reklama
@Nayson tu jest ewenementem jezeli chodzi o bolący brzuch, a z szyjką ma ok ja w sumie chyba przechodze najdelikatniej, chociaz szpital odwiedziłam dwa razy. I mam nadzieje ze w najblizszym czasie odwiedze trzeci raz i wyjde rozpakowana z malenstwem w foteliku już mnie bardzo meczy wszystko, a wydaje mi sie ze przez ruchy malego albo jego ulozenie brzuch stawia mi sie teraz trzykroc silniej, mam czasami wrazenie ze macica mi pęknie jest taka twarda :/
Cześć dziewczyny. Mam stwierdzona niewydolność szyjki. W 25 tyg szew okrezny, w 26 pessar. Szyjka się rozwierala wewnątrz i skracala... Teraz leżący tryb życia. Czy któraś miała podwójne zabezpieczenie? Lekarz dołożył pessar aby odciążyć szyjke ale po zabiegu i pesarze i tak jest nie za dobrze
Wiewióreczka87
Fanka BB :)
U mnie brzuch od 16 tc twardy niemal non stop, od 20 tc rozwarcie wewnętrzne i szyjka poszła z 45 na 25 mm ale jest stabilnie, grzecznie leżę i już 30 tc skończone
Młoda24, ja niestety nie pomogę, bo nie mam na szyjce żadnego zabezpieczenia. Mam bardzo częste skurcze i to było przeciwwskazaniem do szwu i krążka. A ile miała Twoja szyjka przed zabiegiem?
Młoda24, ja niestety nie pomogę, bo nie mam na szyjce żadnego zabezpieczenia. Mam bardzo częste skurcze i to było przeciwwskazaniem do szwu i krążka. A ile miała Twoja szyjka przed zabiegiem?
Zzzzzz
Cześć, będzie dobrze. Leż i rób posiewy regularnie i często z pochwy, szyjki i moczu.Cześć dziewczyny. Mam stwierdzona niewydolność szyjki. W 25 tyg szew okrezny, w 26 pessar. Szyjka się rozwierala wewnątrz i skracala... Teraz leżący tryb życia. Czy któraś miała podwójne zabezpieczenie? Lekarz dołożył pessar aby odciążyć szyjke ale po zabiegu i pesarze i tak jest nie za dobrze
Ja z pessarem ale znam osobę, która miala podwójne zabezpieczenie i donosiła ciąże. Jak Twoje posiewy?
olamakota
Cześć, ja mam podwójnie od 21 tygodnia. Teraz już 34 tc czyli już bez stresu Oczywiście leżałam większość czasu, teraz już trochę wstaję. Infekcje też były ale mam od początku ciąży. Nie wiem czy to przez pessar ale czasem mam tak dużą ilość wydzieliny, że muszę się kilka razy przebierać.Cześć dziewczyny. Mam stwierdzona niewydolność szyjki. W 25 tyg szew okrezny, w 26 pessar. Szyjka się rozwierala wewnątrz i skracala... Teraz leżący tryb życia. Czy któraś miała podwójne zabezpieczenie? Lekarz dołożył pessar aby odciążyć szyjke ale po zabiegu i pesarze i tak jest nie za dobrze
BaskaW
Czesc @Młoda24 ja nie mam podwojnego zabezpieczenia ale mam szew. I powiem Ci tak zrobil robote mimo powaznych boli brzucha i twardnien serio budzilam sie z nocy z regularnymi bolami wytrzymal i obecnie jestem w 36+6 tc. Wiec Mysle ze masz bardzo duze szanse na donoszenie ciazy. Kazda z Nas tutaj polozyla sie calkowicie i to serio czyni cuda. A do tego jakie masz leki?? Bo to tez jest bardzo wazne.
Paula_12345
Najbardziej bym chciała w Bogucicach, ale dochodzę powoli do wniosku że wszystko mi jedno. Jeszcze nie byłam oglądać oddziału w Bogucicach, w Bytomiu widziałam i wyglądało ok. Są tylko 2 położne na wszystkie rodzące, ale prawde mówiąc to w pierwszym okresie porodu nawet mi pasuje żeby mnie zostawili sama w spokoju@Paula_12345 gdzie chcesz rodzic?
reklama
Paula_12345
Hej, a jak długo jesteś po założeniu pessara? Nie zawsze od razu szyjka się wydłuża. Jak polezysz trochę i weźmiesz leki na podtrzymanie to za jakiś czas powinno być lepiej, tak przynajmniej zauwwzylam że dziewczyny mają po pessarze no i koniecznie kontroluj posiewy, ja z powodu infekcji leżałam teraz w szpitalu kilka dni. Mam tylko szew założony co prawda, ale słyszałam dużo pozytywnych historii że jak szew nie pomógł to pessar jako 2gie zabezpieczenie spisał się dobrze.Cześć dziewczyny. Mam stwierdzona niewydolność szyjki. W 25 tyg szew okrezny, w 26 pessar. Szyjka się rozwierala wewnątrz i skracala... Teraz leżący tryb życia. Czy któraś miała podwójne zabezpieczenie? Lekarz dołożył pessar aby odciążyć szyjke ale po zabiegu i pesarze i tak jest nie za dobrze
Podziel się: