reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Obecnie 2,4 mm. Chyba, jeżeli nic się nie zmieniło. Była twarda i zamknięta. A czy czujesz jakiś dyskomfort? Masz jakieś globułki przepisane?
Wizyta za 3 tygodnie jeśli nic nie będzie się działo powiedział że jeśli od 6miesiecy nie miałam ani jeden infekcji to narazie nie będzie mi nic przepisywał. Trochę mam twardy brzuch ale wydaje mi się że to bardziej z płaczu i nerwów.

reklama
I nie mają takiego problemu jak my tutaj? Czasami słyszę, że kobiety w Polsce mają lepszą opiekę w ciąży niż jakikolwiek inny kraj.
Jak się ma brak usg do szyjek to nie wiem ale kolezanka poroniła 3 razy, od lekarza słyszała ze "to normalne". Polski lekarz przepisał jej luteinę i donosiła ciążę. Absurd

Już to się zmieniło ja 2 mc bez wizyty tylko telefoniczny kontakt kiedy następna nie wiem a place za wizytę 250 zł.

Jak się ma brak usg do szyjek to nie wiem ale kolezanka poroniła 3 razy, od lekarza słyszała ze "to normalne". Polski lekarz przepisał jej luteinę i donosiła ciążę. Absurd

Czasami mi się wydaje, że wiedzą zależy od tego jak bardzo lekarz się do krztałca. Bo przecież, to taki zawód który wciąż wymaga by przyswajać nową wiedzę. Ty płacisz 250, a ja 180 ale różnica w opiece ogromna. Mój na głowie stawał żebym żadnej wizyty nie ominęła przez tego wirusa zwłaszcza, że ja to z tych panikujących przez tą szyjkę. Ufasz swojemu lekarzowi?

Wizyta za 3 tygodnie jeśli nic nie będzie się działo powiedział że jeśli od 6miesiecy nie miałam ani jeden infekcji to narazie nie będzie mi nic przepisywał. Trochę mam twardy brzuch ale wydaje mi się że to bardziej z płaczu i nerwów.

To już teraz się nie denerwuj, bo to rzeczywiście może być przez emocje. W tej chwili wszystko, co możesz zrobić, to głęboko odetchnąć. Nawet nie wiesz jak ja bym chciała być już po założeniu i czuć się bezpieczniej :)

Czasami mi się wydaje, że wiedzą zależy od tego jak bardzo lekarz się do krztałca. Bo przecież, to taki zawód który wciąż wymaga by przyswajać nową wiedzę. Ty płacisz 250, a ja 180 ale różnica w opiece ogromna. Mój na głowie stawał żebym żadnej wizyty nie ominęła przez tego wirusa zwłaszcza, że ja to z tych panikujących przez tą szyjkę. Ufasz swojemu lekarzowi?
Powiem ci że w związku z tą sytuacją przestałam bo zostawił mnie na lodzie olał mój ból brzucha i odesłał na izbę a przecież mógł zaproponować żebym przyjechała do gabinetu lub ewentualnie jak nie mógł to wypytać dokładnie a nie boli no to boli to no-spa i leki. Za dużo ma pacjetek niestety i to się odbija na jakości usług polecany był mi przez znajome wychwalany w niebiosa i jak się okazało nijak mają się tę opinię bo to pokazuje gdzie ma swoje pacjentki jak coś się dzieje odsyłając je na izbę .... Byłam w luxmecie na wizycie lekarz super na wszystkie moje pytania odpowiadał nie spieszył się zrobił USG i powiedział że to nie jest normalne że tak mnie boli że musze zrobić rachunek sumienia co robiłam ostatnio że musiała się przeforsować i żebym teraz uważała na siebie i tylko odpoczywała z dzieckiem wszystko ok i szyjka też ok. Także uspokojołam się 😊 ale nie tak opieka powinna moja wyglądać że jeżdżę po innych lekarzach a moyj ma wyrwbanie.

Ale Ci zazdroszczę już tego tygodnia. Czy po takim czasie leżenia czujesz mocniej napierania dziecka przy wstawaniu? Kiedyś rozmawiałam z koleżanką ona akurat z tych co całą ciążę na szpilkach z zakupami pokonała i ona nie czuła takiej ciężkości i napierania do końca ciąży. Tak się zastanawiam czy fakt, iż mocniej to czułam był związany z tym, że ciało cały czas w pozycji leżącej, dziecko rosło i nie mogłam się przyzwyczaić do tego uczucia czy to zależy od fizjologi kobiety.
[GROUP=][/GROUP]no ja prawie cały czas czuje jakby dziecko mi miało wypaść, jedno to sflaczale mięśnie które nic nie trzymają, więc grawitacja robi swoje a drugie to lejek i wchodzący pęcherz płodowy... Ostatnio od około tygodni szyjka się zamknęła jakimś cudem, wydłużyła, lekarz mówi że,Pewnie zmieniły się siły naprezenia, więc łatwiej mi chodzić. A tak to nawet do WC był problem dojść, nie mówiąc już o jakiejś porządnej kąpieli, generalnie czulam się jak kaleka. Ostatnie tygodnie były pod tymWzględem fatalne, teraz jakaś poprawa w tej kwestii.

Powiem ci że w związku z tą sytuacją przestałam bo zostawił mnie na lodzie olał mój ból brzucha i odesłał na izbę a przecież mógł zaproponować żebym przyjechała do gabinetu lub ewentualnie jak nie mógł to wypytać dokładnie a nie boli no to boli to no-spa i leki. Za dużo ma pacjetek niestety i to się odbija na jakości usług polecany był mi przez znajome wychwalany w niebiosa i jak się okazało nijak mają się tę opinię bo to pokazuje gdzie ma swoje pacjentki jak coś się dzieje odsyłając je na izbę .... Byłam w luxmecie na wizycie lekarz super na wszystkie moje pytania odpowiadał nie spieszył się zrobił USG i powiedział że to nie jest normalne że tak mnie boli że musze zrobić rachunek sumienia co robiłam ostatnio że musiała się przeforsować i żebym teraz uważała na siebie i tylko odpoczywała z dzieckiem wszystko ok i szyjka też ok. Także uspokojołam się 😊 ale nie tak opieka powinna moja wyglądać że jeżdżę po innych lekarzach a moyj ma wyrwbanie.

O widzisz jak Ci się udało. No właśnie, może akurat ostatnio na trochę więcej sobie pozwoliłaś i stąd ten ból. Dobrze, że tak się potoczyło z tą wizytą i trafiłaś pod lepsze skrzydła 🙂

[GROUP=][/GROUP]no ja prawie cały czas czuje jakby dziecko mi miało wypaść, jedno to sflaczale mięśnie które nic nie trzymają, więc grawitacja robi swoje a drugie to lejek i wchodzący pęcherz płodowy... Ostatnio od około tygodni szyjka się zamknęła jakimś cudem, wydłużyła, lekarz mówi że,Pewnie zmieniły się siły naprezenia, więc łatwiej mi chodzić. A tak to nawet do WC był problem dojść, nie mówiąc już o jakiejś porządnej kąpieli, generalnie czulam się jak kaleka. Ostatnie tygodnie były pod tymWzględem fatalne, teraz jakaś poprawa w tej kwestii.

I to leżenie na szyjkę tak pomogło w Twoim przypadku? To teraz już tylko trzymać kciuki do terminu i odetchnąć trochę. Dajcie mi trochę tych tygodni... W sumie szybko mi dni minęły ale nadal jestem w zawieszeniu co do wyniku posiewu eh.. wiecie może jak często ten posiew wychodzi kobietom dodatni? Mamy tutaj jakieś dane statystyczne forum? 😁

O widzisz jak Ci się udało. No właśnie, może akurat ostatnio na trochę więcej sobie pozwoliłaś i stąd ten ból. Dobrze, że tak się potoczyło z tą wizytą i trafiłaś pod lepsze skrzydła 🙂
Możliwe trudno powiedzieć.
Jednorazowo jak narazie bo prowadzącego nie zmieniłam jak narazie zobaczymy jak będzie wyglądać następna wizyta jeśli jak jak ta dzisiejsza przez tel to chyba rzeczywiście będę musiała szukać kogoś innego.

reklama
Ja już w domu po szwie. Doktor mnie zbadała, wszystko w porządku, szew się ładnie trzyma. Dostałam do domu antybiotyk, mam przez parę dni głównie leżeć w łóżku a jak będę się źle czuła czy coś to do niej dzwonić. Nie ma to jak własne łóżko. Rano tak mnie plecy bolały od tego szpitalnego, że myślałam że z siebie wyjdę.

Do góry