reklama
Naysan
Fanka BB :)
Mi się jeszcze nigdy żadne skurcze na ktg nie zapisały, ale ja przez ostatnie 15 tygodni brałam salbutamol i leżałam. Teraz odstawiłam, trochę się ruszam i obserwuję.Ale czujecie te skurcze czy gdyby nie ktg nawet nie miałybyście o nich pojęcia?
Wiewióreczka87
Linia górna to tętno dzidzi, a linia dolna to skurcze.. Dotychczas miałam zapis do 40%, ale leciał sobie taką ciągłą równą linią - i to nie były skurcze.
Gdy są nagłe wzloty i spadki jak poniżej - są skurcze. Nie czułam ich WCALE!!!!!!!!
I tu ponoć najmocniejszy skurcz - startuje z niskiego poziomu i do takiego samego wraca:
Gdy są nagłe wzloty i spadki jak poniżej - są skurcze. Nie czułam ich WCALE!!!!!!!!
I tu ponoć najmocniejszy skurcz - startuje z niskiego poziomu i do takiego samego wraca:
Zzzzzz
@BaskaW spóźnione wszystkiego najlepszego! Termin mam na dzisiaj. Moja macica jest zmasakrowana po tej oksytocynie. Dzis mam dzien na regenerację i jutro znowu jedziemy. Mam bole jak na okres ale one sa ciągle. Mam wrażenie jakbym miala miesiaczke caly czas czyli bóle przepowiadajace. Brzuch twardy.
Mam problem do jednej lekarki bo w planie porodu zawalam informacje ze nie chce masażu a i tak mi się dostało z zaskoczenia. Weszlam nieswiadoma na fotel i bach. Nikt się mnie o nic nie pytał.
@PatiaS ja bym poszła do szpitala -będziesz pod obserwacją
Mam problem do jednej lekarki bo w planie porodu zawalam informacje ze nie chce masażu a i tak mi się dostało z zaskoczenia. Weszlam nieswiadoma na fotel i bach. Nikt się mnie o nic nie pytał.
PatiaS
Aktywna w BB
Dziewczyny, a jak wlasnie odróżnić skurcze od twardnienia? Czy to jest to samo? Ogólnie i tak jest lepiej niż na samym początku, dziś w nocy często się budziłam, a brzuszek był jak flaczek, także mam nadzieje na poprawę, a jak nie , to jutro szpital..
PatiaS
Aktywna w BB
Jakby nie to, ze wczoraj z niego wyszłam, to bym się nawet przez sekundę nie zastanawiała mi gin powiedział ze mogę spróbować zostać dwa dni w domu i zobaczyć czy będzie poprawa, oby@BaskaW spóźnione wszystkiego najlepszego! Termin mam na dzisiaj. Moja macica jest zmasakrowana po tej oksytocynie. Dzis mam dzien na regenerację i jutro znowu jedziemy. Mam bole jak na okres ale one sa ciągle. Mam wrażenie jakbym miala miesiaczke caly czas czyli bóle przepowiadajace. Brzuch twardy.
Często, tak mi kazała pielęgniarka w szpitalu bo dzieci to lubiąDziewczyny a często ukladacie dzieciaki na brzuszku??
Naysan
Wow, no konkret! U mnie do tej pory przy lekach była prawie ze prosta kreska na samym dole, nie sięgająca 20. Ciekawe, ze nawet tych największych nie czułaś. Zapowiada się chyba lajtowy poródLinia górna to tętno dzidzi, a linia dolna to skurcze.. Dotychczas miałam zapis do 40%, ale leciał sobie taką ciągłą równą linią - i to nie były skurcze.
Naysan
Jeju, już sama nie wiem, czego Ci życzyć, ale oby jak najszybciej się te Twoje przejścia skończyły.@BaskaW spóźnione wszystkiego najlepszego! Termin mam na dzisiaj. Moja macica jest zmasakrowana po tej oksytocynie. Dzis mam dzien na regenerację i jutro znowu jedziemy. Mam bole jak na okres ale one sa ciągle. Mam wrażenie jakbym miala miesiaczke caly czas czyli bóle przepowiadajace. Brzuch twardy.
reklama
Naysan
Tego nawet lekarze nie wiedza po prostu trzeba kontrolować szyjkę, bo skurcze w koncu doprowadza do skracania. Jeśli się to nie stanie, to znaczy, ze to pewnie coś innegoDziewczyny, a jak wlasnie odróżnić skurcze od twardnienia? Czy to jest to samo? Ogólnie i tak jest lepiej niż na samym początku, dziś w nocy często się budziłam, a brzuszek był jak flaczek, także mam nadzieje na poprawę, a jak nie , to jutro szpital..
Podziel się: