reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Jak ja leżałam w szpitalu wcześniej to był 22 tydzień i powiedzieli mi, że na szew już za późno... Co szpital to opinia...

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

reklama
Kathleen mam pytanie. Jak mam podłożoną poduchę pod pupę strasznie boli mnie brzuch i się napina. A Jak leżysz na boku to też na tej podusi? Czy podusia jest tylko do leżenia na wznak?

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Na wznak jak leżysz próbuj mieć nogi zgięte w kolanach wtedy brzuch mięknie i pod nogami tez mam poduszke, warto rozróżnić czy mięśnie się naprezaja czy to twardnienie/napinanie brzucha, mąż jak się położył tak jak ja to tez brzuch twardy miał.

TGeneralnie staram się leżeć na boku z poduszkami chodzi aby utrudniać dzieciaczkom położenie i nacisk na szyjkę. Ja leżę na boku z poduszkami pod skosem zdecydowanie lepiej na plecach No ale ... w czwartek dopytam lekarza i dam Ci znać :) czy można leżeć na plecach z napiętymi mięśniami brzucha / głupie pytanie ale w tej sytuacji chyba nie ma już głupich pytan

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kathleen dziękuję Ci bardzo :) póki co leżę na lewym boku z poduszką między nogami. Wody piję co najmniej dwa litry na dzień, do tego kawa zbożowa i herbata :) przeraża mnie myśl, że przez ten zespół lejka mogę stracić maluchy :(

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Co do skurczy kochane to jak byłam u lekarza ostatnio to Chciał mi przepisać tabletki ,, uspokajające,, takie co w szpitalu zawsze dają nawet w ciąży te czerwone difergan chyba się nazywały. Ponoć mogą pomóc. Niestety ja mam ciśnienie rzędu 80/40 i nie mogę. Za to lekarz kazał pić dużo melisy . Mówi że to działa rozluźniajaco . Może spróbujcie sobie tez[emoji4][emoji4]

reklama
Kathleen dziękuję Ci bardzo :) póki co leżę na lewym boku z poduszką między nogami. Wody piję co najmniej dwa litry na dzień, do tego kawa zbożowa i herbata :) przeraża mnie myśl, że przez ten zespół lejka mogę stracić maluchy :(

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Rozumiem Cię sama miewam takie stany ale nie można o tym myśleć bo stanie się to obsesja i tak jakby człowiek tego wyczekiwał, trzeba walczyć z tym ... wogole stwierdziłam ze im mniej wiemy a więcej słuchamy się zaleceń lekarzy tym lepiej [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry