Agatka29
Fanka BB :)
Witaj ja dzisn28+1 także podobny wiek ciążowy ! I też mam komplikacje napisz po wizycie? Na która masz ? Jakie teraz leki przyjmujesz, ? Ktoś.ci pomaga w opiece nad dzieckiem ? Czy jak narazie mozessz funkcjonować normalnie ?Cześć dziewczyny od dwóch tygodni obserwuje wasze wpisy ponieważ również należe do grona tych szczęśliwych mam które muszą leżeć. Wasze komentarze podtrzymują na duchu szczególnie tych dziewczyn które są już blisko terminów. Niektóre z was mają nawet bardzo podobny termin do mojego. Moja pierwsza ciąża przebiegała książkowo do 27tygodnia aż raptownie szybka się wróciła do 1cm i zrobiło się rozdarcie na opuszek palca. I oczywiście dalej leżenie plackiem w szpitalu do końca 32tygodnia później leżenie w domu jak najdłużej i udało się do 36+5 kiedy przyszła na świat moja córeczka które ma niecałe 3 latka. I niestety ta ciąża przebiega już od samego początku z komplikacjami. Na początku szyjka ok ale w 7 tygodniu trafiłam do szpitala z krwotokiem na szczęście na krotko bo okazało się że zrobił mi się polip i to przez niego doszło do krwawienia. Później w 12 tygodniu szybka zrobiła się miękka ale dzięki luteine i lezeniu stwardniala. Ale moja radość nie trwała długo bo od 20 tygodnia szyjka zaczęła się skracać i w 23tyg założono mi pessar. Dziś jestem w 26+6 tyg. Prawie codziennie mam jakieś skurcze (na szczęście pojedyncze ), twardnienia brzucha albo w pobolewania w krzyżu. Ale sie rozpisalam....ale musialam sie wygadac....jutro mam wizyte i juz zjada mnie stres....