reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja wczoraj miałam te bóle w dole nie wiem chyba jak na okres. Taki regularne ale nie bolące skurcze. No dopiero jak wstalam to jest okej. Znowu myślałam że rodzę :p Drugi wynik CRP wynosi 5,8 a poprzedni 5,9 wiec już się tak bardzo nie stresuję. Co tam u Was?

reklama
@Zzzzzz super wiesci ze spada crp. Widocznie musialas miec jakies chwilowe oslabienie.
Ja dzisiaj zrobilam sobie domowe spa. Wstalam o 7 i wzielam dluuuuugi prysznic. Odzywki na wlosy. Nasmarowalam tez piersi olejkiem bio oil bo pare czerwonych roztepow mi wyszlo i cale cialko balsamem. I nawet sie poperfumowalam. Od razu morale inne jak mozna bylo sie tak wygrzac.

To super, to ja też że zrobię spa a co ;) najgorzej jest z piętami jak je doprowadzić do ładu przed porodem :O paznokci u stóp nie maluje nie mam jak :(

Ja w tej ciazy mam ladne piety same sie wygoily. Moze pomoglo to ze ich pernamentnie nie scieram pumeksem. Sa ladne i miekkie az dziwne. Paznokci tez nie maluje sprawdzaja krazenie przy porodzie a do tego juz dawno sie tak nie schylam. Najbardziej nurtuja mnie okolice intymne jak sobie z nimi poroadzic przed szpitalem.

Ja w tej ciazy mam ladne piety same sie wygoily. Moze pomoglo to ze ich pernamentnie nie scieram pumeksem. Sa ladne i miekkie az dziwne. Paznokci tez nie maluje sprawdzaja krazenie przy porodzie a do tego juz dawno sie tak nie schylam. Najbardziej nurtuja mnie okolice intymne jak sobie z nimi poroadzic przed szpitalem.
Z lusterkiem sobie jakoś radzę. Tzn bez warg ale resztę zgalam

Ja piety jakos daje rade sobie zrobic, zreszta duzo leze to nie jest najgorzej. W srode ide do podologa, na jednej i drugiej stopie zrobila mi sie kurzajka, boli mnie jak chodze. Wole teraz je usunac, bo jak bedzie maluch to nie wiem czy dam rade gdzies wyjść. Ja wczoraj mialam spa;-) a dzis kazdy wlos w inna strone. Po porodzie muszę zaplombowac 2 zeby i isc do fryzjera na to najbardziej czekam, rok czasu nie robilam nic z wlosami.

:) hehe ja też mam problem z piętami- na noc smaruje mi je M kremem podobno najlepszy jest ten z max 10% mocznikiem :) z okolicami intymnymi ostatnio wsparłam się lusterkiem ale jak mnie M zobaczyl to wybuchnał smiechem.. wiec raczej marne skutki :/ nie wiem co zrobie z tym fantem :p ja dziś wstałam opuchnięta, chyba zaczyna mi sie woda zbierać, pierscionkow sciagnac nie moge, stopy mam opuchniete, wydaje mi sie ze brzuch mi jeszcze bardziej wysadziło.. aa cieżko mi juz jest tak bardzo :( i nie wiem czy po żelazie czy tak po prostu ale ja ciągle jestem śpiąca- wstaje rano jem sniadanie a potem ide spac dalej, po poludniu kolejna drzemka a o 21 jestem znowu spiąca.. :) nic no spie, póki moge :-)

reklama
Do góry