reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
@sawcia92 a jakie masz wskazania do CC? Czy to przez skracajaca się szyjkę?

@Amnesia jeszcze kiwi spróbuj na zaparcia, ale to musisz codziene jeść a nie ze raz i ze nie pomoglo
Nie :) skracajaca się szyjka tylko na plus przy porodzie naturalnym :p pierwsza córkę rodziłam SN i tyle ile pierwszy etap super trwał 3 godz (dzięki skracającej szyjce) tak drugi trwał 2 godz i oprócz nacięcia milam pekniecie 3 stopnia :/ 10 miesiącu dochodziłam do sobie i teraz ze względu na stan krocza i to ze mimo ze córka była mała bo ważył tylko 3 kg nie pozwolił znów ryzykować i od razu skierował na cc bo mówi ze tym razem ze względu na stan blizn byłoby jeszcze gorzej:(
O jej to wspaniałe wieści. Jak ja już marzę o takim terminie. A gdzie tu dopiero mój cel czyli 34 tydzień. Ja dopiero 24+5 więc długa droga przede mną. Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 😍
Dziękuje! Ja tez marzyłam o tym 34 tc :) a w niedziele już będzie donoszony bobas:) tobie tez napewno się uda!

Chociaż tyle dobrze, że to jednak normalne. Nie miałaś żadnej blokady psychicznej przy wypróżnianiu? Bo mi nic nie pomaga. Wypiłam cztery kefiry, zjadłam słoik ogórków, popiłam siemieniem i nawet czopek poszedł w ostateczności i tylko mi w brzuchu zaburczało.. a i jeszcze kieliszek oliwy wypiłam. Ja nie wiem co to będzie, a kolejna wizyta dopiero 11 mają. Eh
Przy pessarze miałam i blokadę na wypróżnianie się i kilka niemiłych sytuacji, tak jakby pessar mi uciskał odbyt i wszystko się cofało, było ciężko. Zdecydowanie pod tym względem jest lepszy, przynajmniej dla mnie szew... Pessar nie spadnie ale opór jest w psychice duży

Mam do Was pytanie... Czy to normalne, że pessar czuję raz wyżej, a raz niżej? Czy może on mi wypaść? Wiem, że teoretycznie nie, ale w praktyce? Chyba muszę udać się do psychiatry.
Hejka polubiłam stronkę na Facebook peasser w ciazy poczytaj tam co drugie pytanie jest czy to normalne że pesser tak wędruje... Ja już chciałam jechać na szpital bo myślałam że zaraz wypadnie tak jest nisko... mój ginekolog powiedział że jak leze albo chodze i go nie czujesz jest oki nie Mart się!!! Ja mam raz na pół palca a raz nie czuje. Też się bałam bardzo tego ale dużo dziewczyn tak ma.

Przy pessarze miałam i blokadę na wypróżnianie się i kilka niemiłych sytuacji, tak jakby pessar mi uciskał odbyt i wszystko się cofało, było ciężko. Zdecydowanie pod tym względem jest lepszy, przynajmniej dla mnie szew... Pessar nie spadnie ale opór jest w psychice duży
O właśnie, ja czuję to samo. Na szczęście udało mi się załatwić sprawę choć było okropnie ciężko. Muszę zmienić dietę na jeszcze bardziej lekkostrawną, bo przy leżeniu perystaltyka jelit jeszcze gorzej pracuje. Chyba jeszcze za mało wody piję. A dzisiaj pomogła mi papka z gotowanych jabłek. Przede wszystkim muszę się odblokować. Dzięki za wytłumaczenie, bo już myślałam, że tylko ja tak mam 🙂

reklama
Hejka polubiłam stronkę na Facebook peasser w ciazy poczytaj tam co drugie pytanie jest czy to normalne że pesser tak wędruje... Ja już chciałam jechać na szpital bo myślałam że zaraz wypadnie tak jest nisko... mój ginekolog powiedział że jak leze albo chodze i go nie czujesz jest oki nie Mart się!!! Ja mam raz na pół palca a raz nie czuje. Też się bałam bardzo tego ale dużo dziewczyn tak ma.

No właśnie też tak to czuję. Eh jeżeli kiedyś moje dzieci zechcą mnie oddać do domu starców, to im po wypominam każdą minutę i każdy dzień w którym to martwiłam się o ich życie leżąc tygodniami z zaciśniętymi nogami. Jak to dobrze, że zawsze znajdzie się ktoś, kto podtrzyma na duchu. Dzięki, bo naprawdę myślałam, żeby jechać na szpital.

Do góry