reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Zzzzzz dzięki za tę listę! Super.

Włosy też olewam, ale prysznic i smarowanko 2 razy dziennie to dla mnie czysta przyjemność, nie mogłabym sobie odmówić. Zresztą skórę mam tak potwornie suchą, że mogłaby mi odpaść, jakbym raz nie posmarowała.
Mam tak samo od jakiegoś czasu :( aż mam czerwone plamy na twarzy. Brzuch smaruje 2 razy dziennie Elancylem lub oliwka na rozstepy i blizny. Usta też mam takie suche, że aż boli. Kupiłam dobry balsam ale pomaga tylko częściowo :(

reklama
A ja tam chodze i do kosmetyczki, na stopy, na hybrydy, do fryzjera :-) jedynie nie mam sił na zakupy i robie online wszystko :) jakoś nie wyobrazam sobie byc nie ogarnieta, ale to przez prace bo pracuje a raczej pracowałam z klientem i musiałam być zadbana :) w sumie lepiej się tak czuje, jedynie co to mam problem z depilacją nóg bo też musiałam laser przerwać :o i ogarniam je przed wizytą u doktorka ale troche mi brzuszek juz przeszkadza
To masz szczęście ze Twój stan na to pozwala. I jestes tutaj troche krocej lezaca niz np ja. Z reszta masz dluga szyjke i nic sie z nia nie dzieje. Ja mam takie dni ze zrobie pare krokow i cierpie a do tego mojej szyji juz prawie nie bylo wiec dla mnie jets to nierealne by wyjsc z domu by zadbac o siebie a przed ciaza tez np chodzilam na pazurki brwi fryzjer itp. Zawsze bylam niezależna. A teraz nie wybaczylabym sobie gdybym drugi raz stracila tak wysoka ciaze. A z reszta cala rodzinka mi pomaga i przede wszytskim ich nie chce zawiesc i nikt z nich by mnie nie wypuscil z domu na takie przyjemnsoci.

Mam tak samo od jakiegoś czasu :( aż mam czerwone plamy na twarzy. Brzuch smaruje 2 razy dziennie Elancylem lub oliwka na rozstepy i blizny. Usta też mam takie suche, że aż boli. Kupiłam dobry balsam ale pomaga tylko częściowo :(
dobrze mowisz tez mam problem z ustami. Jak nigdy. Skorka schodzi pieka. Na twarzy na szczescie nic sie nie dzieje. A wiem ze czasami swędzenie roznych czesci ciala i opuchniecia moga swiadczyc o chorobie watroby ciężarnych cholestaza ktora jest bardzo niebezpieczna.

Ostatnia edycja:
dobrze mowisz tez mam problem z ustami. Jak nigdy. Skorka schodzi piecza. Na twarzy na szczescie nic sie nie dzieje. A wiem ze czasami swędzenie roznych czesci ciala i opuchniecia moga swiadczyc o chorobie watroby ciężarnych cholestaza ktora jest bardzo niebezpieczna.
Koło mnie w szpitalu leżała dziewczyna która miała zatrucie watrobowe. Miała siny brzuch, okropnie to wyglądało.
Mnie całe szczęście nie swedzi bardzo, czasem tylko troszkę.No i mialam wszystkie badania ostatnio dobre, glukoza wyszla ok, morfologia nawet się troche poprawiła.

Z ustami mam taki sam problem. Czytałam, że Cholestaza zaczyna się od stóp i dłoni, potem zaczyna swędzieć brzuch. Żona brata to miała, mówi, że to jest takie swędzenie, że cieżko przestać się drapać. U mnie bardziej pieczenie, jakbym miała na gołym ciele jakiś taki chamski wełniany sweter.

To u mnie tak samo. Ale szczerze to juz nie raz sie zastanawialam czy to nie od wątroby tyle progesteronu dostaje. Bo mnie czasami lydki tak swedza ze bym do krwi drapala ale tlumacze sobie ze to sucha skora. A nie znam nikogo kto by mial ta chorobe.

To u mnie tak samo. Ale szczerze to juz nie raz sie zastanawialam czy to nie od wątroby tyle progesteronu dostaje. Bo mnie czasami lydki tak swedza ze bym do krwi drapala ale tlumacze sobie ze to sucha skora. A nie znam nikogo kto by mial ta chorobe.
Możesz dla pewności zrobić sobie próby wątrobowe + enzymy, jeśli bardzo Cię to zacznie dręczyć. Albo po prostu zgłosić lekarzowi i niech się wypowie. Miałam fazę świrowania z cholestazą kiedyś, ale sama mi przeszła :)

reklama
Do góry