reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Możliwość pewnie byla, aby zmierzyc szyjke, komus checi zabraklo:-/ Jak mnie lekarze tak dotkliwie badali to potem plamilam, takze nie denerwuj sie jakby cos niepokojacego sie dzialo po takiej wizycie.
No właśnie to był jedyny gabinet ginekologiczny w budynku i nie było tam żadnego sprzętu oprócz przestarzalego ktg.
Jakbym miala plamienie to od razu bym jechała do mojego lekarza albo na IP, w zyciu nie plamilam po żadnym badaniu.
@BaskaW mój gin też mnie bada ekstremalnie delikatnie, nic po badaniu mnie nie boli, brzuch się nie stawia. Też z najmniejsza plamka krwi kazał jechać od razu żeby się zbadać.
@Zzzzzz może to po prostu uroki ciąży. Ja od początku mam dziwne uczucie podczas sikania. Spróbuj aptecznego soku z żurawiny codziennie rano duża lyzeczka :) ja właśnie zaczynam brać i mam nadzieję trochę to poprawi komfort w toalecie

reklama
@Paula_12345 pilam ten sok z żurawiny i odstawilam na 3 dni przed posiewem.
250ml do herbaty 2xdziennie.
Slyszalam serio zle opinie o tym szpitalu w Bytomiu obok jest ten nowy z b.dobrymi opiniami ale ciezko sie jest do niego dostać.

Moze uroki ciazy. Zadnej Wam tego nie życzę

@Paula_12345 pilam ten sok z żurawiny i odstawilam na 3 dni przed posiewem.
250ml do herbaty 2xdziennie.
Slyszalam serio zle opinie o tym szpitalu w Bytomiu obok jest ten nowy z b.dobrymi opiniami ale ciezko sie jest do niego dostać.

Moze uroki ciazy. Zadnej Wam tego nie życzę

Muszę się wyzalic. Bylam właśnie w poradni patologii ciąży w Bytomiu, mój gin wysłał mnie na kontrole szwu. Jeszcze w zyciu nie miałam tak koszmarnej wizyty.
Jedyne badanie jakie mi zrobila lekarz to na fotelu, powiedziała jedynie ze 'szew trzyma''. I tyle. Jakby nie trzymal to przecież bym wiedziala...
Zanim usiadlam na stary i brudny fotel musialam poprosić o to zeby mi dali jakiś papier pod tylek. Bo nic na nim nie leżało. Samo badanie trwało 20 sekund i było najbardziej bolesnym badaniem ginekologicznym jakie mialam. Masakra. Leżę już w domu ale nadal mnie trochę piecze.
Potem jeszcze położna próbowała zmierzyć puls dziecka, jak szukała pulsu to tak mocno naciskala ze myślałam ze mi dziecko wycisnie przez ten szew. Młoda bardzo niespokojna jest do teraz :( nawet mi nie powiedzieli jaki ten puls byl.
W gabinecie nie było żadnego aparatu do usg. KTG robili tylko od 30 tyg (a w szpitalu 2 budynki dalej na oddziale robią od 24 tyg).
Po prostu jakas żenada. Nic mi ta wizyta nie dała, a musiałam wstać i chodzić no i jestem obolala.
Dobrze ze w poniedziałek mam wizytę u mojego gina, inaczej już dziś bym do niego leciała.
Nie rozumiem jak można nie mieć możliwości zmierzenia szyjki w poradni patologii ciąży :/
Paula mialam pisac ale zapomnialam. Ja bylam w tej poradni 2 razy. Ze wzgledu na nadciśnienie moj gin mnie wyslal. Syf , kila i mogila... niemila lekarka, brak sprzetu.... nie wiem jak moze byc tak kiepsko wyposazona patologia ciazy... eh

Ej mega dziwne bo dostałam wyniki posiewu z moczu i ze niby czysto... A mam dni kiedy caly czas chce mi się siku i o niczym innym nie mysle jak o siusianiu. Ide do łazienki czuje ze mam pelny pęcherz i liczę na ulge a jej nie ma dalej chce mi sie sikać.
Osttanio tak mialam... bol przy sikaniu , ciagle parcie na pecherz. W moczu nieliczne bakterie, w posiewie nic :/ ale bralam urofuraginum 3 dni i jest ok

No właśnie to był jedyny gabinet ginekologiczny w budynku i nie było tam żadnego sprzętu oprócz przestarzalego ktg.
Jakbym miala plamienie to od razu bym jechała do mojego lekarza albo na IP, w zyciu nie plamilam po żadnym badaniu.
@BaskaW mój gin też mnie bada ekstremalnie delikatnie, nic po badaniu mnie nie boli, brzuch się nie stawia. Też z najmniejsza plamka krwi kazał jechać od razu żeby się zbadać.
@Zzzzzz może to po prostu uroki ciąży. Ja od początku mam dziwne uczucie podczas sikania. Spróbuj aptecznego soku z żurawiny codziennie rano duża lyzeczka :) ja właśnie zaczynam brać i mam nadzieję trochę to poprawi komfort w toalecie
Oni z patologii wysylaja do szpitaka na usg. Ale np wizyte mialam w srode rano a usg w czwartek i musialam dwa razy jechsc ;/
Na drugiej wizycie juz nie zaproponowali usg. Do trzeciej nie dotrwalam...

Oni z patologii wysylaja do szpitaka na usg. Ale np wizyte mialam w srode rano a usg w czwartek i musialam dwa razy jechsc ;/
Na drugiej wizycie juz nie zaproponowali usg. Do trzeciej nie dotrwalam...
No to mi nie zaproponowali. Ja leżałam tam 10 dni jak mi szew zakładali i było zupełnie w porzadku. Szpital średni, ale opieka była super i sprzęt też ok. No cóż, 2gi raz nie dam się tam wysłać. Mój gin pewnie myślał ze mnie tam kompleksowo zbadaja i dlatego mnie tam skierował.

reklama
Do góry