reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Punkcja i pusty pecherzyk. Jest mi zle. Jest mi smutno. O 15.40 konsultacja telefoniczna z Lewandowskim. Maz go dorwal na korytarzu i on uwaza ze u mnie stymulacja jest bez sensu bo bedzie tylko wiecej pustych :-( tylko ze ja bym chciala sprobowac stymulacji.

Punkcja i pusty pecherzyk. Jest mi zle. Jest mi smutno. O 15.40 konsultacja telefoniczna z Lewandowskim. Maz go dorwal na korytarzu i on uwaza ze u mnie stymulacja jest bez sensu bo bedzie tylko wiecej pustych :-( tylko ze ja bym chciala sprobowac stymulacji.

Ja pierwsza ciąże poroniłam, w drugiej miałam pusty pęcherzyk, także współczuje...sama się zastanawiałam czy u mnie wszystko ok i jest szansa na normalna ciąże... dużo badań różnych, które nic nie wykazały. Natomiast mądry lekarz powiedział mi, ze nawet dwa niepowodzenia nic nie oznaczają takie mamy czasy... no i trzecia ciąża teraz, nie beztroska, ale jest! Trzymam kciuki za Ciebie!

Agatka29,mamy wiele wspolnego:) tez mam na imie Agata, trzylatek w domu i wizyta 25ego:D hehe. Moj trzylatek do przedszkola chodzi, maz go zawozi i odbiera,szkoda mi,ze od 8 do 16 w przedszkolu,ale todla dobra nas wszystkich...
To faktycznie dobrze teraz z orzeczkolem dla Ciebie,mój w domu dopiero od września idzie ;/
Ale często go ktoś zabiera z rodziny,
Który tydzień u Ciebie problemy jaka szyjka? Masz coś założone ? Sorry pewnie już pisałaś ale już nie pamiętam

Tydzien 22+2 dni. Szyjka sie skraca, 2 tyg temu miala 26 mm, wczoraj 32mm,ale na jednym ujeciu ujscie wewnetrzne rozwarte na 1 cm, w kolejnych juz ujeciach byla zamknieta...wiec strasznie dziwna jest. Nic nie mam zalozone. A jak u Ciebie z tym wszystkim?:)

Marzycielka81 jest mi bardzo przykro...ale tak jak pisze Sprightly88, nic nie jest przesadzone. Uwazam,ze my kobiety mamy taka wole walki,ze dojdziemy zawsze do celu. Bedzie dobrze, masz w sobie sile,walcz!! A my wszystkie bedziemy trzymac kciuki za Twoje powodzenie.

Tydzien 22+2 dni. Szyjka sie skraca, 2 tyg temu miala 26 mm, wczoraj 32mm,ale na jednym ujeciu ujscie wewnetrzne rozwarte na 1 cm, w kolejnych juz ujeciach byla zamknieta...wiec strasznie dziwna jest. Nic nie mam zalozone. A jak u Ciebie z tym wszystkim?:)
U mnie start z szyjka 3 cm,.w 18 tyg ciąży spadła na 2,4 w 20 tygodniu założony pessar
Obecnie 28+2 ale szyjka miękka zamknieta i przepuszcza na opuszek palca ;/ zaczelam się starsznie bać !

reklama
Agatka29 z tego co wyczytalam u wielorodek to normalne,ze wczesniej robi sie rozwarcie zewnetrzne,czyli ze szyjka przepuszcza na opuszek palca. Wlasnie ujscie wewnetrzne powinno byc zamkniete:/ dlatego tez cala drze,bo tak naprawde sama nie wiem czy to rozwarcie jest czy go nie ma... u Ciebie juz 29ty tydzien,spokojnie, bedzie dobrze:) to kolejna ciaza, szyjka mniej wydolna. Odpoczywaj ile sie da i bedzie dobrze!:)

Do góry