reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Głupie pytanie, ale czy rozwarcie wewnętrzne i ujście wewnętrzne to to samo?
Nieee...ujście to tylko strona szykji - wewmętrzne czyli to przy macicy i zewnętrzne czyli od strony pochwy. I ujście możesz mieć rozwarte i zamknięte. Ja jestem posiadaczką rozwartego ujścia wewnętrznego od 20 tc, nie mam nic na szyję założone.

reklama
Dziewczyna z innego forum, do którego należę urodziła 33+2 śliczną, zdrową i silną córeczkę 2400 g, która nie wymaga żadnej aparatury :)

@ashisohi co u Twoich Cudeniek?:)
Jedzą dużo, jedna ma przez to wielki brzuszek bo nie nadąża z trawieniem, druga większa awansowała znowu w innym pokoju i teraz czekać zostało, za 3 dni mają miesiąc [emoji5] mniejsza miała badany wzrok i narazie bez zastrzeżeń a druga nie wiem bo nie było pielęgniarki i zapytam się przy następnej wizycie

Jedzą dużo, jedna ma przez to wielki brzuszek bo nie nadąża z trawieniem, druga większa awansowała znowu w innym pokoju i teraz czekać zostało, za 3 dni mają miesiąc [emoji5] mniejsza miała badany wzrok i narazie bez zastrzeżeń a druga nie wiem bo nie było pielęgniarki i zapytam się przy następnej wizycie
Cudowne wiadomości, jeszcze trochę i obie będziesz mieć w domu i w dodatku zdrowe, a tyle strachu było! :)

Bo u Ciebie Kochana litera U oznacza rozwarcie.
Praidłowo powinna być litrera T albo słowo "zamknięte/prawidłowe"
No tak ale wewnatrz to wewnatrz czy nasz rozwarcie wewnetrzne czy ujsxie wewnetrze w ksztalcie U , Y, V (czyli te nieprawidłowe to tez rozwarcie od wewnątrz.

Te od pochwy to zewnetrzne. Wiec chyba myslimy o tym samym [emoji14]

No właśnie mam ujście wewnętrzne U przez większość ciąży, gdyby doktorka nie pisała tego w standardowym raporcie nawet bym o tym nie wiedziała, zawsze mówi, że wszystko jest ok, pozamykane i już. Pytam, czy się robi rozwarcie - nie. Matko, będę teraz miała kolejny powód do histerii...

Wiem że to może głupie ale jak radzić sobie z umyciem głowy ? Szybki prysznic i suszenie przez męża, partnera na leżąco ? Dziewczyny jak robiłyscie ?
Ja myje pod prysznicem, a wysuszyć można już na lezaco. U mnie to nie problem, bo mam krótkie włosy i mało czasu zajmuje mi mycie. Możesz też na lezaco, tylko więcej z tym zabawy

No właśnie mam ujście wewnętrzne U przez większość ciąży, gdyby doktorka nie pisała tego w standardowym raporcie nawet bym o tym nie wiedziała, zawsze mówi, że wszystko jest ok, pozamykane i już. Pytam, czy się robi rozwarcie - nie. Matko, będę teraz miała kolejny powód do histerii...
Ja mam ujscie U. W jednym szpitalu nikt nie widzial.problemu. tak bywa i juz. Pyyam czy to rozwarcie mowia ze nie..pojechalam do.profesora 3sekundy sonda w pochwie on mowi ujscie wew szyjki U konieczny szew... takze co lekarz.. co doswiadczenie.. co szpital.. to inna teoria. Co nie zmienia faktu ze i moja gin i profesor uwazali ze to nie jest normalne bo moze wpasc tam pecherz i szyjka bedzie sie dalej rozwierac..

reklama
Ja mylam pod prysznicem raz w tygodniu (niedziele :D ) później suszylam na lezaco i krecilam na lezaco (mam taka lokowke co sama wsysa wlochy). Jadłam na lezaco. A później moglam lezec tylko na lewym boku. Ale serio to nie jest tragiczne :)
@Wiewióreczka87 dla mnie waga marzenie. Poki co staram się przyspieszyc tycie Zuzi i wpierniczam samo bialko. Zobaczymy bo mam wrażenie że mi drugi podbródek wyrasta. Na szczęście maz kochany wspiera i mowi ze nie przytylam na twarzy (akurat).

Do góry