reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Linia górna to tętno dzidzi, a linia dolna to skurcze.. Dotychczas miałam zapis do 40%, ale leciał sobie taką ciągłą równą linią - i to nie były skurcze.

Gdy są nagłe wzloty i spadki jak poniżej - są skurcze. Nie czułam ich WCALE!!!!!!!!

I tu ponoć najmocniejszy skurcz - startuje z niskiego poziomu i do takiego samego wraca:

@BaskaW spóźnione wszystkiego najlepszego! Termin mam na dzisiaj. Moja macica jest zmasakrowana po tej oksytocynie. Dzis mam dzien na regenerację i jutro znowu jedziemy. Mam bole jak na okres ale one sa ciągle. Mam wrażenie jakbym miala miesiaczke caly czas czyli bóle przepowiadajace. Brzuch twardy.

Mam problem do jednej lekarki bo w planie porodu zawalam informacje ze nie chce masażu a i tak mi się dostało z zaskoczenia. Weszlam nieswiadoma na fotel i bach. Nikt się mnie o nic nie pytał.
@PatiaS ja bym poszła do szpitala -będziesz pod obserwacją :)

Dziewczyny, a jak wlasnie odróżnić skurcze od twardnienia? Czy to jest to samo? Ogólnie i tak jest lepiej niż na samym początku, dziś w nocy często się budziłam, a brzuszek był jak flaczek, także mam nadzieje na poprawę, a jak nie , to jutro szpital..

@BaskaW spóźnione wszystkiego najlepszego! Termin mam na dzisiaj. Moja macica jest zmasakrowana po tej oksytocynie. Dzis mam dzien na regenerację i jutro znowu jedziemy. Mam bole jak na okres ale one sa ciągle. Mam wrażenie jakbym miala miesiaczke caly czas czyli bóle przepowiadajace. Brzuch twardy.

Mam problem do jednej lekarki bo w planie porodu zawalam informacje ze nie chce masażu a i tak mi się dostało z zaskoczenia. Weszlam nieswiadoma na fotel i bach. Nikt się mnie o nic nie pytał.
Jakby nie to, ze wczoraj z niego wyszłam, to bym się nawet przez sekundę nie zastanawiała :) mi gin powiedział ze mogę spróbować zostać dwa dni w domu i zobaczyć czy będzie poprawa, oby ;)

Linia górna to tętno dzidzi, a linia dolna to skurcze.. Dotychczas miałam zapis do 40%, ale leciał sobie taką ciągłą równą linią - i to nie były skurcze.

Gdy są nagłe wzloty i spadki jak poniżej - są skurcze. Nie czułam ich WCALE!!!!!!!!

I tu ponoć najmocniejszy skurcz - startuje z niskiego poziomu i do takiego samego wraca:
Wow, no konkret! U mnie do tej pory przy lekach była prawie ze prosta kreska na samym dole, nie sięgająca 20. Ciekawe, ze nawet tych największych nie czułaś. Zapowiada się chyba lajtowy poród :)

Jeju, już sama nie wiem, czego Ci życzyć, ale oby jak najszybciej się te Twoje przejścia skończyły.

reklama
Dziewczyny, a jak wlasnie odróżnić skurcze od twardnienia? Czy to jest to samo? Ogólnie i tak jest lepiej niż na samym początku, dziś w nocy często się budziłam, a brzuszek był jak flaczek, także mam nadzieje na poprawę, a jak nie , to jutro szpital..
Tego nawet lekarze nie wiedza :( po prostu trzeba kontrolować szyjkę, bo skurcze w koncu doprowadza do skracania. Jeśli się to nie stanie, to znaczy, ze to pewnie coś innego

Do góry