reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No niby błogosławiony,był dla mnie taki przez dwa trymestry było super,bo trzeci to straszna nerwówka.Brzuch mnie boli napina się,a ostatnio doszły bóle w krzyżu
A u mnie tylko drugi był pozytywny. Najpierw szpital i leżenie bo krwawienie i ciąża zagrożona a od 31 tc zagrożenie porodem przedwczesnym... Ach.... Ale dla dziecka wszystko

reklama
U mnie podobna historia po założeniu krążka, też troszkę plamiłam na brązowy kolor. Wydaje mi się, że skoro lekarz to widział i nie reaguje to nie ma czym się martwić. Dla każdej nas ten III trymestr to nerwówka, dla niektórych nawet i wcześniej.
Dziewczyny mam nadzieję, że nasze maluszki nam to wynagradzą chociażby w postaci przespanych nocy, braku kolek itd. W sumie każda z Nas zapomni o tym wszystkim jak tylko je zobaczymy.
Ja dziś wizytuję, dowiem się kiedy ściągamy pessar i co tam się dzieje.
Edytka informuj oczywiście po wizycie a my trzymamy kciuki

Coraz bliżej...
ckai9n73xtkgz2vk.png

Dobrego dnia Dziewczyny!
Wow... Za miesiąc Wigilia.... [emoji16][emoji16]

Mi po wczorajszym spacerze nic sie nie stawiał. Dziś ani razu. Wiecie co zauwazylam ze jak "weszlam" w te w miare bezpieczne tygodnie to skurcze zupelnie minely (max 5/doba). Jednak tak jak ktos pisal psychika robi swoje.

Dziś piąteczek czyli 35 t start :) skurczybyki mnie męczą dopiero 10.30 a juz z 6 było...
Torba spakowana prawie do końca, do kupienia został wózek.

plamienia w III trymestrze pokazują się czasem, najważniejsze że lekarz widział i szyjka zbadana. Gdyby się nasiliły ...krwawienie no to IP.
Mam nerwa jakiegoś, że dywan do pralni, ze zasłony do prania, że kapcie do szkoły młodemu...a ja nie ogarniam nic ...mąż ile może ogarnia, ale też go nie ma w domu nin stop jeszcze studia kolejne w weekend...
Linka a Ty na którego masz termin!?!

lienka przypomniałaś mi że dziś piątek! dla mnie to też szczególny dzień :) 31 tc u mnie :D
mały od wczoraj tak się kotłuje, pół nocy a dziś nadal daje o sobie znać co jakiś czas... kiedy one śpią???;)

reklama
Do góry