I jak długo już bez szwu dajesz radę?Dostałam skurczy i lekarze bali się że mi rozwali szyjkę.
reklama
Wiewióreczka87
Fanka BB :)
Basia, dzięki za wskazówki odnośnie karmienie <3 Nie chodziłam na szkołę rodzenia, więc bardzo cenne dla mnie są
Katiuszka81
W czwartek ściągneli i jakoś się kulam Ordynator powiedział,że jak zacznę rodzić to nie będą mnie wysyłać do szpitala 80 km dalej,bo mały jest przygotowany tzn dostałam sterydy na płucka i wagowo jest ok.Ale wiadomo,najlepiej ,żeby posiedział jak najdłużej.I jak długo już bez szwu dajesz radę?
A ja się tak martwię czy nie przegapię TYCH skurczy... Brzuch mi nie twardnieje tak mocno jak jeszcze miesiąc temu, no nie wiem... No i tego, że lekarz powie, że na usg jest ok i wszystko będzie dobrze gdyby się teraz urodził, a w rzeczywistości... Ech...W czwartek ściągneli i jakoś się kulam Ordynator powiedział,że jak zacznę rodzić to nie będą mnie wysyłać do szpitala 80 km dalej,bo mały jest przygotowany tzn dostałam sterydy na płucka i wagowo jest ok.Ale wiadomo,najlepiej ,żeby posiedział jak najdłużej.
Naysan
Brałam od dnia punkcji, czyli od 31 lipca do 30 t.c. bardzo duże dawki, potem sama na własną rękę zmniejszyłam, a lekarz to zaaprobował i kazał już powoli schodzić, a od 34 już mam nie brać. Plan był odstawić dużo wcześniej - już w 18 tc mówił, żebym zmniejszała, ale jak się zaczęły bóle, to stwierdził, że nie odstawiamy.@Naysan ile?? Ciekawe od czego zależy przypisywana dawka... Przez ile miesięcy brałaś?
@olamakota zobaczymy co powie moja gin na te błękity, przynajmniej się babka trochę pośmieje
Naysan
A ten adalat masz już odstawiony? To było we wlewach?Mnie już kazali odstawić luteinę.Jestem w 34 i 5 dniu.W szpitalu dostawałam magnez i adalat.Jak ściągneli mi szew to się popłakałam,bo myślałam,że za moment urodzę takie miałam skurcze.Teraz biorę scopolan tylko.Bałam się bardzo tego odstawienia leków.Ale jestem w domu,co chwilę mnie boli lekko jak na okres i modlę sie tylko o jeden tydzień,bo lekarz powiedział ,że wtedy mogę już rodzić.
Naysan
@Wiewióreczka87 pisałaś, że u Ciebie wyprawka już skompletowana? Dużo masz ubranek? Ile tych body, pajacy i innych rzeczy w najmniejszym rozmiarze zgromadziłaś?
Katiuszka81
Odstawiony,tylko w szpitalu go dostawałam w tabletkach.A ten adalat masz już odstawiony? To było we wlewach?
Katiuszka81
Myślę,że TYCH skurczy nie da się przegapićAle dla mnie zastanawiające jest zjawisko jakimA ja się tak martwię czy nie przegapię TYCH skurczy... Brzuch mi nie twardnieje tak mocno jak jeszcze miesiąc temu, no nie wiem... No i tego, że lekarz powie, że na usg jest ok i wszystko będzie dobrze gdyby się teraz urodził, a w rzeczywistości... Ech...
jest to,że na ktg skurcze 100 nie były odczuwalne ewentualnie jakiś lekki ból a przy 40 musiałam zaciskać zęby.Też się boję,że z małym może być coś nie tak,bo gdyby się urodził teraz to przecież wcześniak.
reklama
Oj uwierz będziesz te skurcze czuć, ja je odczuwałam jak na okresA ja się tak martwię czy nie przegapię TYCH skurczy... Brzuch mi nie twardnieje tak mocno jak jeszcze miesiąc temu, no nie wiem... No i tego, że lekarz powie, że na usg jest ok i wszystko będzie dobrze gdyby się teraz urodził, a w rzeczywistości... Ech...
Podziel się: