reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Dzięki wielkie za odpowoedz i słowa otuchy ! Moja pierwsza ciąża wiec każda drobna anomialia wywołuje panikę 🤷‍♀️ A czy nialas
Bolesne twardnienia? I czy wciąż się utrzymują? Kolejna wizytę u gin msm za 2tyg sprawdzimy jak się szyjka trzyma oby było dobrze 🙂 i czy luteinę tez zażywałas?
Tak, twardnienia mam nadal. Najgorzej jest w nocy jak próbuje się obrócić z jednego boku na drugi, brzuch jest wtedy ciężki i twardy. Natomiast w ciągu dnia sporadycznie zdarzają się twardnienia, raczej nie są bolesne.
Brałam luteine, odstawiłam w 34 tc zgodnie z zaleceniem lekarza.

@JoannaMiki myślę że możesz spokojnie brać magnez, nospe akurat bym skonsultowała i się upewniła, bo mi akurat lekarz powiedział że on by wolał abym na stałe jej nie brała jeśli nie ma potrzeby, chociaż jak byłam w szpitalu to dostawałam ją 3 razy po dwi tabletki czyli 3x80 i na wypisie miałam ja w zaleceniach, więc głównie ja biorę na noc bo wtedy najgorzej jest i ewentualnie w ciągu dnia jak się nasilają twardnienia. Ostatnie tygodnie były jednak z nospa tylko w dawce nocnej.

@JoannaMiki myślę że możesz spokojnie brać magnez, nospe akurat bym skonsultowała i się upewniła, bo mi akurat lekarz powiedział że on by wolał abym na stałe jej nie brała jeśli nie ma potrzeby, chociaż jak byłam w szpitalu to dostawałam ją 3 razy po dwi tabletki czyli 3x80 i na wypisie miałam ja w zaleceniach, więc głównie ja biorę na noc bo wtedy najgorzej jest i ewentualnie w ciągu dnia jak się nasilają twardnienia. Ostatnie tygodnie były jednak z nospa tylko w dawce nocnej.
A ja cały czas biorę nospe i magnez.. Tak mi kazali i po wyjsciu ze szpitala, magnez 2x, nospa 3x i luteina 200 :(

A ja cały czas biorę nospe i magnez.. Tak mi kazali i po wyjsciu ze szpitala, magnez 2x, nospa 3x i luteina 200 :(
No i dobrze, ja luteina 2x100,magnez 3x2 i nospa w razie potrzeby, był czas że też brałam regularnie nospe ale się poprawiło i biorę głównie na noc i ewentualnie w trakcie gorszych dni...

Tak, twardnienia mam nadal. Najgorzej jest w nocy jak próbuje się obrócić z jednego boku na drugi, brzuch jest wtedy ciężki i twardy. Natomiast w ciągu dnia sporadycznie zdarzają się twardnienia, raczej nie są bolesne.
Brałam luteine, odstawiłam w 34 tc zgodnie z zaleceniem lekarza.
Tez właśnie najgorzej u mnie w nocy, akurst mały jest najbardziej aktywny w nocy i myśle ze to tez może macice bardzo pobudzać🤷‍♀️
I jak odstawiłas luteinę coś się zadziało?

No i dobrze, ja luteina 2x100,magnez 3x2 i nospa w razie potrzeby, był czas że też brałam regularnie nospe ale się poprawiło i biorę głównie na noc i ewentualnie w trakcie gorszych dni...
Mi i nospie nic nie wspominał nawet jeżeli o magnez chodzi to tylko 3x1 aspargin🧐 ale sama jeszcze biore 2x magne b6 chociaż i tak się zastanawiam czy to nie za mało ..

Tez właśnie najgorzej u mnie w nocy, akurst mały jest najbardziej aktywny w nocy i myśle ze to tez może macice bardzo pobudzać🤷‍♀️
I jak odstawiłas luteinę coś się zadziało?
Nie, zupełnie nic. Aczkolwiek tak jak pisałam, lekarz już nie mierzy szyjki, bo twierdzi, że na tym etapie nie ma okreslonych norm, które mówiłyby jaka długość jest prawidłowa, na tym etapie naturalnie może się skracac. Sprawdza tylko na fotelu szyjke i czy nie ma rozwarcia.

reklama
Do góry