reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

jak tam się trzymacie?
Chciałam się pochwalić, że urodziłam Jaśka. Pomimo krążka zaczęła się akcja skurczowa, maluszek mocno napieral na dół. Po dojechaniu na ip i zdjęciu krążka rozwarcie na 4cm. Poszłam pod prysznic i spać. Obudził mnie skurcz w nocy aż przeklnelam, o prysznicu nie było mowy. Skurcze rozwieracjace zaczęły się o 1.30 o 3.30 było pełne a o 3.55 Jaś był z nami. Mieliśmy piękny poród rodzinny, bez znieczulenia sn. Jasiu ważył 3kg 51cm dostał 10/10ptk .

Pozdrawiamy :)))))
Gratuluję to w którym tygodniu urodziłaś ?? Ja też mam krążek , dzis wizytuję będę miała info kiedy ściągamy. Liczę się z tym, że akcja porodowa może zacząć się nim krążek będzie ściągnięty.

reklama
jak tam się trzymacie?
Chciałam się pochwalić, że urodziłam Jaśka. Pomimo krążka zaczęła się akcja skurczowa, maluszek mocno napieral na dół. Po dojechaniu na ip i zdjęciu krążka rozwarcie na 4cm. Poszłam pod prysznic i spać. Obudził mnie skurcz w nocy aż przeklnelam, o prysznicu nie było mowy. Skurcze rozwieracjace zaczęły się o 1.30 o 3.30 było pełne a o 3.55 Jaś był z nami. Mieliśmy piękny poród rodzinny, bez znieczulenia sn. Jasiu ważył 3kg 51cm dostał 10/10ptk .

Pozdrawiamy :)))))
Gratulacje! [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, rozbolał mnie brzuch jak na okres, czuje taki dyskomfort. Łyknęłam nospe i leżę. Brzuch nie twardnieje, żadnych plamień. Czy to powód do niepokoju, jechać do szpitala, czy może się tak zdarzyć ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mi się takie bóle zdarzały. Potem na wizycie wyszło że szyjka krótsza. Myślę że możesz na spokojnie przeczekać do wizyty, a jeśli jest późno to zadzwonić do lekarza i się umówić. Do tego czasu nospa, ciepłe kąpiele, generalnie rozkurczenie i polegiwanie. Chyba że się ból nasili to na ip żebyś była spokojna.

Dziewczyny, rozbolał mnie brzuch jak na okres, czuje taki dyskomfort. Łyknęłam nospe i leżę. Brzuch nie twardnieje, żadnych plamień. Czy to powód do niepokoju, jechać do szpitala, czy może się tak zdarzyć ?

Też mam czasem takie bóle. Ale mi po lezeniu i mi śpię mija...

Ja mam takie bóle. Też mi brzuch przy tym nie twardnieje ani nie ma plamienia. Ja myślę, że u mnie to akurat przez dużą głowę dziecka, rozpycha mi miednicę.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Też mam czasem takie bóle. Ale mi po lezeniu i mi śpię mija...
wzielam kąpiel i 2 nospy i połozylam sie do lozka, pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzyło dlatego sie wystraszylam. moze mała się jakoś tak ułożyła albo jest to tez efekt tego, że się wczoraj przejadłam. W każdym razie poczekam co bedzie dalej, nie lece na ip.

wzielam kąpiel i 2 nospy i połozylam sie do lozka, pierwszy raz mi sie cos takiego zdarzyło dlatego sie wystraszylam. moze mała się jakoś tak ułożyła albo jest to tez efekt tego, że się wczoraj przejadłam. W każdym razie poczekam co bedzie dalej, nie lece na ip.
Bardzo dobrze. Jak w ciągu godziny nie przejdzie to na IP grzej

Juz po wizycie[emoji4]

Doktorka usg nie zrobiła, bo jej się sprzętu pewnie nie chciało uruchamiac. Zresztą już jej nie chciałam marudzić, dwa tygodnie temu było, mała wazyla 2kg więc teraz pewnie coś w okolicach 2,5 kg. ;)

Co do szyjki - trzyma, zamknięta, twarda... Ale doktorka mówi, że mała już ciśnie na szyjke bardzo... I że chyba trochę jej się spieszy - cokolwiek to znaczy. Ale żeby się nie martwić, te dwa tygodnie damy radę spokojnie donosic... I 11 grudnia idziemy do szpitala ściągnąć szewek.. I zasugerowala, że pewnie na święta Iga będzie już w domku [emoji32]

Powiedziała też, że jak teraz będzie mnie brzuch bolał jak na okres to mam pędzić na IP to sprawdzić... żeby szyjka przypadkiem nie ucierpiała, no bo mamy szewek. A jak nic się nie będzie takiego działo to się nie martwić :)

reklama
Juz po wizycie[emoji4]

Doktorka usg nie zrobiła, bo jej się sprzętu pewnie nie chciało uruchamiac. Zresztą już jej nie chciałam marudzić, dwa tygodnie temu było, mała wazyla 2kg więc teraz pewnie coś w okolicach 2,5 kg. ;)

Co do szyjki - trzyma, zamknięta, twarda... Ale doktorka mówi, że mała już ciśnie na szyjke bardzo... I że chyba trochę jej się spieszy - cokolwiek to znaczy. Ale żeby się nie martwić, te dwa tygodnie damy radę spokojnie donosic... I 11 grudnia idziemy do szpitala ściągnąć szewek.. I zasugerowala, że pewnie na święta Iga będzie już w domku [emoji32]

Powiedziała też, że jak teraz będzie mnie brzuch bolał jak na okres to mam pędzić na IP to sprawdzić... żeby szyjka przypadkiem nie ucierpiała, no bo mamy szewek. A jak nic się nie będzie takiego działo to się nie martwić :)
No to cudnie Kochana. Do 11 to dwa tygodnie... Który to będzie dokładnie tc!? Jakie zalecenia!?

Do góry