Katierinka
Fanka BB :)
Katierinka z tym wiekiem biometrycznym to jest różnie, zależy jak usg wyskaluje. Miałam ostatnio kilka usg i na każdym wychodziło inaczej z rozstrzałem nawet 2 tygodni. Ja miałam nadzieję, że to data z karty ciąży jest wiążąca...
U mnie wynika to tez z niepewnosci co do daty OM. Ja mam ja wpisana w karcie ciąży,ale to jest data "usredniona",bo mialam kilka cykli z dlugimi plamieniami przed okresem i nie do konca potrafie powiedziec,kiedy ta OM faktycznie sie zaczela. Wiec te slowa dzisiaj byly dla mnie o tyle pocieszajace,ze moze faktycznie strzelilam za pozna date,do tego moze owulacja przyszla nieco wczesniej,i juz roznica tygodnia moze byc. Na moja i mlodego korzysc od razu zerknelam na usg genetyczne coreczki,ono pokazywalo date porodu o 4 dni wczesniejsza niz z OM,ale wtedy rowniez z data OM troche strzelalam,z tego samego powodu. Ostatecznie urodzila sie 11 dni przed terminem z OM a 7 dni przed terminem z USG gen. Natomiast jak poczytalam sobie jakies stare wpisy gdzies na forach,to laski naprawdę rodza roznie,niezaleznie od OM i daty z genetycznego
Ostatnia edycja: