reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Agatka29 z tego co wyczytalam u wielorodek to normalne,ze wczesniej robi sie rozwarcie zewnetrzne,czyli ze szyjka przepuszcza na opuszek palca. Wlasnie ujscie wewnetrzne powinno byc zamkniete:/ dlatego tez cala drze,bo tak naprawde sama nie wiem czy to rozwarcie jest czy go nie ma... u Ciebie juz 29ty tydzien,spokojnie, bedzie dobrze:) to kolejna ciaza, szyjka mniej wydolna. Odpoczywaj ile sie da i bedzie dobrze!:)
Właśnie mi tak mówili w szpitalu że to rozwarcie u wielorodki to jakby go nie było bo kolejne ciążę wogole się nie zamyka wewnętrzne ale i tak się boje !

Agatka29 z tego co wyczytalam u wielorodek to normalne,ze wczesniej robi sie rozwarcie zewnetrzne,czyli ze szyjka przepuszcza na opuszek palca. Wlasnie ujscie wewnetrzne powinno byc zamkniete:/ dlatego tez cala drze,bo tak naprawde sama nie wiem czy to rozwarcie jest czy go nie ma... u Ciebie juz 29ty tydzien,spokojnie, bedzie dobrze:) to kolejna ciaza, szyjka mniej wydolna. Odpoczywaj ile sie da i bedzie dobrze!:)
Napewno nie ma skoro lekarz później się poprawił !

Ja 2 dni temu mialam atak depresji, caly dzien ryczalam. Rowniez mialam nadzieje na normalna druga ciaze. Do 19 tc chodzilam na fitness, zylam aktywnie, jak przed ciaza...ciezko zwolnic i lezec... ale trzeba wytrwac i cieszyc sie malenstwem!:) ale to juz moja ostatnia ciaza...na wiecej nie starczy mi sil

Jej ja wczoraj tak miałam ;/ nie lubię tak sie czuć i skreślam dni do nastepnej wizyty ,myślałam że będzie trochę lżej w tej ciąży a tu lipa ,oby tylko Gorzej nie było ,proszę o to Boga !!!
Musimy dotrwać !!!!
Dokładnie oby tylko gorzej niebylo cieszę się z Synusia, wiem że już coraz bliżej porodu , ale ten strach w takie dni przyslania mi wszystko

Agatka29, w szpitalu mowili Ci o lzewnetrznym czy wewnetrznym? Wiadomo, my kobiety,matki,zawsze bedziemy sie denerwowaly o zycie i zdrowie naszych maluchow...ja musze zajac czyms głowę,bo zwariowac mozna

Ja 2 dni temu mialam atak depresji, caly dzien ryczalam. Rowniez mialam nadzieje na normalna druga ciaze. Do 19 tc chodzilam na fitness, zylam aktywnie, jak przed ciaza...ciezko zwolnic i lezec... ale trzeba wytrwac i cieszyc sie malenstwem!:) ale to juz moja ostatnia ciaza...na wiecej nie starczy mi sil
To chyba tak jak u mnie? Za duzo strachu! Narazie żeby było wszystko dobrze w tej !

reklama
Do góry