reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja mam na zdjeciu widoczna glowke dziecka, jakby cienka granice i ram gdzie jest szyjka wlasnie taki trojkat czarny...
Kurcze ja odnosze wrazenie,ze tu gdzie mieszkam jakos olewaja temat... przy szyjce 26 mm dostalam tylko luteine, oszczedzajacy tryb zycia,ale bez koniecznosci lezenia...

reklama
Ja mam na zdjeciu widoczna glowke dziecka, jakby cienka granice i ram gdzie jest szyjka wlasnie taki trojkat czarny...
Kurcze ja odnosze wrazenie,ze tu gdzie mieszkam jakos olewaja temat... przy szyjce 26 mm dostalam tylko luteine, oszczedzajacy tryb zycia,ale bez koniecznosci lezenia...
Czytałam, że za granicą nie polecają leżenia , nie stosuje się też (przynajmniej na szeroką skale) szwów i pessarow, bo uważają, że prowadzą one do zwiększonej podatności na infekcje, a to jeszcze bardziej może skrócić szyjkę.

Sprightly88 mysle,ze lekarz musislby Cie poinformowac o rozwieraniu szyjki,wiec nie ma co sobie wkrecac;-)
Nalia91 tez o tym czytalam... i chce wierzyc,ze po.prostu tragedii nie ma. I ze taka "krotkoszyjkowa" moja uroda:) niech juz zleci czas do 25ego kwietnia...

Jeny, ja jestem dzisiaj cały dzień głodna! Na śniadanie zjadłam kanapki z dżemem, na obiad lasagne i zwstaw surówek, a potem 2 gałki lodów... Mój mąż.mowi, że po tej porcji lasagne się powinnam kulac. :D A jeszcze mam ochotę na carbonarre. :D

Jak czytam, że sobie pofolgowalyscie i się Wam szyjki skróciły, to się boje iść aż na.kontrole. :D ja ostatnie 2 dni też dawałam czadu z.lazeniem. :/

A ja jestem już dziś po pączku i lodzie magnum [emoji28] przez pierwsze 6 miesięcy nie miałam takich zachcianek jak teraz, nie wiem, to chyba z tego leżenia [emoji23]

reklama
Do góry