reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

@Zzzzzz ile miala szyjka wczesniej? Pewnie zaragowala na bakterie. Ja dzisiaj zrobilam badania i mam kiepskie wyniki. Crp prawie 9 a leukocyty 13.2 ale mysle ze to od przeziebienia co??? Mam katar kaszle i gardło. Jak myślicie? Ja juz xaczynam sie tez stresowac wizyta boje sie tego co uslysze.

Dziewczyny przed chwila moj york wszystko zerca zarabal mi macmirror 1 tabletke co sobie przygotowalam. Jak myslicie cos może mu zaszkodzic? Chyba ja zjadl. To glupie psy.

Mam dokładnie takie same crp i leukocyty, jestem trochę przeziebiona. Czekam na posiew bo robiłam w ten sam dzień (wtorek).
Mój lekarz mówił że crp do 10 to jeszcze nie jest źle i raczej nic wielkiego.

A psiakowi pewnie nic nie będzie, to nie jest silny lek :)

reklama
Dziewczyny dobre wieści! Z racji, że kawałek przejechalismy i musieliśmy szukać przez Internet hotelu, to siedzieliśmy sobie na tym IP. 90% pacjentek pojechało do innych szpitali. Aż tu nagle naprawili system ;)
Zbadali mnie. Sprzęt w porównaniu do mojego gina taki sobie, ale było na nim widać, że szyjka się wydlużyla z 33 na 40 mm! Rozwarcie wewnętrzne jest sporo mniejsze, już nawet nie kształt Y tylko takie jakby wygryzione...nie wiem jak opisać, zdjęcia nie dali. Pokazałam wcześniejsze usg. Lekarka potwierdziła, że jest poprawa i że to dzięki leżeniu. Powiedziała, że taki lejek to nie lejek. Wracamy do domu :) zalecili oszczędny tryb życia, ale będę leżeć dalej, bo widzę, że warto. I będę kontrolować co tydzień. Dziękuję Wam za wsparcie i motywację. Oczywiście dalej jestem z Wami, bo wiem, że nie jest kolorowo, no ale cieszę się, że póki co się wyciszylo. Aha, ginka powiedziała, że póki nie ma bólu przy stawianiu macicy to jest ok.

Dziewczyny dobre wieści! Z racji, że kawałek przejechalismy i musieliśmy szukać przez Internet hotelu, to siedzieliśmy sobie na tym IP. 90% pacjentek pojechało do innych szpitali. Aż tu nagle naprawili system ;)
Zbadali mnie. Sprzęt w porównaniu do mojego gina taki sobie, ale było na nim widać, że szyjka się wydlużyla z 33 na 40 mm! Rozwarcie wewnętrzne jest sporo mniejsze, już nawet nie kształt Y tylko takie jakby wygryzione...nie wiem jak opisać, zdjęcia nie dali. Pokazałam wcześniejsze usg. Lekarka potwierdziła, że jest poprawa i że to dzięki leżeniu. Powiedziała, że taki lejek to nie lejek. Wracamy do domu :) zalecili oszczędny tryb życia, ale będę leżeć dalej, bo widzę, że warto. I będę kontrolować co tydzień. Dziękuję Wam za wsparcie i motywację. Oczywiście dalej jestem z Wami, bo wiem, że nie jest kolorowo, no ale cieszę się, że póki co się wyciszylo. Aha, ginka powiedziała, że póki nie ma bólu przy stawianiu macicy to jest ok.

Wow no to super, duży postęp :) odpoczywaj sporo i pilnuj infekcji, powinno być dobrze :)

Jutro pójdę zbadać mocz, crp i magnez bo mimo że wpierniczam 6-8 tabelek dobrego magnezu dziennie, to od dwóch dni lata mi powieka. Morfologię jeszcze zrobię. Mocz warto dać od razu na posiew? Ostatnio wyszły mi pojedyncze bakterie.
Wracam do domu (oczywiście leżąc) i czuję wielkie uff...
Dzidzia tętno 155...trochę wysokie, prawda?

Jutro pójdę zbadać mocz, crp i magnez bo mimo że wpierniczam 6-8 tabelek dobrego magnezu dziennie, to od dwóch dni lata mi powieka. Morfologię jeszcze zrobię. Mocz warto dać od razu na posiew? Ostatnio wyszły mi pojedyncze bakterie.
To super, poprawa nic wiecej nie trzeba:-) To teraz do Ikei na zakupy;-)

Jak lata Ci powieka to masz kiepski magnez. Ja tak mialam na początku ciazy mimo ze bralam to latala i lapal mnie skurcz lydek. Przy magne b6 minelo.

Super ze sie poprawilo z szyjka. Widzisz lezenie czyni cuda ale badz Kochana czujna. Szyjka ma do tego ze lubi sie bawic w kotka i myszke. Raz tak raz tak.

Super wieści Motywują do leżenia mimo, że to trudne. Mi magne b6 forte pomaga.

A to nie Ty pisalas , ze bierzesz Asmag? To raczej średni magnez, pisalam Ci co wyczytalam, a mozesz sama poczytac o przyswajaniu magnezu... :)
Niedobor potasu tez ma wplyw na skurcze lydek.

Tak jak dziewczyny pisza magne b6 albo maglek b6 to masz ten mleczan o ktorym.pisalam

reklama
Super wieści Motywują do leżenia mimo, że to trudne. Mi magne b6 forte pomaga.
Ja biore 6 tabletek na dobe magne b6 i codziennie rano lapia mnie skurcze. Myslalam o magne b6 forte, ale z tego co czytalam nie ma on w skladzie cytrtnianow i mleczanow, co podobno powoduje ta dobra wchlanialnisc. I nie wiem czy zwyklego magnezu lykac jeszcze wiecej?

Do góry