reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja tez tak mam najgorsze pierwsze 3 dni po wizycie! Hehe niby powinnam się cieszyć a ja się stresuje ze następna tak daleko i zawsze jak na złość brzuch mnie boli w nocy po wizycie 🤦‍♀️
Taaak, mnie te kłucia dobijają. Niby powiedział skąd one, ale ... ciągle "czy aby na pewno?" 🙈 w ogóle to chciał mi dać wizytę za miesiąc, ale mu powiedziałam, że na pewno nie wytrzymam 🙈 ja liczyłam na wizytę na 2 tygodnie, stanęło po środku

reklama
Ja mam 30+1. Wczoraj usłyszałam, że w dzisiejszej medycynie to już jest bardzo dobry tydzień, wiadomo żadna z nas nie chce urodzić wcześniaka, ale świadomość, że dziecko urodzone po 30tc ma bardzo duże szanse na zupełnie normalne funkcjonowanie jest dla mnie mega pocieszeniem. Przywołuję sobie też cały czas w głowie, że mamaginekolog urodziła w 31tc, i ma zdrowego synka.
To prawie na równi jesteśmy z terminami. Też coś czytałam na temat mamyginekolog. A ona też z szyjką miała kłopot? Bo w sumie tego nie pamiętam.

A może Malutka ma głowę gdzieś przy pęcherzu? Mój się odwrócił i właśnie jakoś tak na pęcherzu ma tą głowę i wczoraj lekarz mówił, że przy takim trzymaniu mogą pojawić się kłucia i taki ogólny dyskomfort
Mysle ze to bardzo możliwe że to przez to że gdzieś naciska, bo jak chodzę mam dyskomfort a jak leze to luz, napewno juz od 26tyg glowka w dół leży a że należy do kluskowatych heheh i wazy troszke ponad norme to pewnie i ciężar ten tak wpływa na ten pęcherz:)
Tylko ze tez mnie wczoraj piekło ale wydaje mi się że wina moze byc to ze nie użyłam plynu do higieny tylko taki dziecinny bo mi się skończył a wczoraj już mialam i dziś nie ma pieczenia 🤷‍♀️

To prawie na równi jesteśmy z terminami. Też coś czytałam na temat mamyginekolog. A ona też z szyjką miała kłopot? Bo w sumie tego nie pamiętam.
Wiesz, że nie wiem czemu ona urodziła wcześniej... wiem, że porodu przedwczesnego była świadoma od 18tc, ale jakoś nigdzie w tych artykułach nie pisało (w tych, które ja czytałam), z jakiego powodu 🧐🧐

Mysle ze to bardzo możliwe że to przez to że gdzieś naciska, bo jak chodzę mam dyskomfort a jak leze to luz, napewno juz od 26tyg glowka w dół leży a że należy do kluskowatych heheh i wazy troszke ponad norme to pewnie i ciężar ten tak wpływa na ten pęcherz:)
Tylko ze tez mnie wczoraj piekło ale wydaje mi się że wina moze byc to ze nie użyłam plynu do higieny tylko taki dziecinny bo mi się skończył a wczoraj już mialam i dziś nie ma pieczenia 🤷‍♀️
A może zrób badanie moczu? Będziesz miała pewność

Wiesz, że nie wiem czemu ona urodziła wcześniej... wiem, że porodu przedwczesnego była świadoma od 18tc, ale jakoś nigdzie w tych artykułach nie pisało (w tych, które ja czytałam), z jakiego powodu 🧐🧐
Właśnie mowila tylko o mamie, że jej mama miała problemy z szyjką a jej historii nie znam ale myślę, że to nie szyjka bo nie pisałaby moze o tym żeby się trochę ruszać 🤷‍♀️
A może zrób badanie moczu? Będziesz miała pewność
Chyba wlasnie zrobię przed wizytą w poniedziałek sobie w luxmedzie :) będę mieć na wtorek :)

Właśnie mowila tylko o mamie, że jej mama miała problemy z szyjką a jej historii nie znam ale myślę, że to nie szyjka bo nie pisałaby moze o tym żeby się trochę ruszać 🤷‍♀️

Chyba wlasnie zrobię przed wizytą w poniedziałek sobie w luxmedzie :) będę mieć na wtorek :)
Tak, to prawda o jej mamie czytałam, choć tam też wspominiała, że przy drugiej ciąży jej mama pozostała aktywna mimo zaleceń lekarzy i było ok. A co do badania moczu to myślę, że chyba najlepsza opcja 👍

Taaak, mnie te kłucia dobijają. Niby powiedział skąd one, ale ... ciągle "czy aby na pewno?" 🙈 w ogóle to chciał mi dać wizytę za miesiąc, ale mu powiedziałam, że na pewno nie wytrzymam 🙈 ja liczyłam na wizytę na 2 tygodnie, stanęło po środku

Mój lekarz chyba już zrozumiałam jak panikuje i jak mnie wszystko stresuje i wizyty mam co 2 tygodnie. Chyba dla jego spokoju - żeby nie maltretować mailowo i smsowo oraz dla mojego zdrowia psychicznego 🙈😂

Mój lekarz chyba już zrozumiałam jak panikuje i jak mnie wszystko stresuje i wizyty mam co 2 tygodnie. Chyba dla jego spokoju - żeby nie maltretować mailowo i smsowo oraz dla mojego zdrowia psychicznego 🙈😂
Mój widzę zmienił taktykę i jak wcześniej powtarzał, że jesteśmy uważni i dmuchamy na zimne, tak od trzech wizyt gada mi że przenoszę, a wczoraj to mi powiedział, że już w ogóle się o mnie nie martwi 😅 no ja mam niestety zakodowane, że na wszystko zwracam uwagę. Najwyżej zamęczę go telefonami 😂😂😂

reklama
Mój widzę zmienił taktykę i jak wcześniej powtarzał, że jesteśmy uważni i dmuchamy na zimne, tak od trzech wizyt gada mi że przenoszę, a wczoraj to mi powiedział, że już w ogóle się o mnie nie martwi 😅 no ja mam niestety zakodowane, że na wszystko zwracam uwagę. Najwyżej zamęczę go telefonami 😂😂😂

A w którym jesteś tygodniu?

Do góry