reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Oczekujaca123 ja mam od 20 tc rozwarcie wewnętrzne z tunelem. Nie mam nic założone na szyjkę. Startowałam z 45 mm i aktualnie część zamknięta ma 25 mm. Mam non stop brzuch twardy jak skała, z bólami lub bez od 16 tc. Już 31 tc. Będzie dobrze u Ciebie, tylko pamiętaj o jednym - stres nasila skurcze. Mój profesor od trudnych macic powtarza mi to w kółko.

reklama
@Oczekujaca123 ja mam od 20 tc rozwarcie wewnętrzne z tunelem. Nie mam nic założone na szyjkę. Startowałam z 45 mm i aktualnie część zamknięta ma 25 mm. Mam non stop brzuch twardy jak skała, z bólami lub bez od 16 tc. Już 31 tc. Będzie dobrze u Ciebie, tylko pamiętaj o jednym - stres nasila skurcze. Mój profesor od trudnych macic powtarza mi to w kółko.

Jak wyglada rozwarcie wew z tunelem? Bo mi powtarzają zw szyjka tunelizuje, albo ze jest tunel ale jak pytam o rozwarcie to brak. Czesc idealna ma om 3.58 od wczoraj a dzis ok 3.7 rano.

Wiem ze stres nasila... ale.. to takie ciezkie.. eh

No nic zbieram dupe w troki czy jak to siw tam mówi i zyje dalej pozytywnie myslac ;)

A ty te 45mm mialas w 20tc czy od 20 masz juz ta czesc zmaknieta 25?

@ashisohi dziś z córeczkami się widziałaś. Jedzą? Antybiotyk pomógł?
Wróciłaś do formy fizycznej po CC?
Byłam dzisiaj ale nie znalazłam ani pielęgniarki ani lekarza, dzieci spały, byłam o 17 to chyba za późno i jadę jutro z rana. Tak, już normalnie funkcjonuje tylko się mecze trochę z tą laktacja bo mam mleka jak dla 10 noworodków [emoji57]

Sent from my SM-G950F using Forum BabyBoom mobile app

Moje bóle tez nie sa psychosomatyczne. Pamietam jak dzis jak lezalam w 19tc na ginekologii w Kato i bardzo mnie bolal brzuch. Jeden lekarz powiedział mi ze nie wrozy mi zbyt dobrze po tym co stalo mi sie w przeszlosci. Trzeba byc totalnym idiotom zeby powiedzieć to ciężarnej na podstawie spekulacji a nie wyników. Pamietam jak mnie tym dobił. Jak widać mamy się dobrze i wróżby tego lekarza się nie spełniły. Niestety żeby byc lekarzem trzeba byc przede wszystkim człowiem...

Moje bóle tez nie sa psychosomatyczne. Pamietam jak dzis jak lezalam w 19tc na ginekologii w Kato i bardzo mnie bolal brzuch. Jeden lekarz powiedział mi ze nie wrozy mi zbyt dobrze po tym co stalo mi sie w przeszlosci. Trzeba byc totalnym idiotom zeby powiedzieć to ciężarnej na podstawie spekulacji a nie wyników. Pamietam jak mnie tym dobił. Jak widać mamy się dobrze i wróżby tego lekarza się nie spełniły. Niestety żeby byc lekarzem trzeba byc przede wszystkim człowiem...
Aż mi się mój ginekolog przypomniał jak trafiłam do szpitala bo się przewrocilam a on do mnie że nie powinnam zachodzić w ciaze bo się nie nadaje, już więcej do niego na wizytę nie poszłam i nie pójdę

@Oczekujaca123 wygląda tak:

Patrząc od prawej strony, zmierzona na 33 mm jest część zamknięta. Na lewo od niej jest tunel a jeszcze dalej jest "V" - to rozwarcie. Tunel nie jest aż tak niebezpieczny, wielu lekarzy mierzy go jako część zamkniętą.
W 17 tc miała jeszcze 45 mm i była zamknięta. W 20 tc masz zdjęcie powyżej, część zamknięta ma 33 mm. Teraz 25 mm, ale z biegiem ciąży szyjka się skraca i jest to normalne.

Aż mi się mój ginekolog przypomniał jak trafiłam do szpitala bo się przewrocilam a on do mnie że nie powinnam zachodzić w ciaze bo się nie nadaje, już więcej do niego na wizytę nie poszłam i nie pójdę

Noo pamiętam jak czytalam Twoja historię z upadkiem i tym szpitalem :O bylas wtedy w 28 tygodniu chyba

@ashisohi to jutro czekamy na wieści, ale chociaż zobaczyłaś Maluszki :) A karmione są dojelitowo czy dostarczasz swoje mleczko na bieżąco?

Nawet nie mówcie dziewczyny z tymi tekstami lekarzy, bo aż wkurw łapie...

Aha, @Oczekujaca123, ja cały czas leżę. Lekarze mówią, że leczeniem jest leżenie. I mam bardzo wymęczoną szyjkę i macicę peracjami i zabiegami, a jakoś wciąż trzyma. Więc trzymaj rękę na pulsie, ale uspokój się wewnętrznie - to lepsze niż wszystkie leki do kupy wzięte :)

reklama
Do góry