Amnesia
Fanka BB :)
U mnie się chyba juz powoli cos zaczyna, ciągle lecia mi gesty biały śluz chyba czop mi się odrywa, majtki mokre nie wiem czy od śluzu czy wody mi się Sącza? teraz obudziły mnie bóle ja na miesiaczke ale jeszcze do wytrzymania oj chyba znaczne rodzic niedługo, niunio dostał właśnie czkawki, a ja się zastanawiam czy to juz czy to po prostu takie przygotowania maciy, jak sie ten bol bardzo będzie utrzymywał to nie wiem może na jakieś ktg pojechać ..
A który już masz tydzień? Ja się tu pytam, a ty już może urodziłaś hehe no mi odeszły wody i chwilę po tym zaczął mnie boleć krzyż i podbrzusze i tak raz bolało i chwila odpoczynku no już mimo tego, że wody mi odeszły, to wiedziałam, że już trzeba jechać do szpitala. Pamiętam to jak dziś, a za parę tygodni znowu mnie to czeka heh.
Licz skurcze - im częstsze tym szybciej do pakuj torbę i w drogę zwłaszcza gdy po prysznicu nie przechodzą. Prysznic przy bólu porodowym jest jak plaster na ranę hehe
A już nawet nie czekaj gdy tylko wody odejdą. Wody sączą się powoli chociaż moja koleżanka zalała całe łóżko i porodówkę. Podobno przy naszych felernych szyjkach możemy liczyć na szybszy poród. Może ale czasami franca stanie okoniem i nawet oxy nie pomaga
Nie wiem czy Wy też ale ja uważam, że poród, to nie jest nic strasznego. Poznać swoje dziecko po 9 miesiącach kopnięć i zamartwiania się o jego życie i najważniejsze - wychowanie go na dobrego człowieka, to jest dopiero strach i droga przez mękę hehe