reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Boze dziewczyny nie straszcie!!! Ja mialam porod bardzo lekki - wszyskim polecam znieczulenie- to jakis cud wgl nie czuc bolu! Licze na taki sam drugi porod. A wgl dzis mnie jakos plecy w krzyzu bolą- oczywiscie juz tez lekko spanikowana czemu??? Nie bola was od tego lezenia? Brzuch spokojny a w plecach jakies napięcie czuje lekkie.
Mnie jak bolal krzyż tak ok. 32 tc, to wynikało i wynika z faktu, że synek ma bardzo nisko główkę i uciska na nerwy...

reklama
Mnie jak bolal krzyż tak ok. 32 tc, to wynikało i wynika z faktu, że synek ma bardzo nisko główkę i uciska na nerwy...
To moja mala tez ma nisko glowke i za 2 dni koncze 32 tydz- to moze to jest przez to ale poprzednio jakos nie bolalo hmm jakos inaczej sie ulozyla moze ze cos zaczela uciskac

Ja się boje zzo jak ognia. Nie chce mieć później po tym komplikacji i chodzić na rehabilitacje tak jak dwie osoby z mojej rodziny, które mają teraz problem z kręgosłupem przez to.
Serio? Ja nie mialam zadnych komplikacji ani zadna z moich kolezanek ktora miala znieczulenie (a jest ich troche ) Przez moze jakis tydz czulam miejsce wkłucia ale to nawet nie bolalo i tyle.

Serio? Ja nie mialam zadnych komplikacji ani zadna z moich kolezanek ktora miala znieczulenie (a jest ich troche ) Przez moze jakis tydz czulam miejsce wkłucia ale to nawet nie bolalo i tyle.
Różnie może być dlatego ja się wole pomęczyć i nie ryzykować i tak już mam swoje problemy z kręgosłupem. Więcej nie potrzebuje.

Wiecie co, dzwoniłam do gin w sprawie tej luteiny i ona jest zdania, że to niemożliwe żeby mieć po niej skurcze i zawroty głowy.. Kazała brać tego g***a jeszcze więcej. Jestem po najgorszej nocy z całej ciąży. Obudził mnie ból i twardnienie brzucha.. Mam mdłości, zaparcia i czuje się koszmarnie. Brzuch jest tak ciężki jak kula do kręgli i żołądek tragedia..
Mam już wszystkiego dość, czuję się bezsilna i beznadziejna.. Powoli zsczyna mnie to wszystko przerastać
To może jak czujesz się aż tak tragicznie, to zgłoś się do szpitala.. no nie wiem, dziwne te zawroty głowy.. A mówiłaś jej o tym wszystkimi i nic nie zasugerowała, żeby jakoś to skontrolować?
To też moja najgorsza noc, prawie nie przespana przez ból pleców i ciągłe przekładanie się, no i tyle razy co mi twardniał brzuch to nigdy jeszcze nie miałam..
Ciężko ten nasz żywot w tych ciążach.. :p

Dziewczyny z pessarem, dostałam wynik posiewu z pochwy i wyszedł Grzyb Candida Lusitaniae.. Czy jest to bardzo groźnie? Może mi się przez to skracać jeszcze bardziej szyjka? Miała któraś w trakcie już założonego pessara tego grzyba? Wiecie coś na ten temat?
Kurde zawsze coś :/ a zero objawów jakichkolwiek, dobrze, że się uparłam ostatnio na ten posiew.. ehh

reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie (moze glupie troche) odnosnie aplikowania luteiny- powiedzcie jak gleboko ja aplikujecie? Bo mi lekarz powiedzial zeby wkladac ale bez przesady zeby szyjki nie podraznic, no i teraz za kazdym razem sie boje i nie wiem moze nie za gleboko wkladam :D Ta dopochwowa jest lepsza niz podjezykowa? Bo podjezykowa to wiadomo ze pod jezyk i wszytsko ok a z ta to nie wiem czy ja dobrze stosuje, czy nawet jak nie za gleboko wkladam to tez jest ok i dziala? a tez za kazdym razem mam inne odczucia-raz uda sie wlozyc gleboko, raz wszystko jakies takie spuchniete jakby i nie wchodzi wtedy - no zwariowac mozna :D
I tez inne pytanie- ja skurczy jako takich chyba nie mam (albo nie czuje) natomiast wieczorem juz po calym dniu jak wstaje i ide to czuje ze brzuch jest taki ciezki, jakby napiety- ale nie tak ze sie napina i [puszcza tylko jest taki caly czas (poza pozycja lezaca) - to tez jest skurcz czy co? Tez moze tak macie?
Ja jak pytałam pani dr w szpitalu jak aplikować luteinę przy pessarze to powiedziała ze nie musi dotykać szyjki i ze jak się leży to ona rozpuszczając się i tak dopłynie tam gdzie powinna. Cytuje: „Ważne zeby była w pochwie„ 😂

Do góry