reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Zzzzzz a to Ty jednak naturalnie? Bo cos kojarze, ze mowili Ci ze moze byc problem bo szczupla jest itp ale nie wiem czy dobrze pamiętam ;)
No właśnie tego nie wiem do końca. Niestety biodra mi się nie rozeszły. W ten piątek będę mierzona i Zuza i się okaże czy się zmieści. Bardzo bym chciała naturalnie...

reklama
Dalej jestem zdania że żaden ból podczas porodu nie jest gorszy od niepewności i strachu w czasie ciąży wiec do porodu podchodzę z optymizmem.
Pewnie wszystko da się wytrzymać byle dziecko już mieć przy sobie, taka nasza natura. Chociaż sama osobiście wolałabym cesarke :p rodziłam w 23 tygodniu i to było straszne. Ale każda przechodzi to inaczej :)

Dokładnie to nasza natura. Niestety bywa niesprawiedliwa. Niby jako kobiety jesteśmy stworzone do ciąży a ta w moim przypadku jest horrorem. Zobaczymy jak to będzie z porodem. Dzis byłam na ktg i jakies tam skurcze mam, wiec moja upośledzona macica powoli szykuje się.

Noo Zzz pamiętaj tylko ze ja jestem pierwsza w kolejce do rozwiazania. Hehhe
Gannka masz racje ja rodzilam 2 razy naturalnie i zakończyło sie cc i ten porod w 23 tc tez okropnie bolal. Ale jednak wolalabym naturalnie urodzic n8z meic taka blizne i takie problemy z Nia..

Jedyne co przemawia za mna na korzysc porodu naturalnego, ze to jest lepsze dla dziecka. A boje sie go jak cholera, u mnie taki szpital, ze kobiety nie rodza w nim wcale lub raz, a potem uciekaja na wiochy rodzić do mniejszych placówek. Tylko ja jestem taka glupia, ze po traumie drugi raz sie decyduje rodzić w nim. Ja chce rodzic u siebie w miescie bo maja oddzial noworodkowy.

Tez tak myślę :) plus po naturalnym porodzie szybciej się wraca do normalności i jak dla mnie to jest najbardziej przekonujące
Roznie jest po porodach naturalnych, nie zawsze szybko jest sie sprawnym. Znam osoby co po cc śmigały szybciej niz ja po sn. Dlatego tak sie boje, swoje przezylam, ale cc tez bym sie bała.

reklama
Do góry