reklama
LaviniaDahlen
Fanka BB :)
Tak, ale lepiej wziąć antybiotyk na bakterie w moczu nawet bez posiewuPosiew moczu też miałaś?
Mama2018mama
Mi tak właśnie często twardniał w 24tyg i kul gdy mialam zapalenie pęcherza dostałam zurawine, urosept i przeszło, lekarz powinien jeszcze dac skierowanie na zbadanie poziomu magnezu może trzeba się wybrać np na kroplówki do szpitala?Cześć dziewczyny, czytając Wasze wpisy wnioskuję, że dobrze trafiłam. Otóż mam problemy z twardnienie brzucha, obecnie kończę 25tc. Do tej pory te twardnienia były sporadyczne, nawet w zeszłą środę byłam z tego powodu u mojego ginekologa. Dostałam Aspargin 3x2 bo lekarz powiedział, że warto zrelaksować macicę na maxa. Niestety twardnienia są częstsze, wczoraj po oddaniu stolca to mam wrażenie, że jest taki twardawy cały czas. Nasila się zwłaszcza przy chodzeniu i gdy pęcherz mi się zapełnia. Do tego w nocy chyba bolał mnie żołądek, czasem pojawia się kłucie w pochwie Dziś jak wstałam rano było lepiej, jem raczej mniejsze ilości w odstępie średnio 2h żeby żołądka nie obciążać ale niestety on nadal boli i brzuch jak leżę na lewym boku to po bokach mnie ciągnie, kłuje. Maluszek jest ułożony główką do góry, lekarz mówił mi, że kopie mnie nóżką w pęcherz. Wczoraj odebrałam wynik badania moczu wyszły mi liczne bakterie i fosforany a leukocyty mam na poziomie 2-5. Wizytę mam dopiero w przyszły piątek, czuje się kiepsko, jakby ciągle opita albo objedzona. Czy któraś z Was mogłaby mi coś doradzić, co mam robić?
LaviniaDahlen
Mam wrażenie, ze momentami dziecko mi tam sieci głowa i nie wiem czy uciska na szyjkę czy to jeszcze jest macica i się rozpycha.
To co zaznaczone białym kółkiem to jest właśnie szyjka macicy, więc "zakończenie" macicy to szyjka
Nadzieja_31
@LaviniaDahlen , @Mama2018mama
Właśnie zadzwoniłam do mojego lekarza, podałam mu wyniki i powiedział, że mam sobie kupić żuravit i brać a na twardnienie brzucha teraz wziąć no-spę a jutro czopek glicerynowy bo to może być od zaparcia.
@_Kasia91_ nie posiewu nie robiłam, bo to badanie zrobiłam sobie sama na swój koszt.
Właśnie zadzwoniłam do mojego lekarza, podałam mu wyniki i powiedział, że mam sobie kupić żuravit i brać a na twardnienie brzucha teraz wziąć no-spę a jutro czopek glicerynowy bo to może być od zaparcia.
@_Kasia91_ nie posiewu nie robiłam, bo to badanie zrobiłam sobie sama na swój koszt.
Zobacz załącznik 1247371
To co zaznaczone białym kółkiem to jest właśnie szyjka macicy, więc "zakończenie" macicy to szyjka
Mnie pobolewa wyżej, tak na lini bielizny. Na tym rysunku to tak mniej więcej na wysokości kości miednicy - mniej więcej tam gdzie ten dzidziutek ma ramie, może nieco niżej.
Magdalena_
Aktywna w BB
Są tu jakieś mamuśki z Warszawy?
Ja jestem
Jasne że wartoTak, ale lepiej wziąć antybiotyk na bakterie w moczu nawet bez posiewu
A w którym szpitalu chciałabyś rodzic?Ja jestem
reklama
Podziel się: