reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Wcześniej już Pani doktor wychwyciła, że macica się stawia i przepisała leki rozkurczowe. Dzisiaj poszłam na wizytę i cały czas bardzo reagująca. Zmierzyła szyjkę a ona już krótsza. Od razu skierowanie do szpitala. Brzuch mam często twardy ale była opcja, że to przez figurę. Do tej pory byłam wręcz wklęsła. ..
A leżałas w domu ?

Dzień dobry :)
U mnie 26 tc skończony, pierwsze małe zwycięstwo. Przynajmniej takie psychologiczne.

Natla - dobrze, że lekarka zareagowała... Choć w sumie dziwię się od czego to zależy, że jednych ginekolodzy z taką szyjką do szpitala kładą a innych nie :/

Dzień dobry :)
U mnie 26 tc skończony, pierwsze małe zwycięstwo. Przynajmniej takie psychologiczne.

Natla - dobrze, że lekarka zareagowała... Choć w sumie dziwię się od czego to zależy, że jednych ginekolodzy z taką szyjką do szpitala kładą a innych nie :/
Tutaj chyba przeważyły skurcze macicy. W nocy była druga kroplówką bo brzuch twardy bardzo.

Ja musiałam rano przebierać najmłodszą, uspakajać ją w złości i kiepsko mi po tym fizycznie.
Mąż zawoził dzieci na zbiórkę, więc nie było go prawie godzinę w domu, no i to się mści teraz :/

Tutaj chyba przeważyły skurcze macicy. W nocy była druga kroplówką bo brzuch twardy bardzo.
Ale Ty masz cały czas twardy czy twardnienie trwa chwilę ale po prostu często ?

Ja musiałam rano przebierać najmłodszą, uspakajać ją w złości i kiepsko mi po tym fizycznie.
Mąż zawoził dzieci na zbiórkę, więc nie było go prawie godzinę w domu, no i to się mści teraz :/

U mnie też się kiepsko zapowiada. Córka całe 3 dni chodziła do przedszkola i już dziś a nocy chrapała, mówi przez nos....znowu będzie chora 🤬 a u mnie męża czasem nawet po 12 godzin nie ma w domu bo jest kierowcą...jestem od rana okropnie zdenerwowana. Oczywiście brzuch co chwilę twardy ...

Ale Ty masz cały czas twardy czy twardnienie trwa chwilę ale po prostu często ?

U mnie też się kiepsko zapowiada. Córka całe 3 dni chodziła do przedszkola i już dziś a nocy chrapała, mówi przez nos....znowu będzie chora 🤬 a u mnie męża czasem nawet po 12 godzin nie ma w domu bo jest kierowcą...jestem od rana okropnie zdenerwowana. Oczywiście brzuch co chwilę twardy ...
Jak leżałam w domu to były chwilowe, ale z czasem coraz częściej. U Pani doktor już na każde jej dotknięcie macica reagowała.

reklama
Do góry