reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Moja ciąża od początku była problemowa. Niestety od dziś widząc kobietę w zaawansowanej ciąży, uśmiechniętą z planami na zakupy malutkich ciuszków nie reaguję uśmiechem :(

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

reklama
Podłamałam się :( wystąpił u mnie efekt lejka :( mimo pessaru... Leżę z tyłkiem w górze... I tak do końca.

3jgxkw7ipdb6m36j.png

Ania pocieszę Cię ... mam to samo Wiec leżymy we dwie z tyłkami w gorze ;)
No coz wylezymy się i to kolejny powód by nie oszukiwać tylko leżeć dosłownie plackiem

A tak dla motywacji krótka lektura:
Link do: Myśli, które wywołują chorobę – Piękno umysłu

Nie wiem jak u Was ale najgorsze ze leżąc na plecach brzuch robi mi się twardy nie wiem czy to mięśnie czy to twardnienie bo napięcia nie czuje Wiec kombinuje z leżeniem na bokach w dodatku na przy leżeniu na plecach mały się bardzo aktywuje ...

A z takich ciekawostek ;) czytałam dziś książkę na głos - jak zaczęłam czytać szeptem mały zaczął kopać, Wiec znowu zaczęłam na głos i się uspokoił... chyba mu się podobała ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moja ciąża od początku była problemowa. Niestety od dziś widząc kobietę w zaawansowanej ciąży, uśmiechniętą z planami na zakupy malutkich ciuszków nie reaguję uśmiechem :(

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Wiesz Ania tez miałam mocna podlamke w ostatnich dniach ale stwierdziłam nie będę losu kusić, kupuje ubranka dalej dla malutkiego :)

Kathleen ja jeszcze nic nie mam... Boję się cokolwiek kupić :(

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Wiem bo ja miałam to samo w ostatnich dniach i byłam zła ze już cokolwiek kupiłam .... ale później chyba dzięki modlitwie, wsparciu dziewczyn z tego forum a tez i trochę zmianie nastawienia a zwłaszcza temu ze swoimi myślami przyciągamy zdarzenia, postanowiłam kupuje tylko ubranka jak coś mi w oko wpadnie na internecie ;) cześć przesłałam dziewczynie co potrzebowała i sobie zostawiłam cześć

A reszta co ma być to będzie ale jest tylko jeden wariant maleństwa nasze przyjadą zdrowe na świat i trzeba sobie to wizualizować. Ja teraz głęboko wierze ze jesli będziemy leżeć z tyłkami w gorze brać leki i pilnować infekcji i skurczy to musi być dobrze, ostatnio ktoś mi mówił o przypadku gdzie dziewczyna z szyjka wyzerowana już w 3 miesiącu donosiła do końca ... poprostu potrzebujemy dużo wiary spokoju i cierpliwości a reszta już w rękach Boga jest ... naszym stresem sobie tylko szkodzimy ... uwierz mi wiem co czujesz ja się zastanawiałam czy na usg 3D połówkowe iść wogole bo bałam się ze jak zobacze a coś by się stało to byłoby złe ze mną... ale stwierdziłam po co od razu takie nastawienie trzeba wierzyć ze będzie dobrze i dokładać wszelkich starań :) nie my pierwsze i nie my ostatnie.. dobrze ze wiemy co nam jest i pilnujemy tego ... z tego co czytałam historie (nie polecam bo dołują) to większość dziewczyn traci przez brak świadomości o krótkiej szyjce lub przez nieleczona infekcje ... a skoro wiemy co zwiększa ryzyko to je minimalizujmy :)

Uwierz mi wiem i kazda z nas to czuje to nie jest łatwe ... ale my mamy ta siła i urodziny te dzieciaczki zdrowe, musimy tylko myśleć pozytywnie i leżeć plackiem ....

Info co jest ogromnie ważne co mi tu dziewczyny pisały nie można się nakręcać... i wkręcać sobie złych obrazów do głowy.

Wiadomo my jesteśmy obciążone większym ryzykiem ale nie znaczy ze nie jesteśmy skazane na sukces, nasze ciąże są bardziej wymagające a z tym uczuciami musimy sobie radzić - ja zaczynam się modlić w takich sytuacjach...

Nie wiem skąd jesteś ale moj lekarz prowadzący jest aktualnie na urlopie i przed wyjazdem dostałam listę szpitali o 3 stopniu referencyjności by w razie jakichkolwiek problemow tam jechać i trzymać die tego szpitala... jak pisałam wcześniej w tego typu szpitalach maja lepszy sprzęt i ratują dzieciaczki od 24/26 tygodnia, a wcześniak nie zawsze musi znaczyć dziecko z komplikacjami zdrowotnymi ... mam koleżankę która tez urodziła tak wcześnie małe miało kilkaset gramów a teraz po roku dziecko jest zdrowe fakt ze mniejsze od rówieśników ale to się wyrównuje z czasem .... myśl pozytywnie :)

Ostatnia edycja:
Ja ogólnie chodzę do szpitala z trzecim stopniem referencyjności, ale teraz jestem w takim co ma drugi stopień. Potrzymają mnie tydzień, wypuszczą na jeden dzień i wtedy pójdę do swojej pani doktor i podejrzewam, że już wtedy zostanę w tym dobrym szpitalu z trzecim stopniem.

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Ja ogólnie chodzę do szpitala z trzecim stopniem referencyjności, ale teraz jestem w takim co ma drugi stopień. Potrzymają mnie tydzień, wypuszczą na jeden dzień i wtedy pójdę do swojej pani doktor i podejrzewam, że już wtedy zostanę w tym dobrym szpitalu z trzecim stopniem.

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Mnie niestety nie chcą zostawić w żadnym szpitalu bo się nie kwalifikuje bo akurat jak przychodzę do szpitala to nie mam dużych skurczy a i ciąża młoda jest i jak twierdzą narazie mi nic nie pomogą i mi nic nie dadzą oprócz tego co biorę w domu ... trochę frustrujace to jest...ale byle do 24 tyg, teraz mi się zacznie 21tc Wiec jeszcze 3 tyg ...

Kathleen trzymam kciuki! Ja się zastanawiam czy mi lekarze będą podawać leki na rozwój płucek u dzień, ale to dopiero będę się pytać w tym szpitalu z trzecim stopniem.

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

reklama
Ja jednak zbieram się na odwagę i idę w czwartek na usg połówkowe do drugiego lekarza, który w szpitalu pracuje i chce porozmawiać czy jeszcze szew zakładać czy za duże ryzyko teraz

Do góry