reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Pierwszy raz slysze takie cos. Wszedzie sciagaja szew w 36-37 tc. A to jakas bajka chyba. Nigdy nie slyszalam zeby trzymali szew do 40 tc. To chyba tez niedobre dla szyjki. Ale mozesz poprosic i ściągnięcie szwu w gabinecie u swojego lekarza. To jest tylko kwestia przeciecia. A i z tego co wiem to sciagaj szew w szpitalu i puszczaja do domu. Nawet mi lekarz mowil ze tak robia a w moim wypadku musza zrobic na odwrot.
Właśnie w tym rzecz ze mój lekarz nie chce mi ściągnąć w gabinecie. Potem rozmawiałam jeszcze w szpitalu z innym lekarzem i mówił że można ściągnąć w 40tc. Mi to nie pasuje, nie sądzę żeby to było ok dla szyjki.
Chyba po prostu znajdę innego lekarza który mi zdejmie szew i będę czekać na rozwinięcie akcji w domu.

@Naysan właśnie też tak pomyślałam, to będzie moja opcja awaryjna jak nie znajdę lekarza który mi w gabinecie ściągnie.

reklama
Paula super ze wychodzisz :) pierwsze słyszę z tym szwem. Też słyszałam że 3 dbi obserwacji i jak nie bedzie akcji to wypuszczaja.

Co do pampersów to ja też dostałam maila w 33tc jeszcze ich nie odebrałam.

Czy delikatny bol podbrzusza może oznaczać skracajaca się szyjkę? Wy kochane wszystkie tutaj dowiadywalyscie się na wizytach, ze szyjka się skraca? Czy czulyscie, ze coś jest nie tak?

Czy delikatny bol podbrzusza może oznaczać skracajaca się szyjkę? Wy kochane wszystkie tutaj dowiadywalyscie się na wizytach, ze szyjka się skraca? Czy czulyscie, ze coś jest nie tak?
Ola nie panikuj. To może oznaczać ze boli Cię brzuch. Weź nospe i odpocznij. Mi się szyjka skracala bezobjawowo. Czułam się mega dobrze i cieszyłam że mam długą szyjke bo tak wyszło w pierwszym badaniu a tu i tak klops.

olaa90 to jest różnie, moze sie skracac szyjka a moze wszystko byc ok. Czasami nic nie czuc przy szyjce. Niestety tak już jest, ze bedziesz fiksować. Jak bardzo coś Cie niepokoi to najlepiej lekarz musiałby Cie zbadac.

reklama
Tak jak mówią dziewczyny. Mnie cala ciążę boli brzuch i szyjka mi się skróciła nawet nie wiem kiedy. Nie miałam żadnych niezwykłych objawów jak się skracala.

Do góry