reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Magnez Skurcz z apteki DOZ. Zamawiam tam wszystko bo mi najtaniej wychodzi.

@BaskaW fakt, masakra ile taka problematyczna ciąża kosztuje :( u mnie wizyta z wymazem 250, a pewnie zacznie u mnie ktg robić od nastepnej wizyty to nie wiem ile łącznie to będzie kosztowało. No i leki też dramat, sam duphaston kosztuje mnie 7 zl dziennie.

Oj tak mi czasami cos rodzice rzuca kady bo widza ze czesto leki kupuje. Same witaminy to 50 zl dla kobiet w ciazy. Acard heparyna magnez. Nospa duzo wychodzi bo duzo jej biore. Duphostan drogi. Luteina na r to tanio. Hydroxyzyna. Macmirror tez drogi. A gdzie jeszcze badania co chwile bo przy lekach musze robic. Nie jestem w stanie nawet zliczyc tych wydatkow. A ida swieta. A za 2 tyg znowu prenatalne. U mnie 300 zl prenatalne i ktg 50. A dojazd to ok 100 zl.. Masakra

reklama
Oj tak mi czasami cos rodzice rzuca kady bo widza ze czesto leki kupuje. Same witaminy to 50 zl dla kobiet w ciazy. Acard heparyna magnez. Nospa duzo wychodzi bo duzo jej biore. Duphostan drogi. Luteina na r to tanio. Hydroxyzyna. Macmirror tez drogi. A gdzie jeszcze badania co chwile bo przy lekach musze robic. Nie jestem w stanie nawet zliczyc tych wydatkow. A ida swieta. A za 2 tyg znowu prenatalne. U mnie 300 zl prenatalne i ktg 50. A dojazd to ok 100 zl.. Masakra
Noo masakra. I jeszcze w aptekach ceny są tak różne, że opłaca mi się robić zamówienia w DOZ mimo ze mam do tej apteki kawałek i muszę męża wysłać. Myślę że łącznie leki wychodzą mi jakieś 15 zł dziennie.
Całe szczęście co 2ga wizyte mam za darmo bo mam pakiet w Medicover, ale niestety jest tam mało terminów i prywatnie też chodzę. Tez mi rodzice hajs wysłali bo zaczęłam narzekać ze stać mnie tylko na zupy na obiad :D

Ja tez czesto robie w DOZ ale np magne b6 forte niedostępny. A czasami cos od reki potrzebuje. A ostatnio zaczelam dodawac do koszyka rzeczy dla niemowlaka wit d 3 jakis emolium itp potrzebna 1 chemia wyszlo 180 zl. Zrezygnowałam z zamowiena bo trzeba o swietach myslec. Kupie w styczniu. Troche poszalalam z ciuchami ida do mnie 2 zamowienia z HM do tego kupilam uzywanych pake. Wiec inne rzeczy musza poczekac. Moj Maz juz chce sciagac wyposazenie ze strychu lozeczko itp. Chyba dzisiaj po wizycie uwierzyl ze moze byc dobrze.

Lepiej nie licz, bo można sobie ciśnienie podnieść... Ja raz policzyłam wydatki na wizyty, badania i leki, wyszło mi między 2000 a 3000zł miesięcznie, sam progesteron, jak kupuję najtaniej to wychodzi 40 zł na 2 dni :(

@Naysan to ile Ty bierzesz tego progesteronu?? Mowisz o duphostanie czy luteinie? Mi raczej ok 1000 zl wychodzi. Maskara. Ja na pamiatke zbieram np strzykawki po heparynie. Chce zobaczyc ile wyjdzie i zrobic zdjecie z maluszkiem. W lutym bedzie rok jak je biore. Po porodzie odrzucam wszystko i tylko zajme sie watroba i jej regeneracja.

No wlaśnie Magne B6 to musiałam trochę pochodzić zeby znaleźć ten z mleczanem.

Ciazowych ciuchów prawie nie mam, sama zrobiłam sobie spodnie. I tak nie wychodzę więc po co mi w sumie :p
Tez tak koło 1000-1300 mi wychodzi miesiecznie na ciążę.

Kurcze to ile Was normalne wizyty wychodzą? :O
Ja jechałam ostatnio w sobotę o 22 na IP i od razu mnie skierowano na patologię tam poczekałam chyba pół godziny bo lekarze mieli CC i po tym zaraz mnie zbadali- fotel, usg, cisnienie, temperatura- jeszcze nie byłam na oddział przyjęta a już mi kroplówkę zakładali :) byłam pierwszy raz od 20 lat w szpitalu i byłam w szoku :) spodziewałam się, że potraktują mnie jak gówniare co sobie wymyśliła jakieś bóle- na szczęście się miło zaskoczyłam. U nas na śląsku jest dużo dobrych szpitali z dobrymi ginekologami, osobiście słyszałam dużo dobrych opinii - więc radzę zasięgnąć porady u źródła ;) i mimo, że wolałabym nie jechać wtedy na IP to nawet się ciesze, bo jadąc na porodówkę bede juz wiedziec jak to wyglada ;) nie ma tego złego...

@Naysan to ile Ty bierzesz tego progesteronu?? Mowisz o duphostanie czy luteinie? Mi raczej ok 1000 zl wychodzi. Maskara. Ja na pamiatke zbieram np strzykawki po heparynie. Chce zobaczyc ile wyjdzie i zrobic zdjecie z maluszkiem. W lutym bedzie rok jak je biore. Po porodzie odrzucam wszystko i tylko zajme sie watroba i jej regeneracja.
Do wczoraj brałam 1600mg progesterone besins, od dziś 1200mg - będzie minimalnie taniej:) I ja tez kolekcjonuję strzykawki po Clexane :)

reklama
@Audia20 Super mieć pod ręką taki szpital. Ja byłam na Śląsku w Katowicach zrobić amniopunkcję, bo mój lekarz bardzo ufał tamtejszym specjalistom, ale nie w szpitalu tylko w prywatnej klinice, choć na nfz. U mojego lekarza W Krakowie wizyta normalna 180zł, + usg 100 lub 80. Ale w Warszawie wczoraj zapłaciłam za samą wizytę 400, plus trochę za badania.

Do góry