reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Lezenie + luteina 3×100 + duphaston 2×1 lub jakby zaczął twardnieć brzuch to 3×1.
Mozesz nawet więcej wziąć tego duphastonu. Ja mam 3x2 i nie pamiętam kiedy ostatnio mi brzuch sie stawial, chyba kilka dni temu. Może śpij z tylkiem wyżej? Wtedy duzo zmniejsza się ryzyko wpuklenia pęcherza. Podobno tez duza dawka duphastonu moze utwardzic szyjkę.

Swoją drogą droga dziwne jak Twój lekarz mierzy szyjke, mi moj zawsze mówił że liczy sie tylko zamknięta czesc szyjki, a jak jest lejek to juz znaczy że jest rozwarcie i tego sie nie mierzy. No ale mój lekarz jest strasznym pesymista, moze to dlatego :p
Spróbuj sie nie stresowac, masz jeszcze szyjke :) A który masz tc?

Mozesz nawet więcej wziąć tego duphastonu. Ja mam 3x2 i nie pamiętam kiedy ostatnio mi brzuch sie stawial, chyba kilka dni temu. Może śpij z tylkiem wyżej? Wtedy duzo zmniejsza się ryzyko wpuklenia pęcherza. Podobno tez duza dawka duphastonu moze utwardzic szyjkę.

Swoją drogą droga dziwne jak Twój lekarz mierzy szyjke, mi moj zawsze mówił że liczy sie tylko zamknięta czesc szyjki, a jak jest lejek to juz znaczy że jest rozwarcie i tego sie nie mierzy. No ale mój lekarz jest strasznym pesymista, moze to dlatego :p
Spróbuj sie nie stresowac, masz jeszcze szyjke :) A który masz tc?
Twój lekarz ma rację. Bo teoretycznie moja szyjka ma teraz te 1,8 cm ale ona jest mega dziwna. I na szczęście ta część pochwowa się nie rozwiera.
I mi się brzuch wcale nie stawia.

Twój lekarz ma rację. Bo teoretycznie moja szyjka ma teraz te 1,8 cm ale ona jest mega dziwna. I na szczęście ta część pochwowa się nie rozwiera.
I mi się brzuch wcale nie stawia.
To moze dopiero cos zaczyna sie dziac i wylapalas na wczesnym etapie?? Moze jakas bakteria? One lubia bezobjawowo skracac. Robilas wymaz z pochwy/szyjki? Kup sobie w razie czego zeby byla w domu nospa max.

Tylko ze moja szyjka od początku ma taką samą długość ale robi się ten lejek. Bo jak mi zmierzył całą szyjkę z tym lejkiem to jest tam ok 3,6 cm

Ale Karola masz szew przeca to on powstrzyma rozwieranie. Zawsze do tego mozesz założyc pessar ktory odciazy szyjke. W niektórych przypadkach kobiety maja szew+pessar

Kurcze dziewczyny potrzebuje pomocy! Dziś podczas mycia poczułam że jedna warga sromowa jest opuchnięta, wyczułam też dwie krostki i czuje dyskomfort, o matko mam nadzieje ze to nie opryszczka! Nawet nie wiem skad mialabym sie nia zarazic :< dzwonie do lekarza ale nie odbiera, wizyte mam w poniedzialek z samego rana:< nie wiem co robic

reklama
O matko! To szybko do lekarza. Moze Ci sie uda zrobic foto?? I podpatrzysz wtedy jak to wyglada. Porownasz z fotkami w google. A opryszczki nie powoduje wirus?? Oslabienie organizmu.

Do góry