jakis czas temu trafiłam na IP właśnie z zielonymi dziwnymi upławami, robili od razu posiew i czysto, poza GBS i jakieś cośtam na E, ale to niby normalne, ze one są, bo przecież tam nie jest sterylnie i tego sie nie leczy. A też byłam pewna, że mam już jakieś paskudy ;/

reklama
Jakis czas temu trafiłam na IP właśnie z zielonymi dziwnymi upławami, robili od razu posiew i czysto, poza GBS i jakieś cośtam na E, ale to niby normalne, ze one są, bo przecież tam nie jest sterylnie i tego sie nie leczy. A też byłam pewna, że mam już jakieś paskudy ;/
Kurde, myślę że do szwu by mi musieli to wyleczyć, cokolwiek by to nie było. Musi być jalowo.

Do góry