reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dziękuje dziewczyny. Strasznie mi ciężko i wiem ze trzeba się ogarnąć i myśleć pozytywnie. Powiedzcie mi proszę ile czasu po takich założeniu szwu wyszliście ze szpitala do domu? Czy sam zabieg jest bolesny ( jak schodzi znieczulenie) i czy czuć ten szew w jakiś sposób? Dziękuje za pomoc
Ja wyszłam na drugi dzień. Nic nie bolało. Szwu tez nie czuje w ogóle. Trzeba myśleć pozytywnie i cieszyć się ze zostało to złapane i możemy mieć szew, który zwiększa nasze szanse, ja sobie każdego dnia tłumacze ze zawsze o 1 dzień dalej a każdego dnia dziecko jest ciut większe i szanse choćby o kawałek procenta wzrastają...
Trzymam za nas wszystkie kciuki!

reklama
Dziewczyny w którym tc odstawialyscie No-spe i magnez ? U mnie 37+3 tc i lekarz nic mi nie powiedział o odstawieniu leków , może przez to ze mam mieć cc ?

Cześć, chwilę mnie tu nie było bo za bardzo zajęłam się domem. Jednak od soboty jestem w szpitalu bo Młody mało aktywny (jednak wszystko ok). Dziś wychodzę do domu, jednak wzięto mnie jeszcze na badanie palpacyjne i usłyszałam, że szyjka skrócona rozwarcie na 1 palec ☹ a my dopiero 34+5. I chyba jakiegoś zaćmienia na tym badaniu dostałam bo w ogóle nie skumałam sytuacji. Puścili mnie do domu i kazali naszykować torbę do porodu, choć może być tak, że urodzę normalnie w terminie. A teraz leżę w domu i nie wiem co o tym myśleć ...

Cześć, chwilę mnie tu nie było bo za bardzo zajęłam się domem. Jednak od soboty jestem w szpitalu bo Młody mało aktywny (jednak wszystko ok). Dziś wychodzę do domu, jednak wzięto mnie jeszcze na badanie palpacyjne i usłyszałam, że szyjka skrócona rozwarcie na 1 palec ☹ a my dopiero 34+5. I chyba jakiegoś zaćmienia na tym badaniu dostałam bo w ogóle nie skumałam sytuacji. Puścili mnie do domu i kazali naszykować torbę do porodu, choć może być tak, że urodzę normalnie w terminie. A teraz leżę w domu i nie wiem co o tym myśleć ...
Miałam takie rozwarcie od 29tc i praktycznie brak szyjk, urodziłam 37+ileś dni, a byłam pewna że w takiej sytuacji nie dociagne do 34tc ;)

Ja jakoś rozwarcie miałam po 30 tyg i urodziłam po terminie ;)
Cześć, chwilę mnie tu nie było bo za bardzo zajęłam się domem. Jednak od soboty jestem w szpitalu bo Młody mało aktywny (jednak wszystko ok). Dziś wychodzę do domu, jednak wzięto mnie jeszcze na badanie palpacyjne i usłyszałam, że szyjka skrócona rozwarcie na 1 palec [emoji852] a my dopiero 34+5. I chyba jakiegoś zaćmienia na tym badaniu dostałam bo w ogóle nie skumałam sytuacji. Puścili mnie do domu i kazali naszykować torbę do porodu, choć może być tak, że urodzę normalnie w terminie. A teraz leżę w domu i nie wiem co o tym myśleć ...

Hej dziewczyny widzę tu dużo wpisów o nystatynie. Może coś pomożecie. Miałam lekkie objawy infekcji lekarz przepisał mi Nystatyne jestem w 7 tc. 3 dni temu skończyłam ta Nystatyne upławy minęły. Dzisiaj z rana kichnęłam kilka razy pod rząd poszlam siku i dostałam zawału bo wyszła mi taka bardzo gęsta wydzielina żółta, śluz ciągnący taki no glut, i resztki tabletki jeszcze male jak ziarenka. Wydzielina zupełnie bez zapachu. Czy to możliwe ze tego sluzu tak sporo i taki gesty żeby pozbyć się resztek tabletki? Nic nie boli nie piecze teraz mam zwykła wydzieline lekko kremowa. Nie wiem czy mam panikować i jechać na IP bo nikt mnie nie przyjmie teraz od reki.
Może miałyście podobnie? Ten kolor wydzieliny wydaje się ze od tabletek jeszcze bo nigdy takiej wydzieliny nie miałam, a jak stosowałam codziennie tabletki to wylatywały w podobnym kolorze resztki z wydzielina. Ale nigdy takie geste i ciągnące. Heeelp

reklama
Nic nie czułam. Lekarz prowadzący w badaniu papilacyjnym wyczuł. No i cały czas po tej informacji myślałam że za chwilę urodzę ale nic nie ruszyło. Następnie odchodził czop kawałkami ale to też nie zwiastowało porodu. Więc u mnie to było fizjologiczne.
Sorki za pytanie ale mocno niedoświadczona jestem, czy rozwarcie zauważył lekarz czy to coś co samemu się czuje?

Do góry