reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
My po 2prenatalnych. Dzis 21t1dDziewczyny u nas super. Crp juz w normie. Byl problem z waga Patryka bo z racji tego ze nie urodził sie kluska to i duzo stracil na wadze a ja nie dokarmialam go butelka tylk byl caly czas na piersi. Przewazylo ze od wczoraj przytyl 10 gram wiec czekamy na wypis i lecimy do domku. Pieknie ssie a mleko juz leci pelna para wiec bedzie ok.
Amelka nadal Amelka a Staś Stasiem. Oprocz utrudnionych badan czyt. Tłuszcz, Ukrywająca sie Amelka w miejscu gdzie wartstwa tluszczu najwieksza i uciekajaca przed usg no i wzdecia to wszstko ok. Generaknie lekarka mowila ze ciaza blizniacza to ciezko do jakiegokolwiek zbadania no malo miejsca i wgl.. u stasia niewielki ubytek w przegrodzie miedzykomorowej ale ponoc moze tak byc i to znika. W kazdym razie w związku z tym bedziemy miec 19marca echo serca na Nfz u kardiologa, to bedsie 25tc wtedy niby to wszystko widac najdokladniej. Niby mam sie tym nie martwic bo czesto widzi takie przypadki a potwm czysto ale ja juz sie martwie... tak jakbym miala za nalo zmartwien..
1 lozysko mam wysoko na przedniej scianie drugie nisko na tylnej ponoc oby dwa sa ok...
Jutro badanie u mojej gin to dowien sie co z szyjka...
Dzis boli mnie doslownie wszystko.. mam jakby zakwasy w pachwinach i na brzuchu ! ...zwariuje chyba..
Juz mi glowy na te zmartwienia braknie...
Ja sie nadaja na oddzial psychiatryczno- geriatryczny [emoji14]
No to sobie ponarzekalam, Amelka skopala mi pecherz(chyba za te narzekanie.. takze super jest ! )
Nadal.plamie po szwi3 w zasadzie to brudxe niewiele ale jednak... niby budowania nawet tydzień to norma ale ja sie martwie....
Zmniejszyłam dawke realnium bo ciagle moglabym.spac... dolozylam luteine.. balam sie bez niej...
@BaskaW super ze do domu idziecie ;*
Oczekujaca123
Jak wychodzilam ze szpitala to w srode zbadali mi CRP i bylo 5.2 tam lekarz uznak ze w ciazy moze byc do 10. Zawsze mam miedzy 3 a 5.. a dzis zbadalam i mma 6.5.. i znow sie martwie.. ale czy.gdyby to bula infekcka po szwie to czy nie powinno szybciej przyrastac ? ... eh... powtorze znow pewnie w czwartek jak maz ze mna pojedzie bo tak to nie mam kiedy no ale zmartwienie jednak jest... [emoji24]
My tez dziś wychodzimy z Szymkiem
Czekam na wypisy.
Przykro mi dziewczyny, ze Wy wciaz zyjecie problemami szyjkowymi i sie zamartwiacie zamiast się cieszyc z tego wyjatkowego czasu. Ale zapewniam Was, ze nagroda warta jest naszych nieprzespanych nocy, biegania po lekarzach, faszerowania sie lekarstwami. Po porodzie szybko sie o tym zapomina. Jestem z Wami i bede trzymac kciuki za szczesliwe rozwiazania. Ktora nastepna w kolejce do rozpakowania?
Czekam na wypisy.
Przykro mi dziewczyny, ze Wy wciaz zyjecie problemami szyjkowymi i sie zamartwiacie zamiast się cieszyc z tego wyjatkowego czasu. Ale zapewniam Was, ze nagroda warta jest naszych nieprzespanych nocy, biegania po lekarzach, faszerowania sie lekarstwami. Po porodzie szybko sie o tym zapomina. Jestem z Wami i bede trzymac kciuki za szczesliwe rozwiazania. Ktora nastepna w kolejce do rozpakowania?
olaa90
@Oczekujaca123 dlatego ja właśnie nie powtórzyłam tego crp poki co... tak się nie da żyć w ciągłym napięciu... powtórzę teraz jak będę robiła badania ddimery , aptt udało mi się dostać do Sydora immunologa/audiologa i ja się go zapytam jak to z tym crp jest w ciąży... pamietam jednak jak jedna dziewczyna mi pisała ,ze clexane ma działanie przeciwzapalne i co ciekawe na wątku immuno dziewczyny w ogóle tego crp nie robiły... jedynie destino napisała, ze do 10 jest ok ...
Oczekujaca123
@Oczekujaca123 dlatego ja właśnie nie powtórzyłam tego crp poki co... tak się nie da żyć w ciągłym napięciu... powtórzę teraz jak będę robiła badania ddimery , aptt udało mi się dostać do Sydora immunologa/audiologa i ja się go zapytam jak to z tym crp jest w ciąży... pamietam jednak jak jedna dziewczyna mi pisała ,ze clexane ma działanie przeciwzapalne i co ciekawe na wątku immuno dziewczyny w ogóle tego crp nie robiły... jedynie destino napisała, ze do 10 jest ok ...
Ja robię od poczatku ciazy i mam glownie miedzy 3 a 5 raz bylo 5.3 chyba.. ale teraz jednak troche wzroslo.. sprawdze soboe w czwartek albo srode czy rosnie czy sie utrzymuje bo tetaz to juz nie dam rsdy tego olac.. wiesz ja to zrobilam bo w szpitalu od zabiegu tez roslo.. z 3.8 potem 4 potem 4.8 i wyszlam z 5.2 a le w miedzy czasie zaczelo bolec mnie ucho, gardlo itp wiec nie wiazalo tego z zabiegiem bo jakby to wina zabiegu to by bardziej roslo. Oni mi z 4 czy 5 razy sprawdzali takie maja zasady w dzien przyjecia, rano przed zabiegiemzn 4 h po zabiegu, na drugi dzien i na kolejny po zabiegu... takze od srody teoretycznie do dzis uroslo z 5.2 do 6.5... takz enie wiem czy to dramat ale wiesz... psychicznie ciezko [emoji14]
Zapytaj sydora proszeeee a no i kiedy masz wizyte ? I po co? Ja w ciazt juz mialam nie przychodzic do immunologa tylko po chyba ze w ciazy cos sie podzjeje ! skoro heparyna ma przeciwzapalne to chyba crp powinno byc niższe ?
Od razu bardziej nnie brzuch boli jak crp mam wyzsze... boze..... jestem wariatka !
olaa90
@Oczekujaca123 umowilam się kochana w sprawie clexane czy mam dobra dawkę 0,4 plus acard miałam ale na takiej dawce miałam aptt poniżej normy, zwiększyłam na aspiryn cardio 100 i aptt przy dolnej granicy ale już w normie... zapytam go bo sama jestem ciekawa w tym temacie... ja liczę na to, ze to crp u mnie przy górnej granicy było efektem jelitowki mojego męża(jeździło mi 2 dni wcześniej po żołądku ze byłam pewna ze i mnie kibel wciagnie....) ale tak jak już wcześniej pisałam moje komórki nk dbają o brak chorób już pare dobrych lat;/ mnie tez kochana tak wszystko stresuje... teraz mam więcej wodnej wydzieliny zmieszanej z rozpuszczona tabletka i stres, mały mój dzisiaj mniej aktywny tez stres, w nocy bolała mnie pochwa -stres... nie chce wiedzieć jak ten stres i leki wpłyną na małego ;( zaraz ma mi oddzwonić recepcjonistka czy lekarz przyjmie mnie jeszcze w tym tyg i tez się stresuje...
Gannka
@Oczekujaca123 dobrze ze u maluchów wszystko ok, skoro lekarka mówi że ubytek może zniknąć to może nie ma się co narazie przejmować.
@BaskaW super że wychodzicie! Masz już za sobą wszystkie zmartwienia
Ja wczoraj miałam śluz różowy dzis już nie, ale znowu taki geeesty mega żółty i dużo i była kapka rozowego. To możliwe że czop w tak wczesnej ciąży? Ja do poniedziałku oszaleje.... Tak się boję.
Ja wczoraj miałam śluz różowy dzis już nie, ale znowu taki geeesty mega żółty i dużo i była kapka rozowego. To możliwe że czop w tak wczesnej ciąży? Ja do poniedziałku oszaleje.... Tak się boję.
BaskaW
Wiecie co dziewczyny ja wlasnie siwdze w aucie kolo mojego synka i placze wracajac do domu. Takie emocje. Tylko stresu o strachu ale warto. Zycze Wam z calego serca by kazda z Was miala takie szczesliwe rozwiazanie jak ja.
Powodzenia!
Dodam ze przejscie ze szpitala do auta to byl wyczyn..ledwo szlam bol w kolanach slabo mi bylo i mam straszny bol kregoslupa po cc. Boli nieustannie. Czy siedze czy ide czy leze..czytalam ze tak moze byc do 9 mscy po znieczuleniu. Ja nie wiem ale przeraza mnie moj stan.
Powodzenia!
Dodam ze przejscie ze szpitala do auta to byl wyczyn..ledwo szlam bol w kolanach slabo mi bylo i mam straszny bol kregoslupa po cc. Boli nieustannie. Czy siedze czy ide czy leze..czytalam ze tak moze byc do 9 mscy po znieczuleniu. Ja nie wiem ale przeraza mnie moj stan.
reklama
Oczekujaca123
@Oczekujaca123 dobrze ze u maluchów wszystko ok, skoro lekarka mówi że ubytek może zniknąć to może nie ma się co narazie przejmować.
Gannka taaa czop mi tez wypadl juz kilka razy tak jak ci pisalam [emoji14] a sluz zabarwiony na rozowo tez mialam. Gin odstawiła wtedy acard i przeszło. Potem bylo plamienie brazowe to krwiak sie oczyszczal... takze no... a moze zrib sobie wymaz wczesniej w laboratorium jak sie martwisz? Albo podjedź a IP.. ja tak robilam.. tak jak mowie szpitali mma multum obok wiec korzystałam [emoji14]
Podziel się: