reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Wydaje mi się że luteina nie daje takich skutków ubocznych🤔poczytaj w ulotce ale wątpię, może to sprawy neurologiczne?
Czytalam ze moze robic i zakrzepice, ale czytalam w Internecie nie mam ulotki bo daja mi ja w szpitalu jakos od Czwartku. Chyba po tak krotkim czasie nie moalabym takic objawow? Dzis sie jakos zle czuje bo polowy uda nie czuje jakby mi nerw sparalizowalo, reka mi dretwieje, teraz mi sie jakas glowa ciezka zrobila + sie zdenerwowalam i juz cala mokra jestem i ciezko mi sie oddycha. Dodam ze leze od srody plackie tylko z przejsciem na toalete i prysznic..Boze ja nie dam rady a to dopiero 22tc 😭😭😭😭😭

reklama
Może być ucisk i tak wczesnie, piszesz też że leżysz. Od tego też możesz miec ucisk na nerwy.
Dziekuje troche mnie to uspokoilo, co moge zrobic w takim razie? Przeraza mnie to..bo to prawe udo inaczej czuc dotyk niz w lewym, prawie jabym go nie czula.. , a lezec bede musia prawdopodobnie do konca ciazy... :(

Dziekuje troche mnie to uspokoilo, co moge zrobic w takim razie? Przeraza mnie to..bo to prawe udo inaczej czuc dotyk niz w lewym, prawie jabym go nie czula.. , a lezec bede musia prawdopodobnie do konca ciazy... :(
To się kwalifikuje do pilnej konsultacji, ja mam mutacje w mthfr to z takim czyms bym sama że sobą nawet na Sor jechała. Prawa noga-typowy objaw zakrzepowy. Owszem, może być nerw uciśnięty przez dziecko, ale luteina może wywoływać taki objaw u osób z zaburzeniami krzepnięcia. Nie wiem czy u ciebie są powody do podejrzewania że to to, nie ma co panikować, ale sprawdziłabym.

I zmierz ciśnienie.

To się kwalifikuje do pilnej konsultacji, ja mam mutacje w mthfr to z takim czyms bym sama że sobą nawet na Sor jechała. Prawa noga-typowy objaw zakrzepowy. Owszem, może być nerw uciśnięty przez dziecko, ale luteina może wywoływać taki objaw u osób z zaburzeniami krzepnięcia. Nie wiem czy u ciebie są powody do podejrzewania że to to, nie ma co panikować, ale sprawdziłabym.

I zmierz ciśnienie.
Jak mi mierza cisnienie to zazwyczaj mam niskie w normie np 108/80 itp ale w domu bywalo ze i mialam 90/58 :( mysle ze to bardziej ucisk reka tez mi po tej stronie mrowieje

My od początku mamy zakaz..czyli od lipca..jak żyć..

Ogarniesz chatę jak będziesz miała ciążę donoszona ;)
Marzę o tym by ciąża była donoszona a ja bym miała wtedy chociaż 2 tygodnie na ogarnięcie z grubsza. Ale nie nastawiać się na taką opcję bo to za dobrze brzmi. Pewnie lekarz położy mnie do szpitala po zdjęciu pessara i dodatkowo mam cukrzyce. Ale nie ma co gdybać co będzie to będzie. Dzisiaj musiałam sama zrobić sobie szybkie śniadanie i herbatę i chwilkę postałam to tak mnie kręgosłup bolał ze szok... Wy też tak macie? A gdzie do końca jeszcze . Trzeba będzie na nowo uczyć się chodzić :)

Marzę o tym by ciąża była donoszona a ja bym miała wtedy chociaż 2 tygodnie na ogarnięcie z grubsza. Ale nie nastawiać się na taką opcję bo to za dobrze brzmi. Pewnie lekarz położy mnie do szpitala po zdjęciu pessara i dodatkowo mam cukrzyce. Ale nie ma co gdybać co będzie to będzie. Dzisiaj musiałam sama zrobić sobie szybkie śniadanie i herbatę i chwilkę postałam to tak mnie kręgosłup bolał ze szok... Wy też tak macie? A gdzie do końca jeszcze . Trzeba będzie na nowo uczyć się chodzić :)
Magda wcale nie musi cię kłaść po zdjęciu pessara. Zobacz u mnie rozwarcia i nikt mnie nie położył a cukrzyca też jest. Głowa do góry 😉
Po miesięcznym leżeniu plackiem w szpitalu, jak mnie postawili na nogi to iść nie mogłam. Ja w prawo a nogi w lewo 😂 mąż musiał mnie trzymać.

Czytalam ze moze robic i zakrzepice, ale czytalam w Internecie nie mam ulotki bo daja mi ja w szpitalu jakos od Czwartku. Chyba po tak krotkim czasie nie moalabym takic objawow? Dzis sie jakos zle czuje bo polowy uda nie czuje jakby mi nerw sparalizowalo, reka mi dretwieje, teraz mi sie jakas glowa ciezka zrobila + sie zdenerwowalam i juz cala mokra jestem i ciezko mi sie oddycha. Dodam ze leze od srody plackie tylko z przejsciem na toalete i prysznic..Boze ja nie dam rady a to dopiero 22tc 😭😭😭😭😭
wylezysz... Dasz radę, pamiętaj że od tego zależy powodzenie ciąży... Rozumiem Cię doskonale, jak leżałam kilka dni w szpitalu też byłam przerażona wizja ciągłego leżenia i braku samodzielności w tym wszystkim ale trzeba się zmobilizować i zacisną zęby 💪

reklama
Aj ja to zawsze mam coś. Odebrałam wyniki badań z krwi. Mam podwyższone wskaźniki WBC leukocyty 10.05 /norma od 4 do 10/. NEU % mam 77 %/norma 40-77/ . NEU neutrofile 7.74 tys /norma 1.80 do 7.50/ za to bardzo niskie LYMP3 %15.9 %gdzie norma jest od 20 do 45. Znacie się coś na tym wynikach?wiem że to ważne jest bo lekarz co wizytę patrzy na te wartości? Kiedy robiłam te badania to dopadło mnie przeziębienie i bol miesnie. Teraz został katar.

Do góry