reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Do tej pory nie byłam jedną z tych trudnych pacjentek, ale teraz njzwyczajniej się boję, że z bliźniakami może być coś nie tak :( Do szpitala mam prawie 60 km, ale jednak pojadę, muszę się uspokoić, bo nerwowo Do następnej wizyty nie wytrzymam :(

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Pewnie ze tak nie ma co się denerwować, lepiej uspokoić się. Daj znać jak wrócisz.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiecie co,przewialo mnie,nie mija to od kilku dni mimo leczenia domowego,lekarka polecila brac Apap 3x na dzien przez 5 dni. I tak od wczoraj obserwuje,ze brzuch mi az tak sie nie spina! Paracetamol chyba naprawde skutkuje przeciw skurczom,jak pisza nasze "zagraniczne" dziewczeta:) (mam tylko nadzieje,ze na to przewianie tez pomoze.)

Myślałam, ze paracetamol działa jedynie przeciwbólowo, nawet nie przeciwzapalnie. Ale kto wie, moze faktycznie coś w tym jest ;)

Aniu i jak? Byłaś gdzieś sprawdzić czy wszystko ok?

Jak ból czy skurcze nie przechodzą, to trzeba się raczej zgłosić do lekarza... mnie zawsze niepokoi to, co nowe albo jeśli nie przechodzi mimo leków... tez leżałam z tego powodu kilka dni na obserwacji w 21tygodniu. W ciąży nigdy za dużo wizyt, jeśli coś nas niepokoi...

Kathleen co się dzieje? Mam nadzieję, że jest ok?

Po 3 dniach mega skurczy poddałam się pomimo ze leżę, brzuch mnie boli chodzić nawet do toalety mam problem dojść, byłam w szpitalu miałam czekać na wyniki krwi i moczu, w międzyczasie oddzwonił polecony lekarz i stwierdził Że z tych badań to nic mi nie wyjdzie bo przyczyna jest gdzie indziej Wiec czekam teraz u niego na wizytę zobaczymy ...

Po 3 dniach mega skurczy poddałam się pomimo ze leżę, brzuch mnie boli chodzić nawet do toalety mam problem dojść, byłam w szpitalu miałam czekać na wyniki krwi i moczu, w międzyczasie oddzwonił polecony lekarz i stwierdził Że z tych badań to nic mi nie wyjdzie bo przyczyna jest gdzie indziej Wiec czekam teraz u niego na wizytę zobaczymy ...

Ciekawe co ten lekarz zaproponuje. Może ędzie miał jakieś nowatorskie podejście i zaproponuje Ci coś o czym nie słyszałyśmy nawet. Mi też pobrali krew i mocz i pewnie jutro będę miała usg. Pielęgniarka wspomniała, że jeśli się skurcze nie wyciszą to Może Mi pessar założą. Muszę o tym doczytać. Trzymam kciuki i czekam na wieści, musi być ok :)

reklama
Dziewczeta,trzymajcie sie i dawajcie znac. Ania,a wenetrzne rozwarcie masz przy tym skroceniu? Szyjka twarda i zamknieta od zewnatrz? Mi przy 19 mm szyjki i 5 mm wew rozwarcia zakladano szew,ale na zewnatrz,na szczescie, trzymalo.

Do góry