reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ann - tak to się podmywam po prostu. Zresztą ja nawet poza ciążą nie myję się codziennie, tylko co 2 -3 dni, w zależności od potrzeb.
Co do leków, to przecież może wystawić Ci ereceptę. Może spytaj go o taką możliwość.

reklama
Wielomatka teraz nie skontaktuje się z lekarzem bo ma dyzur w szpitalu a ja muszę zaraz dzwonić do sekretariatu i prosić o L4 do dnia kolejnej wizyty. No same problemu,☹️

Lady cóż...jak to mówią nadzieja matka głupich 🙈

W ogóle codziennie mi się śni, że mam wziąć sterydy na płuca dziecka. Nie daje mi spokoju ten temat jak widać. Już mam dość takich koszmarów :/

Wielomatka a kiedy masz wizytę ? Ale skoro u Ciebie szyjka trzyma to bądź spokojna. Najważniejsze ze jest stabilnie. Nie wiem czy podaje się steryd w takiej sytuacji ale zawsze możesz lekarza zapytać.

Dzwoniłam do szpitala po L4. Oczywiście nie było absolutnie żadnego problemu, pani wystawiła do tego dnia do którego poprosiłam ( czyli do kolejnej wizyty na którą będę musiała iść chyba trochę wcześniej). Ta recepcjonistka wczoraj u mojego prowadzącego okropnie mnie zdenerwowała, twierdziła że pewnie dostanę tylko na czas pobytu w szpitalu, a prowadzący nie może dać mi dalej bez wizyty. Oczywiście ta pani z recepcji to położna....zero empatii, zero chęci pomocy, nie rozumiem jak ktoś taki może być położna ?? Z recepta też pewnie dałoby się załatwić skoro teraz wystarczy tylko kod. Ale nie chce mi się już z tą kobietą użerać, wiem co powie, a jednak ona jest od tych spraw, nie mój prowadzący....

wizytę mam dopiero 6 grudnia
nie mam pojęcia czy mi szyjka trzyma czy nie, w takim sensie, że przez pessar moj lekarz już nie bada jej długości

u mnie za oknami biało, aż tak dziwnie

Ann, a zadzwoń jeszcze do szpitala i poproś o receptę, żeby dorzucili do wypisu :) powinni dorzucić.
Co do zwolnień, to mók ex lekarz mówił, że od kiedy są regularne ruchy to można wypisać bez wizyty.

Lady receptę dostałam wczoraj na wyjściu ale po prostu luteiny starczy mi na 10 dni, wizytę planowo mam za 2 tygodnie. Ale pójdę po prostu wcześniej (zamiast czwartku w poniedziałek), może dobrze jednak, przynajmniej sprawdzimy jak tam dzidziuś

Lady receptę dostałam wczoraj na wyjściu ale po prostu luteiny starczy mi na 10 dni, wizytę planowo mam za 2 tygodnie. Ale pójdę po prostu wcześniej (zamiast czwartku w poniedziałek), może dobrze jednak, przynajmniej sprawdzimy jak tam dzidziuś
Na tą podjęzykową czy dopochwową?
Skąd jesteś?

reklama
No właśnie podjęzykowa...nie wiem dlaczego, może lekarz widział że mam tam wszystko podrażnione ? Bo miałam badanie na odchodne. Chociaż w poprzedniej ciąży też pamiętam że brałam pod język ale nie pamiętam dlaczego. Jestem z okolic Leszna.

Wielomatka jak dajesz radę z dwójką dzieci ?

Do góry