Zależy też od wieku, bo ja mając 21 lat pewnie pomyślał że to niepotrzebne
Pewnie ten wiek to też stwierdził że nie trzeba...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zależy też od wieku, bo ja mając 21 lat pewnie pomyślał że to niepotrzebne
Podasz mi ten link ?@oczekująca, oczywiście, że sterydy mają sens! Podają tak naprawdę od 223 tc, koleżanka dostała kilka dni wcześniej niż Ty. Wrzucałam ostatnio kalkulator przeżycia i zdrowia wcześniaków - można w nim ustawić czy były podane sterydy, czy nie. Różnice są naprawdę duże.
@ashisohi ale mniejsza pięknie przybrała! Podwoiła swoją wagę
@Zzzzzz wpadłaś jak śliwka w kompot Ciekawe ile Cię potrzymają..
Ten ?@oczekująca, oczywiście, że sterydy mają sens! Podają tak naprawdę od 223 tc, koleżanka dostała kilka dni wcześniej niż Ty. Wrzucałam ostatnio kalkulator przeżycia i zdrowia wcześniaków - można w nim ustawić czy były podane sterydy, czy nie. Różnice są naprawdę duże.
@ashisohi ale mniejsza pięknie przybrała! Podwoiła swoją wagę
@Zzzzzz wpadłaś jak śliwka w kompot Ciekawe ile Cię potrzymają..
Znalazłam w historii telefonu, że to był ten kalkulator, ale wtedy ładnie chodził, a teraz żądają jakiegoś uwierzytelnienia, bo nie może być wykorzystywany przez nie-lekarzy..Ten ?
Link do: NICHD Neonatal Research Network (NRN): Extremely Preterm Birth Outcome Data Ale co wpisuje to nie działa
Ja myję gorącą wodą z mydłem, szorując też pod pazurem i niczym nie wycieram, wkładam mokrym paluchem. Nie miałam ani razu infekcji.Otóż stwierdziłam że kupię sobie jednorazowe rękawiczki z apteki, myślałam że one są jakoś zapakowane. A ta kobieta je wzięła z dużej paki, zaczęła wyciągać rzucając na lade, złapała swoimi rękoma wszystkie i pyta czy dać siateczke... No mowie tak poproszę.. Ale już sobie użyłam.. Będę paluchy wypazac do globulek.
Ja dodatkowo wycieralam ręcznikiem papierowym. Będzie trzeba sobie radzić dalejJa myję gorącą wodą z mydłem, szorując też pod pazurem i niczym nie wycieram, wkładam mokrym paluchem. Nie miałam ani razu infekcji.
Tak, to też dobry pomysł. A wiecie jak miło nic tam nie pchać przestałam brać Luteinę tydzień temu. A aplikowałam 2 x dziennie. Czuję się...wolna hahJa dodatkowo wycieralam ręcznikiem papierowym. Będzie trzeba sobie radzić dalej